| Priporočam ogled:Granade kjer si moraš ogledat La Alhambro. Mesto je presenetljivo urejeno in čisto, zelo turistično, če imaš lasten prevoz imaš na razpolago kar nekaj dobrih enodnevnih izletov. Slabost pa je v poletnih dneh neznosna vročina in pa slaba organizacija. Obrobje Seville je neznosno. Najprej sem pomislila na to kaj sploh tam počnem. Toda ko stopiš v center mesta, ti hitro priraste k srcu. Cerkve, zgradbe, hiše, restavracije, tgovine, vse polno turistov in znamenitosti. Salamanca je zelo zanimiva. Srečaš veliko tursitov. Staro mesto polno mladih ljudi. Čudovita univerza, bogate zgradbe. Potrebna je udobna obutev. Cadiz je mesto, ki ima polno ozkih in dolgih ulic. Kot večino juga, je tudi to precej zamazano. Vseeno pa je vredno ogleda. Malaga me je razočarala. Sicer pa od juga ne morete pričakovati visokega turizma. Turiste pritegne njihova zgodovina, hrana in preprostost ljudi. Iz potovanja po jugu španije sem prišla pred kratkim in v teh mesecih tega nikomur ne privoščim ker imajo neznosno vročino, ki te povsem izčrpa. Poletje raje izkoristite za obisk sevrne španije, ki je nasprotje juga. Zelena, organizirana, čista, ponuja čisto morje, mnogo lepih peščenih plaž, prav tako kulturnih znamenitosti. Ne pozabite obiskati mesta San Sebastian, Bilbao, Santander in Comillas. Če potujete proti Madridu, pa se obvezno ustavite v Burgosu. |