Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Informacije o vizumih » prečkanje Jordanija-Sirija

m - prečkanje Jordanija-Sirija
Zanima me kako je s prečkanjem meje Jordanija - Sirija in ali se da tam na meji dobit vizo za Sirijo in potem za nazaj vizo za Jordanijo? Je bolje kar dobit vizo za Jordanijo za večkratni vstop?
 Dodan: 13. 05. 2008 @17:41:07
Odgovori 

nina - Re: prečkanje Jordanija-Sirija
iz sirije v jordanijo ni noben problem vize dobit, iz jordanije v sirijo pa sicer js tud nisem imel problema, so pa skupini treh pred mano zavrnil vstop... ampak če ni nobenega suma, da si bil v izraelu, bi moralo tudi to potekati gladko. pa še en nasvet: čim manj časa bodi v joradiji in čim več v siriji.;)
 Dodan: 14. 05. 2008 @08:54:49
Odgovori 

m - Re: prečkanje Jordanija-Sirija
se pravi, da se jo da dobit tudi na mejnem prehodu in ne sam na letališču? kako to sploh zgleda...prideš z busom na mejo, greš do kake pisarne(?) kjer plačaš za vizum in nazaj na bus? Pa te bus počaka?
Potem praviš, da je sirija veliko boljša od Jordanije?
Kako pa je s sporazumevanjev - se da v obeh državah "preživet" z angleščino? ;)
 Dodan: 14. 05. 2008 @09:51:16
Odgovori 

ana - Re: prečkanje Jordanija-Sirija

Sama sem vizo urejala tukaj tako, da za vizo ti ne znam pomagat.

Z angleščino pa sem jst čist vredu čez prišla brez problema. Obe državi sta full lepi in ljudje full prijazni, vendar je bla tudi meni Sirija bolj všeč. Pa ljudje so neverjetni...

Dodan: 14. 05. 2008 @12:36:00
Odgovori 

vize se dobi na kopenskih prehodih, glede tega ne skrbet. iz sirije v jordanijo: greš na imigracijski urad, kjer te najprej pošlejo v menjalnico da kupiš dinarje (enomesečna viza je 10JD, kar je 9 evrov), potem greš do prijaznega uradnika, ki te najprej mal vpraša po tvojem namenu in ti zaželi dobrodošlico. potem greš pa k okenčku, kjer ti v potni list nalimajo vizo. bus te seveda počaka, na meji itak kar kakšno uro stoji, ker cariniki pregledujejo prtljago. iz jordanije v sirijo: greš na okenček za tujce, kjer te pošlejo v sosednjo stavbo po koleke. tam ji plačaš (33 dolarjev za 15 dnevno vizo - banka je zraven), jih neses v eno manjso kučico zraven, potem pa to vse skupi nazaj k začetenemu uradniku, ki ti nalima vizo. ne vem, pri nama je šlo to zelo gladko, ker sva imela že eno sirijsko vizo v potnem listu, ampak po drugi strani pa tudi v damasku na letališču niso kej posebno kompliciral. če ni suma, da si bil v izraelu, potem bo vse ok. če ne znaš arabsk, potem boš pač mogu preživet z angleščino.;) se pa velik stvari da opravit tudi z gestami.:) sirijci so super narod, mene je njihova prijaznost in gostoljubnost čist šokirala. jordanija me je pa (še posebej po siriji) razočarala... sej je lepa, sam proti siriji se lahko skrije. pač, masovni turizem kvari ljudi. pa še draga je.
 Dodan: 14. 05. 2008 @14:20:02
Odgovori 

MarkoP - Re: prečkanje Jordanija-Sirija
Nina govori resnico ;)
 Dodan: 14. 05. 2008 @15:39:38
Odgovori 

Marko M - Re: prečkanje Jordanija-Sirija
Bi lahko dobil še kakšen nasvet glede prenočišča v Damasku? Mogoče Nina? Ti podatki o vizah so zares koristni! Hvala! S punco greva julija tja.
 Dodan: 18. 05. 2008 @22:57:02
Odgovori 

Al Diwan - ni najlažje najti - z ulice stopiš direktno v dvigalo. **** čisto, udobno, s klimo, ki jo bosta poleti krvavo potrebovala *** 20€ za sobo (WC, AC, TV, zajtrk)
 Dodan: 19. 05. 2008 @09:53:56
Odgovori 

jaz bi pa kr al rabie piporočila - mislim da so prvi v lonely planetu napisani. 900 funtov (1 evro je cca 71 funtov) za dvoposteljno sobo brez kopalnice, sicer preveč, ampak sosedje (ne spomnem se imena, so tud v lp) so še dražji (1200). sicer pa v damasku ni neke dobre budget izbire. al rabie je čist, imajo nove sanitarije in kopalnice pa ful lep vrt. v glavnem, čist sprejemljiva izbira. aja, pa najbrž bo potrebna rezervacija.
 Dodan: 20. 05. 2008 @09:15:51
Odgovori 

gostja - Re: prečkanje Jordanija-Sirija
Uni sosedje so Al Haramain, v bližini je še Al Ghazal. Jest bi naslednjič probala tudi tole http://www.almajed-group.com/ sem vidla, kje je in zgleda kar fensi.
 Dodan: 20. 05. 2008 @13:42:51
Odgovori 

Eno noč sem (bolj po sili prilike) preživel v Al Majedu. Fajn hotelčič, samo (vsaj meni) predrag - po pregovarjanju in barantanju sem pristal v eni "stranski" sobi brez oken za 1650 syp. Je bil un Diwan veliko boljša izbira ;)
 Dodan: 20. 05. 2008 @15:11:57
Odgovori 

Tadej - Re: prečkanje Jordanija-Sirija
Nina, jaz bi potoval z vlakom in busom iz ljubljane do sirije... v siriji bi bil nekak dva tedna, v libanonu par dni, umes bi pa skočil še za kak teden v jordanijo... pa me zanima, kako je glede tega z sirijsko vizo? dobiš že ob prvem vstopu v sirijo multiply entries vizo za en mesec??
 Dodan: 07. 06. 2008 @23:42:15
Odgovori 

aja, seveda bi se iz jordanije proti Ljubljani vrnil spet preko sirije po kopnem....
 Dodan: 07. 06. 2008 @23:43:04
Odgovori 

Za vsak prehod moraš (žal) kupiti samostojno vizo.
 Dodan: 08. 06. 2008 @08:49:37
Odgovori 

se pravi, da lahko tudi v razmiku nekaj dni potem brez problema dobim vizo za sirijo in to kar direkt na meji..?
 Dodan: 08. 06. 2008 @15:18:00
Odgovori 

Ja, če plačaš.
 Dodan: 09. 06. 2008 @09:22:27
Odgovori 

Marko - prečkanje Jordanija-Sirija
Hello! Matr v Libanonu jim spet dogaja in pred kratkim so se spet streljal-kaj tem ni jasn, marsikej vrjetn. Kot predvidevam, bom jaz namesto Libanona šu počekirat v Jordanijo in VIZO se lahko ureja v LJ za J. Kolk denarja potrebujem za Jordanijo in Sirijo za 11 dni? Hvala :)
 Dodan: 27. 06. 2008 @22:31:24
Odgovori 

pu - Re: prečkanje Jordanija-Sirija
tudi midva s fantom odhajava v sirijo, sicer najbrž z vlakom, ker iševa res najbol poceni kar se da, pa še mal bova balkan pogledala. me pa res mal skrbi viza pa to. Kaj pa če te zavrnejo na meji? Moja denarnica si pa dodatnega tripa na dunaj res ne more privoščiti.
 Dodan: 03. 07. 2008 @13:15:36
Odgovori 

fangreen - Re: prečkanje Jordanija-Sirija
Evo informacija iz prve roke julija 2008: Na kopenskem mejnem prehodu med Jordanijo in Srijo s punco nisva imela nobenih problemov pri pridobivanju vize. Viza stane 33 dolarjev. Kar nekaj časa traja celoten postopek, saj je treba čakati pri različnih okencih. Ampak, to je arabski svet, kjer vse poteka bolj počasi. Izhodna taksa iz Sirije stane 7€. Še nasvet za tiste, ki boste potovali iz Ammana v Damask in obratno: na Abdali postaji v Ammanu poiščite pisarno jordanskega avtobusnega podjetja Hermons Challenge. Povratna karta stane 15€, avtobusi so novi, udobni ter klimatizirani. Abdali postaja v Ammanu še vedno obstaja, z nje vozijo avtobusi in service taxiji v Sirijo. Druga možnost so service taxiji, ki pa stanejo okoli 11€ v eno smer, pa še neudobni so, je pa res, da so hitrejši, saj na mejnem prehodu ni potrebno čakati, da si vsi potniki uredijo vize in ostale mejne formalnosti.
 Dodan: 31. 07. 2008 @12:04:18
Odgovori 

Hi! Hvala za napotke. Se mi je javil danes Tadej iz Sirije in da ni panike z vizo :) @fangreen; mi lahko daš tvoj kontakt, da te zakolam v pondelk za kak nasvet (prej te ne bom klicu, ker grem jutr v Nemčijo)? Thx.
 Dodan: 31. 07. 2008 @17:18:35
Odgovori 

Hi! VIZA za JORDANIJO stane 10 JD, izstopna taksa pa 5 JD. Just INFO. LP
 Dodan: 31. 07. 2008 @17:20:02
Odgovori 

eto me, v zivo iz sirije, iz aleppa :)

ja, vizo sem dobil brez problema na meji, mi je pa pomagal turski voznik avtobusa, ker ce bi moral sam urejati, bi bil verjetno zelo izgubljen... tako pa je postopek trajal le kake cetrt ure... je pa veliko letanja od okenca do okenca... stane pa 34 dolarjev... francoz in stiri hrvatice pa so bile na koncu kar fous, ker imam v pasportu stiri znamke, one pa le klasicno vizo, ki so jo dobili v evropi na ambasadi :)

glede libanona pa; lokalci pravijo, da je beirut varen, medtem ko sranje pa se dogaja v tripoliju in v gorskem delu drzave... tak da jaz bom obvezno skocil za kak dan ali dva v libanon..!

Dodan: 01. 08. 2008 @18:56:40
Odgovori 

Hi! Jaz pa jutr pičim v Jordanijo in Sirijo in si bom velik stvari zabeležu, če bo koga kej zanimal,da vam bom lahko tudi jaz kaj svetoval. Enjoy
 Dodan: 04. 08. 2008 @20:21:43
Odgovori 

Hi! Sedaj sem se vrnil iz Jordanije in Sirije. Jordanija mi je bila zakon, Sirija pa tko tko. Mam velik stvari zabeleženih, če koga zanima, naj me kontaktira. VIZA za SIRIJO: 33 USD ali 1.500 S pound IZSTOPNA TAKSA-kopno: 500 S pound IZSTOPNA TAKSA-letalo: 1.500 S pound-sam, če nism skor živčnga fasu k sem mogu tok plačat danes na letališču-nč jasn. VIZA za JORDANIJO: 10 JD IZSTOPNA TAKSA-kopno: 5 JD, za letalo pa ne vem koliko stane. Ahlan wa sahlan, Marko
 Dodan: 17. 08. 2008 @17:29:03
Odgovori 

BR - Re: prečkanje Jordanija-Sirija

Živjo,

malo z zamudo, ta tema se je že iztekla, očitno, vseeno proism za info.

Gremo v Jordanijo, z letalom in ker je cena v Sirijo nižja, smo razmišljali, da gremo z letalom v sirijo pa z avtobusom v jordanijo, zdaj mi pa ni s temi vizami in taksami nič jasno: a to pomeni, da rabim vizo za sirijo ob vstopu v sirijo; izstopno takso, ko grem v Jordanijo; spet vizo, ko se vračam v sirijo in spet izstopno takso ob letu iz sirije? seveda na vizo za jordanijo in izstopno takso, ki jo fašem v vsakem primeru, tudi če letim direkt v amman?

Hvala za pomoč in info, lpb.

Dodan: 14. 09. 2008 @00:38:30
Odgovori 

1. sirijska viza *** 2. jordanska viza *** 3. jordanska izstopna taksa (kopenski mejni prehod) *** 4. sirijska viza *** 5. sirijska izstopna (letališka) taksa ****** Letališke izstopne takse so dokaj splošen "pojav", medtem, ko je jordanska kopenska izstopna taksa "krneki".
 Dodan: 14. 09. 2008 @09:03:27
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Ali zaupate v on-line rezervacije (letalskih kart, potovanj, zavarovanj)?
da
ne
odvisno od ponudnika

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: