Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Letalske karte » Nahrbnik - kaj in kam

Nova - Nahrbnik - kaj in kam
Živijo, ker se prvič odpravljam na daljše potovanje me zanima par verjetno za vas neumnih stvari samo nisem našla odgovora. Kaj nosite nahrbtnike skozi s sabo ali kje se jih lahko odloži? Npr. da prispeš zjutraj v nek kraj pa da ne čakaš nekaj ur za it v hostel, a nosiš kar s sabo? Glede na gužve po javnih prevozih in še kaj zna bit kar moteč. Kako je s puščanji nahrbtnika v hostlu, kjer nimaš svoje sobe? Kam ga daš da si na varnem. Zasledila sem ključavnice da ga zaklemen za postlo, ampak saj mi lahko nekdo prereže trak od nahrbtnika in vzame.....saj nebi dobil nič razen cunj samo meni bi pa naredil malo nevšečnosti če mi to pokrade. Koliko kosov perila predlagate za sabo? (topli kraji). Kako pa je z obutvijo? V čem hodite okoli in koliko različne obutve imate s sabo? So tevice dovol tudi za po državah kjer je dosti praha in podobnega pa za kak bol u izi pohod al je bolje imet kake gojzerje tudi sabo al superge? Če se spomnim še kaj bom vprašala,....pa ne mi zamerit če nisem našla odgovorou in sedaj postavljam mogoče neumne vprašanja. LP
 Dodan: 15. 05. 2008 @17:47:17
Odgovori 

Nova - Re: Nahrbnik - kaj in kam
Aja...pa še to, ko nameravaš biti v enem kraju samo en dan da zjutraj prideš, potem prespiš, zjutraj greš ven iz hostla potem pa zvečer potuješ naprej.....ko greš ven iz hostla kako se znajdete z nahrbtnikom cel dan,...ga vlačite sabo skozi ali ga kam odložite???
 Dodan: 15. 05. 2008 @17:54:12
Odgovori 

lol - Re: Nahrbnik - kaj in kam

hej,

načeloma imajo skoraj vsi hostli nekakšen prostor, kjer lahko pustiš prtljago (ponavad je potrebno plačati par evrov na dan).

jz prtljago vedno puščam v hostlu, pa tud če sm v sobi z nekom, ki ga ne poznam (sej vredne stvari vzameš s sabo, denar, osebni dokumenti, fotič). zaenkrat mi na srečno še nobeden ni nč ukradel.

če greš za dalj časa (14dni ali več), vzameš perila s sabo za 1 teden, potem pa ga opereš v javnih pralnicah.

upam da sm kej pomagala.

Dodan: 15. 05. 2008 @19:30:08
Odgovori 

A imajo pralnice tudi sušilce ponavadi? al kje potem še sušiš? to je zguba cajta potem, če moreš še sušenje čakat
 Dodan: 15. 05. 2008 @19:44:05
Odgovori 

julie - Re: Nahrbnik - kaj in kam
hej! glede nahrbtnika...npr. če greš v azijo, tam skorajda ni hostlov (vsaj v indoneziji jih nisem vidla), ker so že hoteli tako poceni. tako da nahrbtnik puščaš v sobi in se čez dan potikaš okrog s torbico/manjšim nahrbtnikom. v primeru, da zvečer potuješ naprej, mislim da imajo vsi hoteli z nočitvijo plačano do 12ih dopoldne. tako da do 12ih lahko še hodiš okrog, potem pa tik pred zdajci prideš in plačaš še zadnji dan in preostanek dneva pač preživiš z nahrbtnikom. takrat pač bolj izkoristiš kakšne prevoze z rikšami (spet v aziji, ne vem kam greš) in narediš ogled mesta s prevozom. ali pa se vsedeš kam itditd. nema problema.tudi jaz sem imela podobna vprašanja, ampak ko si tam, vse steče in vidiš da ni veliko drugače od vsakodnevne logistike, ko si doma. glede obutve; men so te tevice toook brezvezne, pa še vsi turisti jih imajo in zgledajo kot takšni bimboti.nemci se pod njimi opremijo še v bele zokne;). kupla sem jih special za na potovanje; kljub temu, da sem jih vhojala prej, so me samo ožulile, pa še prevroče je bilo za njih in sem se potila(?!). s seboj sem imela ene kompaktne japonke, ki so bile stare že 7 let in sem jih vedno rada nosila ter še ene stare teniske za na vulkan in treking. za ostalo sem si pa sproti na poti kupila japonke (takšne s tenkim trdim podplatom in nekimi biserčki;), pa sem z njimi prehodila indonezijo po dolgem in počez, po makadamu, kamenju, trnju in morju. no problem!:) za pranje oblačil in spodnjega perila pa res, imej s seboj čimmanj, kupi si dm-ov gel za ročno pranje oblačil in sama peri.drugače pa oblačila lahko daš tudi v pralnice, ki so v tretjem svetu večinoma zelo poceni. v glavnem, imej s seboj tisto, v čemer ti je udobno in srečno pot!
 Dodan: 15. 05. 2008 @19:51:33
Odgovori 

Glede obutke....tevic nisem nikoli imela imam pa podobne sandale na tak patent, ki so boljše verjetno samo podplat notranja stran ni iz gume, ampak tako semiš in ni lih za močit,....o tevicah sem razmišljala ker se verjetno lažje perejo in sušijo in lahko z njimi tudi malo po vodi skočiš. Japonke so tudi vredu, samo ko pomisliš na kake nagužvane place in ti kak kreten stopi zadaj, strga pasek in potem si bos....ker ne moreš hodit v tistemu :D se ti pa to zgodi pri nas v Sloveniji ni treba it v tretji svet :D
 Dodan: 15. 05. 2008 @21:33:59
Odgovori 

Tadej - Re: Nahrbnik - kaj in kam
jaz vzamem na bližnji vzhod s sabo za oblečt za nekje 5 dni in žajfo za prat, in si potem kar sproti v umivalnikih v hostlih perem cune, posuši se pa vse čez noč, ker je itak tam zelo toplo in nesoparno... sedaj toliko malo uzamem s seboj, ker želim imeti čim manj prtljage... ampak nekak se vedno nabere kar dosti prtljage, ker so tu še foto oprema, majhna spalka (če spim v naravi ali pa kje pri ljudeh, itd), armaflex, kup zdravil (pač vsega boga proti driski :) in nekaj stvari za higijeno. potem je pa zmeri v ruzaku še kaka velika plastenka pijače in kaj za pod zob... za obut pa tevice in supergi...
 Dodan: 16. 05. 2008 @23:30:40
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Ali zaupate v on-line rezervacije (letalskih kart, potovanj, zavarovanj)?
da
ne
odvisno od ponudnika

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: