Živjo, jaz sem e-vizo pridobivala pred parimi meseci in situacija je sledeča: - vizo ti "zrihta" agencija iz Vietnama, kateri moraš plačati določeno fee (mislim da je bilo 28 $ na osebo). Za plačilo tega fee-ja so želeli imeti obojestransko kopijo kreditne kartice - tako da bi iz nje lahko brez problema prebrali vse podatke in si sami izvedli nakazilo (torej ni bilo možno običajno plčailo preko interneta, kjer ti vtipkaš TRR, ostale podatke in predvesm kodo, ki jo ima kartica.) jaz seveda tega nisem hotela izvesti na tak način, ker jim potem lahko preprosto kar dam pooblastilo da dvigujejo iz mojega računa kadar se jim zljubi. Zato sem prosila za drugačen način plačila in smi zagotovili da lahko plačam preko t.i. Money Grahma (v Lj ima Abanka pri Metalki) ali preko direktnega prenakazila od moje banke na njihov TRR (za kar sem se odločila) in so mi poslali vse potrebne podatke za prenakazilo. Sama sem jim pa potem po emailu posredovala potrdilo banke o izvedenem prenakazilu. - po tem ti po emailu pošljejo nekakšen certifikat, da ti je odobren vstop v Vietnam in ta certifikat pokažeš na letališču, skupaj s svojim potni listom in slikami ter izpolnjenim obrazcem, ki ga dobiš na letališču. Za samo vizo opraviš plačilo na letališču ko jo dobiš. Postopek je potekal brez kakršnih koli problemov - vizo sem imela v 5 minutah. LpI |