Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Informacije o vizumih » šengen in viza za slovenijo za tujce
| maya - šengen in viza za slovenijo za tujce |
pozdravljeni ! ali mogoče kdo ve kako je zdaj z vizo za slovenijo za tujce- glede na to , da smo v šengnu....pričakujem namreč obisk iz dubaja...ali je dovolj, da dobi vizo za italijo, glede na to , da prileti v benetke.... hvala |
Dodan: 18. 05. 2008 @12:57:20
|
Odgovori |
| - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
| Itaq sam zaprost morš za schengen vizo.To lahko narediš v katerikoli EU ambasadi.Jest sem jo naredu na avstriski ker Slovenija ma zlo mal ambasad v aziji.Je pa velik dokumentacije za poslat.Od garantnega pisma overjenega pri notarju do tvojega bančnega računa do izpiska iz zemljiške knjige,itd.....full dokumentov. http://www.mzz.gov.si/si/vizne_informacije/ Tle maš use napisan. |
Dodan: 18. 05. 2008 @13:27:27
|
Odgovori |
| NataliYaa - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
| Hm...zanimivo vedet,da je nekomu to ratalo s šengensko vizo. Enako idejo sem mela jaz za afričana, sem pisala na ministrstvo pa so rekli da ne, da če je slovenija njegova glavna destinacija mora za vizo zaprosit na slovenski ambasadi (to pa je v tem primeru problem, ker je daleč naokoli ni). Zdaj jaz sem razmišljala, da...kaj ti pa bodo...mislim, konc koncev nihče zdaj na vsakem koraku ne spremlja, kje se giblje oseba, sploh pa ne ker je to t.i. "odprta evropa". Zaskrbelo me je edino to, da če je človek po zunanjosti pač drugačen (napram slovencem, evropejcem, kakorkoli), je to lahko vzrok tudi za bolj intenzivno kontrolo...ne vem no...jaz se ravno ne upam it tega, če so rekli da tako ne gre. Stroškov za sem prit je itak ogromno, pa če te potem lepo deportirajo nazaj...hmm... |
Dodan: 18. 05. 2008 @14:01:22
|
Odgovori |
| To velja od januarja 2008 |
Dodan: 18. 05. 2008 @15:28:01
|
Odgovori |
| V mojem primeru je šlo za osebo iz azije.Vizo je dobil na avstriski ambasadi s tem da je vizo urejala neka odvetniška pisarna in mi je s tem dala tudi vse informacije.Napisali so tudi nekatere dokumente za katere se mi še sanjalo ni da jih potrebuje.Res da vse skp mal dražje pride sam viza je v 90% izdana.Res pa je da je veliko odvisno od garanta.Tvoj bančni račun mora bit napolnjen s vsaj 10 000€ pokazat pa moraš tudi da si zaposlen in prejemaš plačo.Tudi oseba ki jo vabiš mora imeti na računu kr nekaj denarja mislim da vsaj 2000€. To je zelo pomembno ali bodo izdali vizo ali ne.V garantnem pismu moraš napisat da kriješ vse stroške,točen naslov ( zemljiška knjiga) itd..............................................................Pol pa čakaš kako se tam uni odločjo.Sam mislim če imaš v potnem listu štemplano vizo te ne bi smel zavrnit v nobeni EU državi razn UK ki pa ima še strožja merila. |
Dodan: 18. 05. 2008 @15:38:02
|
Odgovori |
| neli - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
| natalija in maja kako vas ni sram take ljudi vlačit v slovenijo...babe zmešane slovenske ! |
Dodan: 18. 05. 2008 @18:53:44
|
Odgovori |
| s - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
| Neli,po napisanem sodec sklepam,da si ti zmesana!Upam,da tebe ne spustijo cez slovensko mejo! |
Dodan: 18. 05. 2008 @19:14:09
|
Odgovori |
| unbelievable - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
| neli, Predvidevam, da si moški. In prav zaradi takih idiotov, kot si ti, prihajajo k nam korenjaki od drugod. |
Dodan: 18. 05. 2008 @19:15:15
|
Odgovori |
| neli - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
| ne sm kr ženska in me take zadeve ko si slovenke iščejo moške v tujini gredo na bruhanje...da ne omenjam njihovih razvratov v egiptu in gani....sramota |
Dodan: 18. 05. 2008 @19:34:28
|
Odgovori |
| ej me sploh ne zanima katerega spola si, ker...ma ne bom niti prav začela, ker se ni vredno spuščat na tak nivo s človekom kot si ti. mislim, da maš s seboj dovolj opravit, pospravit itd, brez da bi se sploh spuščal-a v kaj takšnega kot je debata o tujcih. joj groza kakšni ljudje hodijo po tem planetu...sicer pa ok, ma vsak pravico do svojega mnenja, samo...joj, res zate je bolje da ga v takih primerih zadržiš zase!!! |
Dodan: 18. 05. 2008 @20:26:42
|
Odgovori |
| s - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
| Verjetno jo daje zavist! |
Dodan: 18. 05. 2008 @21:30:34
|
Odgovori |
| maya - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
| saj je res brez veze komentirat ene take idiotske izjave . pa vendar- jaz naprimer ne pričakujem obiska iz dubaja zato ker rabim moškega, temveč zaradi resnih poslovnih mednarodnih interesov. sam bog se res usmili slovenskih slaboumnežev ; ni čudno, da si slovenke iščejo družbo čez mejo. |
Dodan: 18. 05. 2008 @22:07:51
|
Odgovori |
| brina - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
nataliya... sama kar dosti potujem, tudi po afriki kjer so me gostili super ljudje. glede na to, da sami nimajo kaj dosti možnosti potovati po evropi , sem tudi sama pouzkusila s temi garantnimi pismi- da bi človek vsaj za kratek čas dobil vizo. pa na žalost ni uspelo. žalostno ampak resnično, da v tem času človek ne more svobodno potovati po svetu. če človek nima vsaj približno neke pomembne službe, ne bo nikoli videl evrope. kakšna diskriminacija ! kdo je tisti, ki odloča kdo lahko potuje po svetu in kdo ne? čigav je ta svet ? ali nismo vsi prebivalci le tega sveta? če bi že obstajale kakšnne omejitve, bi morale biti za tiste slaboumneže ( kot punca zgoraj ), takim bi jaz prepovedala iz svojega stanovanja. človeška neumnost nima meja. nataliya- ne obupaj- verjamem, da obstaja možnost, da pride tvoj prijatelj na obisk v slovenijo. |
Dodan: 19. 05. 2008 @12:36:23
|
Odgovori |
| Maya - za Slovenijo si lahko ureja vizo v Dubaju: CONSULATE GENERAL OF THE FEDERAL REPUBLIC OF GERMANY P.O. Box 2247 Dubai Tel: (00971 4) 397 23 33 FAX: (00971 4) 397 22 25 E-Mail: info@dubai.diplo.de URL: http://www.dubai.diplo.de Oni so pristojni za slovenske vizume, tako da ne bi smelo biti težav - razen če pri državljanih ZAE komplicirajo enako kot pri afričanih, kar težko verjamem. Če pa ima človek malček več na računu pa mislim, da bi zadevo še precej olajšalo. Kot je rekla Brina - groza je kar se dogaja po svetu. Ljudem, ki že tako ali tako nimajo veliko, povrh vsega postavljajo še takšne pogoje, da se celotna zamisel, da bi lahko kdaj turistično zapustil afriško celino in šel v evropo ali zda zdi res nemogoča. Če je račun (pre)poln še se nekak da, čeprav niti slučajno brez težav. Sicer pa vsi študentje vemo kako je z denarjem...pogosto smo "suhi" in jamramo kako ni in ni financ...kaj šele tisti v državah tretjega sveta??? Jah...res je groza...najboljše da tam okrog zgradijo kletko, ker navidezno ograjo, ki v okviru zakonov še kako dobro ščiti "razvite" pred "nerazvitimi" so itak že postavili. Glede Neli pa...svetujem, da si najde kakšen zanimiv hobi, ki jo bo toliko veselil in zamotil, da se ji ne bo treba vključevati v pogovore, kjer beseda teče o stvareh ob katerih ji gre na bruhanje! |
Dodan: 19. 05. 2008 @21:50:12
|
Odgovori |
| maya - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
hvala nataliya , sicer sem pa tudi sama že našla te podatke . mislim, da res ne bo problemov, ker je človek poslovnež in tudi v slovenijo prihaja poslovno. na žalost pa vsi tisti, ki se vsaj približno ne izkažejo na domačih tleh, nimajo dosti možnosti potovati. ampak- če si človek nekaj zares želi, bo to tudi dosegel. naj ti birokracija ne vzame poguma, srečno ! |
Dodan: 20. 05. 2008 @05:38:31
|
Odgovori |
| Moralist - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
| Mislim, da bi ta forum potreboval webmasterja, ki bi malo skrbel za to, da se tema ne odmakne od zastavljene. Če je to forum o vizumih, naj ostane pri tem. Seveda ima v demokraciji vsakdo pravico do izražanje svojega mnenja oz. do zgražanja nad drugimi in drugačnimi, vendar naj s tem ne moti komunikacije na tematskem forumu. Dotični/emu bi predlagal, da za izražanje svojih mnenj in čustev odpre nekje svoj forum in deluje tam (lepo ime foruma bi bilo npr. "Ohranimo čisto slovensko kri", lahko pa je seveda tudi kaj drugega) |
Dodan: 20. 05. 2008 @16:26:06
|
Odgovori |
| agata - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
| jaz pa mislim, da se še vedno držimo določene teme, in , da smo hvala bogu toliko kreativni, da beseda da besedo , ter se mimogrede pove še kaj več kot pa zgornji naslov narekuje. eni imamo- imajo dar govora in se znajo izražati in se ne držimo naslova kot neki matematiki ali pijanci plota. se pa strinjam, da bi lahko odprli novo temo na temo- zmiksajmo slovensko kri, da ne bomo več tako togi in ozko omejeni in zaplankani in škrti in grdi in ....... |
Dodan: 20. 05. 2008 @17:40:07
|
Odgovori |
| 123 - Re: šengen in viza za slovenijo za tujce |
| agata, slovenska kri je še preveč zmiksana.... |
Dodan: 21. 05. 2008 @09:30:43
|
Odgovori |
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Ali zaupate v on-line rezervacije (letalskih kart, potovanj, zavarovanj)?
|