Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Informacije o vizumih » Kitajska viza in rezervacija hotela

jaka - Kitajska viza in rezervacija hotela
Menda pri nas zahtevajo, da imas zraven rezervacije letalske karte, se rezervacijo hotela, da si lahko uredis vizo za Kitajsko. Mi lahko kdo svetuje kaksen hotel v ghuangzhou kjer se da preko interneta narediti rezeravacije? Hvala. Ceprav ne vem kje ti moronski birokrati dobijo take ideje.
 Dodan: 05. 05. 2008 @10:42:59
Odgovori 

loonanai - Re: Kitajska viza in rezervacija hotela

Nekaj o vizumih (nisem zasledila, da je potrebno imeti tudi rezervacijo hotela). BTW: kdaj potuješ in za koliko časa?

VELEPOSLANIŠTVO LJUDSKE REPUBLIKE KITAJSKE
KOBLARJEVA ULICA 3
1000 LJUBLJANA
TEL: 01 420 2855, 420 2850
FAX: 01 282 21 99
URADNE URE: torek in četrtek od 08.00 do 11.00

ZAHTEVANA DOKUMENTACIJA:

- 1 x formular (se lahko fotokopira) - izpolnjen mora biti v angleškem jeziku
- 1x fotografija
potni list, podpisan in veljaven še najmanj 6 mesecev po že končanem potovanju in ena prosta stran v potnem listu
rezervacija povratne letalske vozovnice
uradno povabilo iz Kitajske je potrebno samo v primeru službenega potovanja

VELJAVNOST VIZUMA:

Vizum je veljaven 30 dni, od datuma vstopa v državo.

CENA VIZUMA:

20 EUR - če se vizum ureja torek - torek ali četrtek - četrtek
38 EUR - če se vizum ureja torek - četrtek ali četrtek - torek
55 EUR - če se vizum izda v enem dnevu *
2 x VSTOP - 35 EUR - torek-torek ali četrtek-četrtek
53EUR - torek-četrtek oz. 70 EUR v enem dnevu *
* urejanje vizuma v enem dnevu: vso dokumentacijo se prinese na ambasado ob
8.00 uri. Vizum uredijo približno ob 10.50 uri

Dodan: 05. 05. 2008 @14:08:18
Odgovori 

jaka - Re: Kitajska viza in rezervacija hotela
Ne grem jst, gre fotr. SI je sel urediti vizo, pa so mu rekli da hocejo rezervacijo hotela in da brez ne bo nic.
 Dodan: 05. 05. 2008 @20:16:39
Odgovori 

Druagce pa so zaradi olimpijskih igrem mocno spremenili pravila igre (vsaj uraden razlog je tak). Pred dobrim tednom so se to spomnili. Mogoce je rezervacija hotela tudi del tega paketa. Kakorkoli, vize je sedaj tezje dobiti, lahko traja vec casa, jih ne mores dobiti na veliko predstavnistvih kjer je bilo to mozno, sprasujejo dodatna vprasanja (kot o kaznovanosti),... pac stala. In nisme edina oseba s tem problemom, na forumu od lonely planeta je obsezen thread na to temo. Menda se tudi v HK sedaj vize ne da dobiti tako enostavno. Ko sem bil jaz tam sm dobil vizo v nekaj urah. Menda sedaj traja dlje, ne dobis za vec kot 30 dni, lahko pozabis na vizo z vec kot dvemi vstopi v kitajko,.... Tak, da ce gre kdo drug se dol, naj se na novo pozanima, ker so informacije cez noc zastarele. Se vedno me pa zanima, ce ima kdo kaksno informacijo glede rezervacije hotela.
 Dodan: 05. 05. 2008 @20:24:52
Odgovori 

Drugace pa naj bi sel dol se ta mesec, za priblizno en mesec.
 Dodan: 05. 05. 2008 @20:26:29
Odgovori 

mimi - Re: Kitajska viza in rezervacija hotela
to zal drzi. sm ravno v kontaktu z veleposlanistvom. cela zmeda. ta rezervacija hotela je naredila celo zmedo - cakam na ponovni odgovor, ce pa se le da kaj skombinirat, saj ce bi clovek rad potoval po drzavi, je to skoraj neizvedljivo! sploh pa po ta novem ni vec mozno dobit vize z veckratnim vstopom, pa se veljavnost vize je samo en mesec, tako da mam ful problemov sploh k mam v planu naredit RTW potovanje. zal....
 Dodan: 22. 05. 2008 @16:38:36
Odgovori 

Kdaj pa ti potuješ?

Kaj je zdaj potem s temi razervacijami? Je treba imet za celotno potovanje rezervacije a samo za prve dni? Pa - a to velja za ves čas, a samo v času OI?

Dodan: 23. 05. 2008 @13:06:49
Odgovori 

jaz potujem sele jeseni, ampak ker je zdaj taka zmeda s temi vizami, sem se raje prej pozanimala. po OInaj bi blo spet normalno, ampaktega nihce ne more zagotovit. lahko pa da jim je to sam izgovor. ja, rezervacije mors zal met, in sicer za vecino potovanja, kar je katastrofalno! drugace so mi pa na ambasadi rekli naj pridem na posvet pa da mi bodo pomagali. pa se to - ne smes met nobene kartoteke al kakor koli ze, ker baje po ta novem tudi to preverjajo. mah cela stala. js ti priporocam, da se res na konzulatu oglasis pa povprasas kako in kaj.
 Dodan: 23. 05. 2008 @16:18:00
Odgovori 

mimi

ja, očitno je res treba na ambasado. no, saj to sem itak imela v planu naslednji teden.

midva planirava iti na kitajsko 25.6. za tri tedne. nisem zasledila odgovora, je treba tudi že PRED olimpijskimi igrami imeti potrdila rezerviranih nastanitev? in zakaj sploh vse to? mi je razumljivo, da imajo malo večji nadzor v času OI, ampak vse ostalo je pa res kar nekaj..

Dodan: 23. 05. 2008 @17:24:50
Odgovori 

Ja ze rabis potrdilo, olimpijske igre gor al dol. Prej al pozneje. Dokelr to ne preklicejo.
 Dodan: 23. 05. 2008 @20:37:34
Odgovori 

potrdilo za celotno potovanje ali samo za prve dni?!??!
 Dodan: 24. 05. 2008 @11:25:27
Odgovori 

ze vecino potovanje = ne samo za prve dni. se pravi ce bos na kitajskem 30 dni, rabs potrdila za cirka 25 dni, za ostalih 5 se pa lahko zgovoris na vlake (=spalniki).
 Dodan: 24. 05. 2008 @15:54:06
Odgovori 

Full text of THE report from Hong Kong's South China Morning Post, April 6: +MULTI-ENTRY VISA BAN UNTIL AFTER GAMES HURDLE TO MAINLAND TRIPS FOR FREQUENT TRAVELLERS Samantha Spiro Apr 06, 2008 Beijing has stopped issuing multiple-entry visas, risking major inconvenience to foreigners who travel to the mainland regularly, especially on business. Hong Kong travel agents say the ban will stay in place until after the Olympic Games. Travellers are now restricted to single- or double-entry visas valid for 30 days. Multiple-entry visas that have not expired are still valid. Andrew Work, executive director of the Canadian Chamber of Commerce, said the ban would create serious inconvenience for foreigners living and working in Hong Kong. "This is a real hassle for foreign small- and medium-sized business owners ... it's bound to slow business down and we hope that normal access to the mainland will be restored soon." One travel agent who declined to be named said: "People have been asking to renew their multiple-entry visas but no one can get more than a double-entry visa. We were told this was because of the Olympics and that the ban would be lifted in September after the Games had finished." Daryl Bending, of Concord Travel, said even permanent Hong Kong residents who had previously been given three-year multiple-entry visas were affected. "No one is being given more than a double-entry visa. The reason given was the Olympics but there were suggestions that after the Games things would return to normal," he said. Agents said they were told of the move on March 27. Hong Kong-based China-visa agency Forever Bright says on its website the ban will apply until October 17. The Office of the Foreign Ministry Commissioner in Hong Kong was unavailable for comment. Mr Work said: "I found out at a chamber meeting for the chairs of all the chambers in Hong Kong. It's headed by Chief Secretary Henry Tang Ying-yen. At the end of the meeting someone mentioned the ban on multiple-entry visas. It took us all by surprise. Even Henry Tang didn't know." _ A senior source from the Hong Kong General Chamber of Commerce said: "We have got similar complaints and this will hinder business activities." A government spokesman said: "The Hong Kong General Chamber of Commerce recently raised concern about new visa arrangements implemented by mainland authorities and the administration is looking into the matter." Travel agents also said the cost of single- and double-entry visas had risen. The typical cost of a single-entry visa obtained through a travel agent for a British passport holder is now HK$850 for a single-entry visa and HK$1,050 for a double-entry one. At the end of last year, a six-month multiple-entry visa cost HK$1,080. Australians, Canadians and most Europeans can expect to pay HK$500 for a single-entry visa and HK$600 for a double-entry one. Six-month multiple-entry visas for these nationalities previously cost about HK$450. The move has surprised Howard Young, the tourism sector legislator. "The ban will create a lot of inconvenience. I hope it's only temporary," Mr Young said. Visas are taking longer to process. Paul Porter, a lawyer and regular mainland visitor, said he had been told a visa now takes four days.+ The full text of the article suggest something shoddy of this piece of news. This dodgy article actually encourages people who normally scan news to register with SCMP's 14 day free offer. From the travel agents I have spoken with, all have expressed the opinion that F-class visa extensions after July 1st will not be issued until after the Olympics. The attempt is basically to control the vast influx of foreigners China will recieve during the Games and prevent longer stays than Beijing can control. Many travel agents are alraedy losing business and I think it's most likely true given the gradual closing down of f-class visa time in China. Forever Bright told me in an email that Oct 17th was the date when everything would return to normal. The best way, as far as I can see, for laowais in China will be to get an L-visa from Hong Kong at the beginnig of June and extend it twice in China giving a total of 60-90 days in the country between Hong Kong trips. Magic Cheng at visainchina.com, suggests this is the most viable route for longtermers in China and his website is one of the best updated on the web. Six month and 3 month multi-entry visa are available through visainchina.com , but only with the right paperwork as some more established fellows on this forum have already attested. However the paperwork, includes an Chinese invitation letter, company registration documents etc.... and as Magic says, the length of time you get all depends on the amount of capital the company in China has! Lisa at China visa extension (dot) com can get a '2.5' month visa extension until the end of June for 2300 and nothing beyond that as she herself claims. She's already losing business and told me that F visas were only being processed in Beijing as the Qingdao offices et al were currently closed. So if you've got the paperwork, Magic's your man. If you want to extend until the end of June without paperwork until June end, Lisa's the girl to talk to. Or if neither suit, pop over to Hong Kong, grab an L-visa from foreverbright and extend twice in China, at least until after the Olympic Games. Steve
 Dodan: 24. 05. 2008 @20:41:12
Odgovori 

ce se ne motim je to pastano z foruma od lonely planeta in milsim, da je nekdo rekel, da lahko pozabis na take fore s studentskimi vizami, ker niso vec mogoce. Vbistvu pa lahko reces da gres v peking, si tam rezerviras hotel za 30 dni, pa pol gres drugam.
 Dodan: 25. 05. 2008 @23:05:35
Odgovori 

res je.... jaz se kar ne vem, al naj grem vseeno, ali naj skrajsam potavanje ali pa kar preskocim.... ker placat hotel za en mesec samo za to da dobim vizo se mi zdi pa res cisto brez veze. grem raje za ta denar kam drugam. loonanai, daj porocaj, ce si sla na ambasado, kaj so ti rekli in ce si dobila viza ter kako! hvala :)
 Dodan: 26. 05. 2008 @08:44:30
Odgovori 

yale - Re: Kitajska viza in rezervacija hotela
sej pomoje lahko hostel rezerviraš za trideset dni potem pa po treh dneh odideš drugam. če rezerviraš hostel recimo, ki stane 2,5 eura na dan, moraš za en mesec plačat 7,5 eurov depozita. kar je pomoje še prebavljivo. je pa res, da je poleti težko najti poceni hostel v pekingu(zaradi OI), zato se bolj splača rezervirat v kakšnem zabačenem selu, pač poiščeš najcenejši hostel v regiji in ga rezerviraš.a kdo ve kako je z vizami za dalj kot 30 dni. jaz bi rabil 60 dnevno. mislite, da jo bo možno dobiti?
 Dodan: 26. 05. 2008 @12:18:18
Odgovori 

Baje po 1.7. izdajajo samo še 30 dnevne, za čas OI pa bodo izdajali (po tem datumu) samo za tiste, ki bodo kot dokazilo imeli vstopnice za olimpijske igre. Pa še te vize bodo baje noro drage.

... prav tako s strani LP.

Joj joj, jaz jutri pokličem na konzulat, me prav skrbi, kako je s temi rezervacijami hostlov. Je bedno to, da ti lahko v primeru, da tudi če plačaš tistih 10 %, trgajo vse kar bi jim moral plačati in da jim bo vseeno, zakaj te ni v hostlu, če pa si rezerviral. Razen če se zmeniš direktno z njimi, kar pa bo brez znanja kitajščine kar težko...

Dodan: 26. 05. 2008 @17:55:45
Odgovori 

mah te kitajci naj grejo nekam! :S groza, kaj se grejo! ja daj lepo prosim porocaj loonanai , kaj ti bodo povedali na konzulatu! a to pomeni, da bodo avgusta lahko dobili vize samo tisti, ki gredo na OI? kaj pa kasneje - septembra, kaze na kaj boljso situacijo? kdo kaj ve?
 Dodan: 26. 05. 2008 @18:19:47
Odgovori 

Bom poročala.

Ja, glede na pisanje na LP strani, po prvem juliju sploh ne bo več mogoče dobiti vize, če ne boš imel potrdila oziroma vstopnic. Tako, da čimprej v nabavo.

Prav tako sem brala, da izdajajo samo 30 dnevne vize z možnostjo (samo) enkratnega podaljšanja.

Res - mene je groza, upam, da se vse okej izcimi!

Dodan: 26. 05. 2008 @18:43:44
Odgovori 

danes sem klical na ambasado. so rekli, da obvezno rabiš rezervacijo hostlov za vse dni bivanja. povedal sem, da nameravam potovati po celotni državi in da si zelo težko točno splaniram za dva meseca. tetice je rekla, da bom zelo težko dobil vizo brez potrdil, poleg tega pa naj ne bi izdajali turistične vize za dva meseca. rekla je naj ju3 pridem tja osebno in se probam zment s kitajci, sam bo teška. jao, res komplicirajo, js mam pa že avion rezerviran. kriza!
 Dodan: 26. 05. 2008 @20:03:27
Odgovori 

joj joj joj... katastrofa! pa ne mors si vse hostle vnaprej rezervirat! kaj jim ni jasno??!!! :S ja zal mi to nc ne pomaga tud ce bi si zdj vizo zrihtala, ker grem sele jeseni in bi potekla (je veljavna samo 30 dni)...... res tole me je pa tok razocaral......
 Dodan: 26. 05. 2008 @20:51:30
Odgovori 

Viza je veljavna 30 dni od datuma, ko ti začne veljati, ne od danes, če jo vzameš danes. Velja od prvega dne obiska države.

Saj drugače pravijo, da bo z oktobrom spet staro stanje, ni pa zagarantirano.

Dodan: 26. 05. 2008 @22:11:52
Odgovori 

ja tudi jaz sem to upala, vendar ni tako. tole so mi odgovorili na veleposlanistvu: Turistična viza velja 30 dni, v državo morate vstopiti 30 dni po pridobitvi vize. Za pridobitev vize je rezervacija hotela potrebna, načeloma za celotno potovanje. Glede na dolžino potovanja bi pridobitev vize že v Sloveniji lahko predstavljala problem, saj bi vam do vstopa na Kitajsko že potekla. Ena od možnosti je tudi izdelava vize v Hong Kongu, saj je za sam Hong Kong slovenski državljani ne potrebujejo. Informacije o tem lahko najdete na www.fmcoprc.gov.hk. problem imam v tem, da pac nacrtujem daljse potovanje, in bo ze prepozno takrat, ko naj bi se stanje izboljsalo, tako da sploh ne vem, kaj naj storim. mogoce pa le poskusim s hong kongom na poti nazaj!
 Dodan: 26. 05. 2008 @23:01:35
Odgovori 

js sem bil danes na ambasadi in niso hoteli niti slišat nič o vizi, ki bi veljala dlje kot en mesec.poleg tega nujno potrebuješ voucher za hostle za vse dni bivanja. res so bolani. baje obstaja možnost, da ti 30-dnevno vizo podaljšajo v pekingu. samo to je pomoje malo riskantno, nočem da mi pol tam roke pa noge odrežejo, ko mi viza poteče. tko, da zgleda da vsaj zame propada tale kitajska. jebiga.
 Dodan: 27. 05. 2008 @13:38:15
Odgovori 

Nutry - Re: Kitajska viza in rezervacija hotela
Na speltni strani Ministrstva za zunanje zadeve sem zasledila tole: Z Za izdajo vizumov je za področje Šanghaja pristojen Generalni konzular Republike Avstrije Kaj to pomeni, da ce grem v Shanghai, da potrbujem dve vizi eno za Kitajsko in drugo za Shanghai?
 Dodan: 02. 06. 2008 @13:59:39
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Koliko krat na leto potuješ z nami?
0
1 - 2
3 - 4
5 ali več

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: