Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Delo v tujini » We are looking for AU PAIR / England

Karrie - We are looking for AU PAIR / England

English family is looking for an AU PAIR PLUS in England starting In June 2008 for at least 6 months. We have 2 small children ages 2 and 1 and live in Horsham , town 1 hour south from London. We need help with children ( mother is at home) and some house work. Working hours would be approx 40 hours a week , 2 days free and we offer a large room in a house with the satellite TV, Internet , paid flight ticket from and to Ljubljana and £ 90 a week ( £ 360 angleskih funtov na mesec). Please email me for any additional information on:

karrielmellor@yahoo.co.uk

Dodan: 01. 05. 2008 @14:18:37
Odgovori 

vodomecs - Re: We are looking for AU PAIR / England
90 pounds a week??? You chose wrong country,sorry....
 Dodan: 02. 05. 2008 @00:26:06
Odgovori 

b2k393 - Re: We are looking for AU PAIR / England

"360 funtov na mesec" ?

That s a shit job.

Dodan: 02. 05. 2008 @01:15:44
Odgovori 

T - Re: We are looking for AU PAIR / England
Men se pa ne zdi to slabo placano, za enega studenta, ki pauzira in ima eno leto casa s tem da ma vse strose (hrana,bivanje,let.karta,....) pokrite. A lahko en student zasluzi z 40urami na tedn cca. 600e cistega dnarja v Sloveniji (ce si mora placevati zgoraj nastete stroske)?
 Dodan: 02. 05. 2008 @01:46:13
Odgovori 

bena - Re: We are looking for AU PAIR / England
saj tako še kar solidno zgleda, ko pa prideš tja je povsem drugače. vsaj v mojem primeru je bilo. je bil sam en dan fraj, ur se pa sploh ni štelo, ker je bilo treba delat vse kar je blo pač za nardit. kuhalo se ni nič, ker angleži kuhat pač ne znajo. ta male so vsak dan za kosilo odvlekli v mc. donalds, jaz sem si pa za tisto žepnino morala kupovat hrano, da sem preživela. KATASTROFA , iZKORIŠČANJE DO NULE !!!!!pa še ta zanimivost- bila sem prav v tem Hershamu !
 Dodan: 02. 05. 2008 @08:04:22
Odgovori 

- Re: We are looking for AU PAIR / England
se popolnoma strinjam z Beno, saj sem tudi sama imela podobno izkušnjo... Obljubljeno mi je bilo veliko, v zameno pa sem nato dobila malo, da ne govorim o delovnem času. Vse skupaj je eno samo izkoriščanje. Punce, previdno! Au pair pomeni MAX. 6h dela na dan, ostali čas pa vam pripada, da ga izkoristite po želji, bodisi za učenje jezikov, bodisi kaj drugega.. Večina gostiteljskih družin se sploh ne zaveda kaj "au pair" pravzaprav pomeni. Na koncu je punca varuška/kuharica/čistilka in še kaj drugega, zase pa ji ostane komaj kaj časa. Če tako gledamo je 360 funtov veliko, saj verjetno punca niti ne bo imela časa zapravljati! Ampak realno gledano je to za njihove razmere sramotna ponudba! Punce, ne nasedajte, lepo prosim...
 Dodan: 02. 05. 2008 @10:41:53
Odgovori 

kk - Re: We are looking for AU PAIR / England

Meni se zdi ponudba zanimiva, v smislu,jaz kot angleška družina,ti ponudim sramotno nizko plačo,ti pa kot o-per si s tem zadovoljen. Še malo,pa bo postalo to zanimivo tudi v sloveniji,dobiš mlado punco iz Kazahstana,ki ti vse počisti,opere,zlika za 300 evrčkov na mesec.

Kaj ni boljše biti nekje v angliji zaposlen v okvirju klasičnega pogodbenega delovnega razmerja? Velika verjetnost,da najdeš kot prvo službo - slabo plačano službo, dobiš 1300 funtov/mesec, si socijalno ogrožen, glede na dohodek, a je vseeno bolje od sramotnih 360.

Dodan: 02. 05. 2008 @14:10:44
Odgovori 

meta - Re: We are looking for AU PAIR / England
Jaz sem šla tudi gor kao au pair z namenom, da ostanem 6 mesecev. Ostala sem slabe 4 tedne, ker je bilo enostavno nevzdržno . Pa ne zaradi dela, ki sem ga morala opravljat , pač pa zaradi njihovega tako ponižujočega odnosa do mene, da bi se lahko s sužnjo primerjala. Tistih par fičnikov, ki so si jih od ust utrgali, sem porabila za preživetje ;doma ni bilo nobene hrane in pijače. Otroci so jedli v šoli, starša v službi. Kljub temu, da sem jim napisala kako mi je ime ( niso si ga mogli zapomnit ) , so me enostavno klicali kar au pair !!!!!!!!!Drage punce , ne pustite se izkoriščati in poniževati ! Suženjstvo je izkoreninjeno !
 Dodan: 02. 05. 2008 @17:55:35
Odgovori 

s - Re: We are looking for AU PAIR / England
Jaz sem au pair v Ameriki.Recem lahko da le komaj cakam da grem domov.Naj bi skrbela le za otroke in pomagala pri lazjih opravilih a delam popolnoma vse-cistim,kuham,pospravljam celo za starsi.Punce,morate biti res pazljive,ker lahko kar hitro koncate kot sluzkinje.Na splosno povedano tale au pair je samo izkoriscanje in tezko zdrzis ce imas vsaj malo spostovanja.
 Dodan: 02. 05. 2008 @19:01:48
Odgovori 

Aja pa se tole sem pozabila povedat.V tem primeru je mama doma.To pomeni,da bos cistila in pospravljala namesto nje!Pa ne mislit,da pretiravam.Zamenjala sem ze 4 druzine,vem o cem govorim.
 Dodan: 02. 05. 2008 @19:03:42
Odgovori 

hjgjhgjhg - Re: We are looking for AU PAIR / England
js sem bila pa pri 2eh familijah in vedno je bilo zakon..vedno fraj, vedno zuri, dost za potovat časa... zasluzek pa čist soliden,, ne preveč pričakovat.
 Dodan: 02. 05. 2008 @21:19:32
Odgovori 

meta - Re: We are looking for AU PAIR / England
naj povem še to, da se v prostih popoldanskih urah delala še v bližnji restavraciji , da sem sploh kaj imela. starša sta se z mano pogovarjala samo takrat ko se mi je naročalo kaj moram delat. čeprav je od tega že kar nekaj let, me je sram, da sem si dovolila tako poniževanje. in- ja, tudi jaz sem čistila za vsemi in jim prala usrane gate na 40 stopinj (se je šparalo !!!). ob vsej bedi sem se dostikrat spomnila na primorske Aleksandrijke. mislim , da je ta au pair samo modernejša varianta Aleksandrijk. bistvo pa nedvomno ostaja- izkoriščanje in poniževanje pod pretvezo učenja tujega jezika.
 Dodan: 02. 05. 2008 @21:44:26
Odgovori 

xx - Re: We are looking for AU PAIR / England
Ta o-per je samo način izmikanja delovni zakonodaji in pogojih o minimalno zajamčeni urni postavki,ki znaša v vsaki državi drugače. V primeru o-per anglija,bi mesečna plača po kolektivni pogodbi morala znašati vsaj 1200 funtov + davki. Je pa prednost tega sistema v temu,da bi ljudje drugače najemali še več na črno uvoženih azijcec,ki bi bili brez vsakršne kontrole.
 Dodan: 02. 05. 2008 @21:52:09
Odgovori 

ema - Re: We are looking for AU PAIR / England
Jaz sem trenutno v Angliji kot au pair. Ljudje moji, to je zame neki najbolsega in zelo dobra in pozitivna zivljenska izkusnja. To, h kaksni druzini pades, je pa sama sreca in loterija, nikoli ne ves. Jaz zivim pri zelo prijaznih ljudeh, nudijo mi vse mogoce, dosti se druzimo in pogovarjamo, in niti zdalec ni sledu izkoriscanja. zame je to dobra sola anglescine, v zameno za pomoc v gospodinjstvu in otrocih. Pa se mala zepnina, ki je zame dovolj, da jo zapravim v mojem prostem casu za potrbe kukr so pijacke in shooping.Vse je odvisno od odnosa v druzini. Je pa delo kot au pair v tem primeru nekaj lepega in nepozabnega.
 Dodan: 03. 05. 2008 @13:23:33
Odgovori 

katja - Re: We are looking for AU PAIR / England
No tako Ema, zdaj pa povej koliko si plačana na uro v funtih. Konkretno. Malo premisli,seštej,pa nam povej. Glede na to,da živiš v Angliji,bi morda tudi lahko vedela, koliko znaša po zakonu,najmanjša urna postavka(v funtih/uro)? Opravljaš delo čistilke,kot so likanje,čiščenje prostorov, kuhanje ? Otroci so stari eno leto,tako da z njimi ne moreš govoriti angleško ker to preprosto še ne znajo?
 Dodan: 03. 05. 2008 @14:00:54
Odgovori 

aga - Re: We are looking for AU PAIR / England
ne ga srat ema, iz kakšne bede si pa prišla, da si zdaj zadovoljna kot hišna pomočnica za eno ušivo žepnino
 Dodan: 04. 05. 2008 @13:40:35
Odgovori 

Placana sem 80 funtov na teden. Pazim na dva otroka ki sta skoraj ze samostojna ( 9 in 12 let ), ves cas se pogovarjamo, tako da se lahko zahvalim tudi njima da je moja anglescina sedaj solidna. Sem pac iskala druzino z starostjo otrok +8. Stiri dni v tednu opravljam hisna opravila, kot so sesanje in ciscenje prostorov, dopoldan. Po 17h sem vsak dan prosta. Niti zdalec nisem prisla v Anglijo po zasluzek, ampak po znanje anglescine. S tem, da sem poleg tega dozivela ze en kup dogodivscin s frendi iz vsepovsod in obdelala London do zadnjega vogala. Jst sm srecna, zelela sem sam povedat moje mnenje o bivanju v tujini kot au pair. Sevada ima pa vsak clovek drugacne izkusnje, drugacno mislenje. Peace!
 Dodan: 04. 05. 2008 @14:02:53
Odgovori 

Ljubljana - the capi - Re: We are looking for AU PAIR / England
Dear Sir or Madame, this is Slovenia not Slovakia!
 Dodan: 04. 05. 2008 @14:10:29
Odgovori 

jagoda - Re: We are looking for AU PAIR / England

Zdej mi pa povejte, kaj vam tok pomeni ta angleščina? Tudi jaz sem delala v tujini, podobno kot au pair in ko sem spoznala ljudi iz drugih držav, ki pa res pojma nimajo o angleščini, sem se šele zavedala, kakšno srečo imamo Slovenci, da se angleščino zelo dobro naučimo v šoli, poslušamo angleške pesmi, uporabljamo računalnike, internet nam je dostopen na vsakem vogalu, nimamo sinhronizacije na TV, dosti potujemo....

Če povzamem; Slovenci zelo dobro obvladamo angleščino v primerjavi z drugimi narodi in niti ne vem, kaj bi jo tako potrebovali v prihodnosti, saj so v ta namen izobraženi prevajalci.

Glede te ponudbe au pair-kot že tisočkrat napisano na tem forumu, vse je odvisno od tega, na kakšno družino naletiš. Jaz sem sicer imela slabo izkušnjo, a vseeno sem to vzela kot nekaj, kar sem očitno morala doživeti, saj sem se začutila.

Dodan: 04. 05. 2008 @14:31:21
Odgovori 

Monika - Re: We are looking for AU PAIR / England
Rada bi povedala, da AU PAIR ( in vsaj naučite se napisati pravilno) ni le izkoriščanje, beda in negativna izkušnja - je lahko prav nasprotno, ZELO PRIJETNA IN EDINSTVENA PRILOŽNOST za izpopolnitev tujega jezika, spoznavanje novih kultur, držav, novih ljudi in sklepanja mednarodnih prijateljstev. To je AU PAIR. Verjamem in vem, da je ogromno primerov, ko so punco dejansko izkoriščali, zato pa svetujem, da se prvo kot prvo za au pair odločate zaradi prej naštetih razlogov ( med drugim primerjajte ERASMUS študente, zakaj se oni odločajo za študentske izmenjave in koliko denarja tam potrebujejo) in ne zaradi zaslužka, ker ga delo au pair ne more nuditi in temu niti ni namenjeno ( glej european agreement on au pair placement of Council of Europe). Kot drugo pa iščite kontakte in izkušnje deklet, ki so bile zadovoljne v tujini, ki vam lahko same zagotavljajo, da so se pri HOST familiy resnično počutile doma. Pozitivno bo privleklo pozitivno. Ni potrebno takoj kritizirati ponudbe, ki jo družina poda na net, sprašujte po referencah, povejte, da vas to delo zanima, ampak želite višjo žepnino in pojdite dalje v iskanju in pogajanju. Govorim iz lastnih izkušenj, ker sem sama delala kot au pair leto dni IN TEGA LETA NE BI ZAMENJALA ZA NIČESAR. Po moji izkušnji pa sem delo pri različnih družinah zrihtala 14-im slovenkam, ki se mi še danes zahvaljujejo za podano priložnost. Nekatere so celo ostale v tujini, podaljšale bivanje, si ustvarile družino, druge so nadaljevale s popotovanjem po svetu. Imam tudi primere, ko sta punci odšli domov po enem tednu zaradi domotožja - nič zato, nismo vsi za to, so pa pri sebi to spoznale, kar označujem za pozitivno. Tujina nudi večji čut odgovornosti, samozavesti, osebnostno rast in večji čut do drugačnosti in odprtosti, ki jo je v naši preljubi Sloveniji zagotovo premalo. In če niste še pripravljene za neko ustalitev, redno zaposlitev, če še iščete tisto "nekaj", ki vam manjka, ne veste še s čim se bi ukvarjale, kaj bi ustvarjale, želite premor od študija.. zakaj ne izkoristiti priložnosti kot je au pair in si s tem razširiti obzorja in odpreti pogled na svet????? By the way - ponujam delo kot au pair v Amsterdamu pri dveh družinah - plača 500 eur, stroški bivanja, hrane, povratne letalske karte in zdr. zav.pokriti s strani družine,poleg tega nudijo potovanje z njimi čez poletje in tečaj tujega jezika!!!! Za več info pošljite mail na mpirjevec@gmail.com
 Dodan: 04. 05. 2008 @15:34:47
Odgovori 

Monika - Re: We are looking for AU PAIR / England
Ema! Samo tako naprej. Popolnoma te razumem in podpiram.
 Dodan: 04. 05. 2008 @15:37:13
Odgovori 

Kristjan - Re: We are looking for AU PAIR / England
Dragi Slovenci....kar jaz tu berem jesamo znak, da še vedno komentirate stvari ne da bi se prej karkoli pozanimali ali pa morda povzeli izkušnje ljudi, ki so se kot au pair imeli fajn. Sami neki negativni komentarji. Vsa čast Moniki in Emi, ki sta to dali skozi in vesta kakšna je slika. Verjetno je marsikdo med vami ki sploh teh izkušenj niste imeli, pa kr neki blebetate ker ste to od nekoga slišali in ker je nekdo tako rekel. Žalostno. In ne omenjajte Londona in dela v Londonu, če tam nikoli niste delali in bili. Jaz sem delal 6 mesecev v marketingu in sem dobil 1000 funtov, še zdaleč pa mi ni ostalo toliko kot je žepnina au pairke. Stroški so astronomski, hrana, najemnina, življenje in ne mislit da ker je standard dober, da bo vaša prva služba dobro plačana. Samo nekaj povem in to naglas: kdor koli želi izkusiti au pair varijanto, naj jo, pa brez da bere negativne komentarje, ker konec koncev se odločamo zaradi sebe in svojih izkušenj, ne pa zaradi izkušenj drugih. Poiščite kontakte ljudi, ki so imeli dobre izkušnje(kot pravi monika) in izkoristite življenje v tujini, ker vam lahko odpre oči in vas pripelje do marsikaterega spoznanja. Zato kar korajžno in pozitivno pristopite k takim ponudbam. Če pa rabite mal več informacij, pa se oglasite na mail od npr.Monike, ki vam bo ziher iz prve roke znala povedat kaj več. samo ne razmišljat da je to suženjstvo in ne biti rasisti, ker na slovaškem in drugod po svetu imajo tako dobre kot slabe plače, mi nismo neki boljši, tudi pri nas imamo ljudi, ki delajo za 2 eur na uro in tudi mi ko gremo v tujino je normalno, da ne moremo pričakovat plače doktorja. 360 funtov čistega denarja v Londonu je zelo dobro, če pa gledate vse preko denarja in plače, potem ne hodite na ta forum, ker au pair ni delo, ki ti nudi razvoj kariere, je delo ki ga opravljajo mladi in študentje oz. ljudje, ki bi radi neko novo izkušnjo v življenju. Razmislite.
 Dodan: 04. 05. 2008 @18:54:43
Odgovori 

enkratnikoliveč - Re: We are looking for AU PAIR / England
Glede gdč. Monike - punco smo nekateri spoznali in se nasrali ob njenih besedah, zato vas samo opozarjam, da tisti, ki se bodo odločili, da jim ona karkoli zrihta, ne bo vse tako, kot obljublja. Predvsem pa samo vleče nezakonit denar od teh družin.
 Dodan: 04. 05. 2008 @19:53:53
Odgovori 

žana - Re: We are looking for AU PAIR / England

dragi kristjan ......

sem ena od bivših služkinj- au pair v angliji. iz lastnih izkušenj lahko povem, da je biti au pair tam zelo grdo, ponižujoče, izkoriščevalsko. ko boš sam čistil sekrete tem skopuškim , lenim idiotom, ki ne vedo kaj bi počenjali s svojim življenjem, razen, da seksajo kot zajci, se pa oglasi.

Dodan: 04. 05. 2008 @19:58:53
Odgovori 

-- - Re: We are looking for AU PAIR / England
go žana!! Kristjan, lahko je govorit, če nisi dal tega skozi! Res je, milijon je dobrih izkušenj, ravno toliko pa je verjetno tudi slabih(če mene vprašaš).. Najlaže se pred tem zavaruješ, da se ZELO ZELO dobro informiraš o familiji, preden odpotuješ..
 Dodan: 04. 05. 2008 @21:07:17
Odgovori 

Peter - Re: We are looking for AU PAIR / England
Rekel bi da je Kristjan=Monika. Isti način pisanja, dela si reklamo.
 Dodan: 04. 05. 2008 @21:38:00
Odgovori 

katja - Re: We are looking for AU PAIR / England

Bila sem au pair.Zame je bila slaba izkusnja.Zavarujes se lahko le tako da dobro poznas druzino,druzino pa lahko dobro poznas le tako da govoris z njihovimi bivsimi au pair-kami.Po telefonu so vsi sladki slisat.

Dodan: 04. 05. 2008 @23:20:46
Odgovori 

Tanya - Re: We are looking for AU PAIR / England
Joj, joj slovencki! Pa kaj vi mislite, kaj boste dobili, ce greste delat ven. Nekaj tisoc funtov place, pa 13.placo, pa bozicnico, pa 8 ur, z vseto malco, pa rdeci tepih vam bodo morali poloziti vaki dan, ko pridete sluzbo?!Na vaso sreco je tako samo se ponekod, na zahodu pa v vecini primerov zacnes z nule, potem pa se dokazujes. Diplome si lahko nekam vtaknes! Vem o cem govorim, ker me je vsaj 30 slovenckov do sedaj kontaktiralo in iskalo pomoc, kako bi radi delali v UK, ker se vedno mislijo, da v tujini nic ne delamo, funte pa gremo pobrat na drevo! Ko sem jim zrihtala delo pri nas v podjetju, z zacetno urno postavko 6 funtov na uro, jih je vecina popihala ze po nekaj dneh! Pred tem so vsi zeleli samo to, da cimprej zacnejo delat! Zdaj ne "pomagam" nobenemu vec! Naj se vsak znajde sam. Komur pa se zdi placa prenizka, pa naj ostane doma in naj tuje drzave gleda v atlasu.
 Dodan: 04. 05. 2008 @23:34:29
Odgovori 

angležinja - Re: We are looking for AU PAIR / England
res je to kar pravijo punce, moraš imeti krepko srečo da naletiš na kakšno družino, ki se obnaša do tebe človeško, namreč veliko je takih, ki se obnašajo da au pair kot da si njihov osebni služenj, butler in moraš bit 24/7 na razpolago. Ko sem eno angležinjo poslušala kako je govorila o svoji au pair sem jo hotela ene parkrat oklofutat na licu mesta. res grozno
 Dodan: 04. 05. 2008 @23:35:56
Odgovori 

veš tanya to pa so slovenci... nekaj se repinčijo, ne pa naredijo nič za to da bi dosegli kaj. zakaj misliš da je toliko ljudi na socialni podpori v Slo? ker se jim ne da delati. niso navajeni tempa, ne da se jim. preprosto so leni. pravilno si se odločila da nobenemu ne pomagaš, tudi jaz ne bi, ker so nehvaležni narod... najboljše je misliti samo na svojo rit pri takih stvareh in pomagat le tistim,ki veš da ti bodo hvaležni
 Dodan: 04. 05. 2008 @23:39:20
Odgovori 

Ja, saj to je to, anglezinja. Sicer ne vem, kaksna druzina je ta, ki je poslal ta post. Mogoce je tudi potegavscina. Ampak, ko sem jaz prisla v Uk, natancneje v London, jemoja prva placa bila 5,50 funtov na uro, brez malce, brez bolniske. Ampak tudi brez referenc v Uk. Diplomo iz Slo sem si lahko vtaknila v r..! Ko sem placala vse stroske, mi je ostalo manj kot 360 funtov na mesec! Sem pa se od zacetka zavedala zakaj sem prisla. V letu in pol sem dogurala do team leaderja, moja placa se je konkretno zvisala, pa tudi moji pogoji so se spremenili. Do sedaj sem zamenjala 3 sluzbe in moja placa sedaj je taksna, da sem lahko zadovoljna. Vedno pravim, da naj bodo ljudje v Slo kar lepo tiho in naj ne jamrajo, kako je in kako bi radi sli ven! Ko nekaj casa zivis v tujini, zacnes na Slo in slovence gledati drugace! Pa brez zamere!
 Dodan: 04. 05. 2008 @23:53:52
Odgovori 

nika - Re: We are looking for AU PAIR / England

Dragi vsi , ki mislite da je 360 funtov zepnine premalo , naj vam povem kaksni so stroski zivljenja v Angliji in place....

Najeti enosobno stanovanje stane od 500-800 funtov na mesec + stroski se dodatnih najmanj 100 funtov ( elektrika, voda , plin, council tax) , hrana dodatnih najman 100 funtov na mesec in ne boste dobro jedli za ta denar torej skupaj je ze od 700-1000 funtov. Ce najamete samo sobo v hisi stane 400 funtov + stroski se pravi okoli 500 funtov + hrana pa ste spet prisli na 600 funtov samo stroskov prezivetja.

Ce imate placo £ 12 000 na leto minus vsi davki vam ostane cistega £ 600 funtov na mesec pa poskusajte ziveti s tem . Sigurno vam ne bo ostalo £ 360 funtov za zepnino ! Za boljse palce je treba imeti vec izkusenj in trdo delati !

Mogoce mislite da je au pair iskoriscanje deklet , ker vidite da je samo 360 funtov na mesec pa sestejte £ 600 ( ce bi si morali najeti sobo ker bi nekje delali ) +£360 ( kar bi vam ostalo po odbitih stroskih) = £ 960 placa na mesec in to bi bilo priblizno £ 19 000 funtov na leto in ce se ne motim je nekje povprecna placa v Angliji 20-22 tisoc funtov na leto in to dobi neki srednji sloj ( solstvo , medicinske sestre...marketing)

Upam, da se boste odlocili za au pair in da boste imeli prijetne iskusnje in spoznali nove ljudi in vsako iskusnjo obrnili v nekaj pozitivnega . Domov se zmeraj lahko vrnete , tezje je pa biti doma in jambrati kako slab zasluzek je 360 funtov ne da bi za to sploh kaj narediti.

Dodan: 05. 05. 2008 @08:47:32
Odgovori 

darija - Re: We are looking for AU PAIR / England

Tudi jaz imam izkušnjo iz tujine in poznam au pair situacijo; hmmm, prevečkrat poniževalno in res je, da se v večini primerov obnašajo do tebe kot da si njihov suženj. Na začetku sicer ne, ker želijo, da ostaneš, potem te pa začnejo šponat, da še veš ne kdaj.

Glede Slovencev v tujini mi je pa za bruhat. Ko sem ostala brez strehe nad glavo, s premalo denarja za hostel in prevoz domov, so mi vsi obrnili hrbet in se privoščljivo obračali stran. Napotek za tiste, ki ste v tuji državi, družbo si najdite med Srbi, Bosanci, Poljaki, Rusi...samo s Slovenci se ne družit, ker so ene navadne hinavske riti (to se pokaže ob kočljivih situacijah).

Dodan: 05. 05. 2008 @08:48:02
Odgovori 

Peter - Re: We are looking for AU PAIR / England
S tem se pa popolnoma strinjam da so jugoviči v tujini kot naša družina in so ti pripravljeni pomagati.Kakorkoli že VSI SMO OFF TOPIC in če se katera javi na oglas za au pair v redu če pa ne pa tudi prav.
 Dodan: 05. 05. 2008 @09:27:25
Odgovori 

Dej Nika ne ga srat. Odgovori na preprosto vprašanje, o- per je plačana za čiščenje prostorov tam nekje 1.15 funta/uro, čistilka pa,ki opravlja ista opravila v čistilnem servisu, je redno zaposlena - ima sklenjeno delovno razmerje, pa zasluži tam cca. 7 funtov/uro. Kje je zdaj matematika?

Jaz sem tudi delal v tujini, in to za pravi denar in se zraven naučil jezika,da pa bi moral koga streči od spredaj in od zadaj, kot o-per, za 360 funtov,se mi pa zdi višek sprenevedanja in debilnosti angleškega humorja.

Vidim da nekdo tukaj poskuša oglaševati storitev o-per posredovanja,pa mu glih najbolje ne rata.

Dodan: 05. 05. 2008 @15:45:31
Odgovori 

Tanya a mi hoces pustit svoj naslov?Ali pa ce je kdo drug v Angliji naj se prosim prosim javi.
 Dodan: 05. 05. 2008 @17:13:38
Odgovori 

karolina - Re: We are looking for AU PAIR / England
pozdravljeni! kot vas je ze nekaj ugotovilo, je veliko odvisno od srece-na kaksno druzino naletis. jst sm imela sreco in delala sem za to druzino. so SUPERCA! :) ce si zainteresiran/a, ti z veseljem povem vec. LP!
 Dodan: 05. 05. 2008 @17:30:46
Odgovori 

žana - Re: We are looking for AU PAIR / England

tako kot pravi en moj predhodnik- to sprenevedanje je en čisti angleški humor, ki za nas zgleda tako, da gremo bruhat....oni pa se pač režijo....

aja- pa glede zajčjega angleškega sexa bi še to dodala - znano in jasno je, da so grdi kot spake in da so total frigidni. ampak vseeno migajo in se plodijo kot zajci. za potomstvo pa ne znajo skrbet. hvala bogu, da je v angliji toliko priseljencev, da bodo sčasoma vendarle razbili slabokrvno raso.

ko sem bila jaz gor , sem si morala sama plačat letalsko karto. in kar nekaj časa je trajalo, da sem dovolj prišparala, da sem lahko odšla domov. -ker, sem si morala sama kupovat hrano in pijačo. špajz , kamor so me fuknili ni bil zadosti dolg, da bi se ponoči lahko iztegnila.

kljub nemoči sem zbrala dovolj denarja, da sem si kupila karto za nazaj v našo ljubo slovenijo, jih poslala v kurac palac portugalac.

idioti so to, ki ne obvladajo enega tujega jezika, ki jim ni mar kje je ne italija, kaj šele slovenija.

kljub temu, da je že mnogo let od tega , mi gredo angleži na bruhanje.

in ni me sram tega povedat.

sram naj jih bo!

Dodan: 05. 05. 2008 @20:07:25
Odgovori 

miranda - Re: We are looking for AU PAIR / England

Nika, za katero o-per posredovalno agencijo pa ti delaš?

Navajaš napačne informacije, vse z namenom prikazovanja "idile" o- per čiščenja wc-jev, in previjanja dojenčkov. Navajaš napačne vrednosti stroškov življenja v Angliji,malo mešaš stroške najema shared houses (najameš eno sobo v stanovanju) od stroškov najema celega stanovanja.

Nika,pojdi ti za o-per, pa nam poveš,kaj si od tega odnesla.Pa brez angleškega humorja.Lahko te je samo sram.

Dodan: 05. 05. 2008 @22:24:47
Odgovori 

nika - Re: We are looking for AU PAIR / England

Miranda in xx,

Nic ne zavajam , dala sem 2 primerjavi , ce si sam najames stanovanje in ce se odlocis najeti sobo v shared house kaksni so stroski.

xx .. odgovor za ciscenje 7 funtov na uro TO JE BRUTO odstej 20% davek, ki je odsted od place in dobis NETO torej dobis samo 5.60 funtov na uro potem pa sestevaj in odstevaj kaj ti bo ostalo na koncu meseca ko bos poravnal vse stroske. Sigurno manj kot 360 funtov !

Ne delam za nobeno au pair agencijo zelim samo mladim Slovencem in Slovenkam prikazati realnost zivljenja v tujini in da se mora delati .

Upam da doma posistite WC za sabo in ce zivis z nekom v hisi je pac to normalno . Hej , vsako delo naj bi bilo castno in bolje kot doma lenariti in se bohotiti na tem forumom z uporabo zaljivk in ponizevanja drugih.

Ce vas je strah dela in novih izkusenj se pa kar skrite doma , le koliko casa vas bo lahko take nekdo podpiral ne vem.

Dodan: 06. 05. 2008 @00:07:57
Odgovori 

janez - Re: We are looking for AU PAIR / England
ah dej nika, ne ga srat, da ne bo potrebno še za tabo čistit...
 Dodan: 06. 05. 2008 @07:09:59
Odgovori 

mk23g2 - Re: We are looking for AU PAIR / England

Nika, nič ne odbijaj davke tistim 7 funtom, ker je vse odvisno od tega, koliko delovnih ur natolčeš v enem tednu.Čistilka je socijalno ogrožena,tako da praviloma ne plačuje dajatev na dohodek. No Nika,zdej pa malo matematike zate,ki jo imaš rada, 7 funtov x 40 ur = 280 funtov/teden =1200funtov/mesec. Zatem lahko računaš,da te bo delodajalec sigurno spodbujal,da opravljaš nad ure,ker se njemu izplača, recimo 10 funtov/uro x 30 delovnih nadur/mesec = 300 funtov.

Torej, skupaj = plača pridne čistilke/mesec = 1500 funtov (oglaševana o-per za isto opravljeno delo pa prejema 360 funtov).

Dodan: 06. 05. 2008 @09:59:34
Odgovori 

Sem se ze odlocila, da ne bom vec komenirala postov na slo forumih, ker se lahko samo smejem. Saj ce v slo mislite, da cistilka v Uk zasluzi 1500 funtov neto mesecno, potem mi je zdaj jasno, zakaj se vecina slovencev po enem mesecu odpravi domov. In potem beres, kaksen drek je v uk in nasploh, kaksne barabe so anglezi. Za 1500 funtov na mesec grem tudi jaz cistit, pa delo je brez nekih velikih obveznosti, umsko mislim da precej nenaporno. Za primerjavo, ko sem bila PA, je bila moja placa1600 bruto!! Ne delam reklame za noben au pair, niti ne vem, kaksna druzina je to. Tisti, ki si zelite v Uk in greste z realnimi cilji, vedite da 360 funtov mesecno res ni ne vem kaksne denar, sploh ce zivis v Londonu. Vendar za zacetek je ok. Morate vedeti, da moras za dobro placano delo znati se kaj vec kot solsko anglescino in imeti diplomo ali biti student. Rentanju in podobno je ze druga zgodba. V prvem letu sem se selila 7 krat iz razlicnih razlogov. Pa se ful je pomembno, kje zivis, v Londonu, ki je drzava zase ali kje drugje. Sicer pa, dejstvo je, da nekateri ljudje imajo polna usta, kako in kaj in taki ne bodo nikoli naredili koraka in sli, ker jih je strah zapustiti domace udobje. Moj cilj je bil vedno oditi v tujino, vsaj za nekaj casa. Nisem iskala dela iz Slo, ker mi je bilo jasno, da tako ne bo slo. Rezervirala sem karto za London in sem sla. Zraven sem imela 800 funtov. Na gumtree.com sem nasla sobo v juznem Londonu, ki me je na sreco "cakala", lahko pa me tudi ne bi. Prisla sem v torek, v petek pa sem zacela sluzbo kot C&B service assistant. Oglas sem nasla v casopisu, ki ga je nekdo pustil na sedezu podzemne. Placa 5,50 mi je bila ok. Samo, da sem zacela. Mislila sem, da je moja anglescina superiorna in da sem z diplomo in izobrazbo VII.st. tata-mata. In potem realnost: ker nimas refernc, se moras dokazovat, ne poznas davcnega sistema, kako deluje NI, nap.... te povsod in vsak, ki ima 5 minut casa. Na pomoc slovencev sem hitro pozabila, ker mi ni zelel pomagati nihce!!! Zdaj tudi vem, zakaj! Slovenska nehvaleznost in pristranskost ne pozna meja! Moji prvi prijatelji so bili Poljaki. Delala sem 12, tudi 16 ur dnevno. Ko sem dobila placilno listo, me je kap, koliko tax so mi odbili, ker nisem imela tax stevilke. Itd. Se bi lahko nastevala! Ves cas pa sem imela pred seboj samo to, da mi bo uspelo! In mi je! Ne bom povedala, koliksna je moja placa zdaj, ker bodo tukaj spet komentarji ljudi, ki "sistem poznajo v nulo"! Ampak za to, kar imam zdaj je potrebnih nekaj let! Pa veliko srece tistim, ki boste vseeno sli v Uk! Pa pogumno! Z veliko volje in realnimi cilji je mozno veliko vec, kot mislite! Pa lep pozdrav iz Londona
 Dodan: 06. 05. 2008 @11:40:38
Odgovori 

Tanja,jst ne vem,kaj si ti počela v Angliji,moj primer je bil delo na Irskem,Dublin,standard zelo pomemben angleškemu, opravljal sem delo t.i. shit job - making sandwichis - plača brez nadur 1400 evrov/mesec, ko sem pa opravljal nadure je plača znašala od 2100 - 2400 evrov/mesec. Res je bilo veliko nadur,a se je splačalo. Ti pa še zmeraj vztrajaš,naj nekdo dela zastojn, in naj bo zraven še hvaležen. Absurd.
 Dodan: 06. 05. 2008 @14:35:33
Odgovori 

mm - Re: We are looking for AU PAIR / England
tanja, veš, če si pozabila, slovenci smo zelo delaven narod , na žalost pa smo bili tudi dobri hlapci- od nekdaj. le zakaj bi morali to hlapčevsko tradicijo nadaljevati? ali res nismo imeli dovolj okupatorjev, da smo jim služili kot sužnji? ali moramo res s hlapčevstvom zdaj nadaljevat še v tujini? mi je prav eno figo mar koliko zaslužiš. precej bolj važno je, da ostajam zvesta sebi in, da se ne pustim izkoriščati enim bebcem, ki jim ni mar za one, ki so preko angleških mej. le zakaj naj bi podpirala njihov idiotizem in dajala potuho analfabetom? ko se bodo angleži naučili vsaj enega tujega jezika, ko bodo spoznali, da so brez vseh tujcev eni živi zombiji, me bodo pa mogoče na otoku še kdaj videli. do tlej pa- naj si riti sami umivajo.
 Dodan: 06. 05. 2008 @18:32:18
Odgovori 

Se enkrat se opravicujem vsem, ki sem jih kakorkoli uzalila in oznacila za hlapce. Vsekakor spostujem vse, ki jim je 360 funtov zepnine mesecno ponizevalno in so sposobni narediti veliko vec. In spostujem sposobnost vsakega posemeznika, ki lahko v zivljenju naredi vec kot sem naredila sama.

Kar pa se tice mene, ja ponosna sem, da sem bila hlapec in da sem anglezem brisala riti! In ponosna sem nase, da sem hlapec postala prostovoljno, brez da bi mi kdo pomagal. Sicer pa, vsak si v zivljenju izbere svojo pot!

S svojo zgodbo sem zelela samo povedati, da tujina ni to, kar si nekateri predstavljajo. Vsekakor pa sem se bolj trdno odlocena, da bom se naprej negovala prelepo slovensko lastnost-fausijo in se se naprej ne bom druzila s slovenci, ker lahko naredi kdo vec kot sem sama sposobna!

In sedaj, ce se koga zanima, kaj sploh iscem na Slo forumih. Iskala sem informacije v zvezi z Galapagosom. Grem iskat naprej...

Pa lep pozdrav v Slovenijo!

Dodan: 06. 05. 2008 @19:23:16
Odgovori 

Dalibor - Re: We are looking for AU PAIR / England
1200 na mesec = 14400 letno Your Details Salary £14,400 Tax code 543L Tax Calculations Employees NI £983 PAYE £1,792 Personal Income Net Annual Income £11,624 Net Monthly Income £968 Iz tega sledi, da dobis 968 na mesec. Potem pa odstejte stroske zivljenja in dobite cifro. Ocitno se torej bolj splaca it za sandwichmakerja na Irsko kot za miticno cistilko v Angliji.
 Dodan: 07. 05. 2008 @02:57:30
Odgovori 

Meni se je še kako izplačalo sendviče delat,pa krompirčke in piščamčka in rebrca pečt in solatke delat,ker sem imel hrano brezplačno. Mesečna plača 1300 evrov je bila neto plača - ž ze odbitimi davki. Mesečna plača z nadumarami 2400 evrov pa je bila bruto plača - neto je navrglo na 2100 evrov/mesec. Čistilke na Irskem,so ponavadi boljše plačane "od pripravljalcev sendvičev". Tako da se mi zdi smešno,da hodijo punce za o-per v tujino, delat za ušivih 380 funtov, tudi zato,ker so marsikdaj shit-jobi zelo dobro plačani.

Dodan: 07. 05. 2008 @10:01:53
Odgovori 

Dalibor - Re: We are looking for AU PAIR / England
xx - saj ravno to sem rekel. Bolje je it za sandwichmakerja na Irsko. Upam, da nisi to vzel kot "podjebavanje". Hkrati pa se hotel povedati, da folk na veliko mesa bruto pa neto in podobno. Kar pa se tice bit au-pair za 90 funtov na mesec pa naj podtem se jaz podam moje mnenje - zna biti vredu, ce je familija kul, ce so pa "pritisnjenci" pa bezi od njih.
 Dodan: 07. 05. 2008 @18:20:49
Odgovori 

anglezinja - Re: We are looking for AU PAIR / England
jaz delam v hotelu in je super, res da sem v administraciji, vendar mam hrano še vedno zastonj, plačo pa približno okoli 1800 funtov na plačilnem lističu. Čisto lepo prideš čez mesec s tako plačo pa če najdeš kaj boljšega vedno lahko drugam greš. Kot je pa že rekla Tanja, da tam malo velja diploma,magisterij,... važno je kako se znajdete in kaj vse obvladate
 Dodan: 08. 05. 2008 @21:02:06
Odgovori 

alexa - Re: We are looking for AU PAIR / England
s primorskega konca so od nekdaj ženske hodile delat- pucat premožne taljančke v trst in bližnjo okolico. to se še zdaj dogaja. in hvala bogu , kajti plača je večja kot kot v kakšni fabriki pri nas. hkrati pa so ženske neobremenjene s kompleksom služkinj, suženj....predlagam, da se osredotočite na italijansko stran, si poiščete skromno sobico, pa boste krepko zaslužile , se naučile jezika, hkrati pa ohranile človeško dostojanstvo, ki je edino vredno v živlenju . glede poliglotisma pa so italijani približno na isti ravni kot angleži. če ni vmes kakšna druga rasa, so glede tega nepismeni.
 Dodan: 09. 05. 2008 @18:40:06
Odgovori 

s4ze68 - Re: We are looking for AU PAIR / England
Alexa,saj ni problem v temu,biti čistilka v anglija,ki zasluži poštenih 1500 funtov/mesev (redno zaposlena), problem je v temu, da tukaj gori nekateri oglašujejo čistilko o-per, ki zasluži 380 funtov/mesec, za isto opravljeno delo. Pa še o-per čistilka bi naj morala biti hvaležna. Zakaj bi naj ena čistilka prejela 380 funtov/mesec, ta druga pa 1500 funtov/mesec,če pa obe opravljata isto delo !!!????
 Dodan: 09. 05. 2008 @22:03:32
Odgovori 

petra - Re: We are looking for AU PAIR / England
Jaz pa pznam punco,ki je v liverpulu opravljala domača opravila,čiščenje prostorov,pranje,likanje pri različnih familjah..občasno je še kak poslovni prostor - pub zdrgnila,pa ni dobila 380 funrov za mesec, kot au- pair,ampak je blila zaposlena pri eni čistilni firmi,ki se je s temi stvarmi ukvarjala, je bila po normalni pogodbi o zaposlitvi - nanižja možna tarifa in je dobala tam cca. 1400 funtov.Tako da ou-pair,ki dela za 380, je samo izkoriščena, po dologem in po čez, klar se poštenega, opravljenega/plačanega dela tiče.
 Dodan: 09. 05. 2008 @22:43:11
Odgovori 

fredo - Re: We are looking for AU PAIR / England
Pa halooo, pa kaj ste vsi nepismeni ali kaj!Pa saj oglas ne ponuja 380 funtov plače, ampak je to žepnina, zraven hrane in stanovanja, ki ga imaš plačanega. Pa saj au pair ni delo, ko greš služit mastne pare, ampak se učit tujega jezika, spoznavat deželo in nekaj malega zaslužit! Mi pa grejo že taki posti ful na živce, ker samo smetijo forum! Kao, vsaka žaba bo povedala svoje mnenje! Jaoooo!
 Dodan: 09. 05. 2008 @22:56:11
Odgovori 

petra - Re: We are looking for AU PAIR / England

Pa ta Nika je čist usekana...ravno prebiram te poste, piše tiste laži, prave neumnosti o stroških v angliji..:-) pa cifre so hudo napačne :-)

Niko bi morali razkrinkati,kdo je že to,ki se skriva za tem nikom?? Nika,kdo si?

Dodan: 09. 05. 2008 @23:02:07
Odgovori 

Fredo,kar sanjaj.Hrano bi au pair morala imeti zastonj a na zalost te druzine hrane najveckrat doma nimajo ker imajo starsi kosilo v sluzbi,otroci pa v soli,vecerjo pa imajo tud zunaj v restavracijah ali pa pri sorodnikih kamor te seveda ne vzamejo,zato si sam kupujes hrano z zepnino.Na koncu ti res nic ne ostane.
 Dodan: 10. 05. 2008 @01:34:46
Odgovori 

vanja - Re: We are looking for AU PAIR / England
Naj še jaz dodam svojo tragilomično izkušnjo iz anglije(z malo začetnico).Letalsko karto sem si morala sama kupiti. Po predhodnih pogovorih je bila družina pretirano prijazna, kar mi je bilo takoj sumljivo. Ampak sem vseeno šla, da vidim, provam....Starša sta bilas samo par let starejša od mene (jaz 23), in imela že 3 otoke, četrti je bil na poti. Ženska je visela doma brez kakršnega koli zanimanja za karkoli....Kuhalo se ni. Uporabljali so samo mikrovalovko za segrevanje mleka za zajtrk. Ko so otroci prišli iz šole oz. vrtca, jih je mama odpeljala v mc donalds na hamburger. Jaz zraven nisem bila vabljena.Ko sem jim omenila, da so mi razen skromne sobice predhodno ponujali tudi hrano, sem dobila odgovor, da itak nisem preveč suha !!!!!Hrano sem si morala sama kupovat za tisto skromno žepnino.Ne samo starša, tudi otroci se niso smeli pogovarjat z mabo (očitno jim je bilo to naročeno).Ker je bila v hiši samo ena kopalnicas sekretom, mi je bilo naročeno, da sem sama na vrsti šele ko sami odpravijo svoje potrebe. Že prvi dan sem si zato morala kupiti eno kahlo, da sem šla lahko zjutraj scat.Še zdaj ne vem zakaj tako dolgo, a prenašala sem jih cel mesec. Za to mojo tragikomično izkušnjo je že precej let in celo zdaj mi gre še vedno na bruhanje, ko se spomnim na te slaboumne angleške izrodke. Zato, drage punce, nikar ne silite v prostovoljno suženjstvo !!!Povabite raje enega slabokrvnega angleža k sebi domov, da vam bo čistil in pral zastonj , pa dovolite mu, da bo lahko govoril , da se boste naučile te angleščine.
 Dodan: 10. 05. 2008 @11:08:37
Odgovori 

maTeja - Re: We are looking for AU PAIR / England
Vidim da ste nekatere punce imele slabe izkusnje z au pair, in mi je ze žal do slišim. Da povem še jst svoj izkušnjo au pair sem bila dvakrat enkrat pol let V angliji, z družino smo se dogovorili da za plačilo 100 funtov na teden. Glede dela pa da je prioriteta varstvo otrok in lahka gospodinjska dela. Pazila sem dvojčka staralet, enega otroka straega 12 in 13, ki pa sta bila zelo samostojna. Od gospodnjiskih del pa sem vsak dan dala dvojčkoma zajtrk ponavadi kosmiče in potem posodo naložila v pomivalni, mama jim je pripravila kosilo, ki ga je pustila v hladnilniku. Senvdič, jogurt, sadje sem vzela iz hladilnika in jim dala jest, po kosilu sem posesala dnevno in tu so se vsa gospodinjska dela končala. dvojčka sta prišla iz vrca ob 12h, pazila sem jih do prihoda enega od strašev okorg 17h. Čez vikend so me vedno povabili zraven v mesto, na bowling, v kino, kjer si mi tudi plačali vse. Hrana je bila vedno na razpolago v hladilniku. Moram pa povedat da družina ni bila nekaj hudo premozna ampak dokaj skormna, hiša ni bila velika vendar sem imela svojo sobo. Drugič pa sem bila au pair na Irskem, dva meseca čez poletje. Pazila sem 4 otroke za plačilo pa sem dobila 100eurov na teden, hrane je bilo vedno dovolj na razpolago. Družina je bila zelo prijazna zraven so me jemali na vse družinske izlete, na kosila v restavracije. Vendar je bilo dela in hišni opravil veliko. Ubistvo sem bila cel dan zaposlena od zjutraj pa do večera. Zjutraj sem morala pripravit zajtrk otrokom, pospravit kuhinjo, pomesti kuhinjo. Pospravit otroške sobe, kopalnico, oprati perilo, se igrati z otroci, potem je že sledilo kuhanje kosila, pospravljanje kuhinje po kosilo in potem igranje z otrocmi do večera. Piprava večerje. Mama je delala samo 20 ur na teden, ampak je skoraj nikoli ni bilo doma. lp
 Dodan: 10. 05. 2008 @11:36:23
Odgovori 

Fredo, te citiram, - "Pa saj au pair ni delo, ko greš služit mastne pare, ampak se učit tujega jezika, spoznavat deželo in nekaj malega zaslužit"!

Fredo, pa še moja verzija,kaj je o-per, pa velja tako za prijazno kot debilno gostujočo družino.

Zaslužiš NIČ za opravljeno delo. Nisi plačan za opravljeno delo. 380 funtov pomeni v angliji nič - drobiž - žepnina za 2 otroka za prosti čas.Torej 5 ur vsak dan delaš zastojn.Kdo danes še dela zastojn? Zakaj ti Fredo ne delaš zastojn ? Kakšem mesec podrgneš in spucaš meni mojo 5 sobno hišo,pa dobiš v zameno prazno sobco zastojn, hrano dobiš tudi zastojn (sadje pa zelenjavo si sam kupuješ), na kakšen izlet te še vzamem s sabo,ker mi je meni moja žena blazno dolgočasna, pa še kake bonitete dobiš zraven.

A se jezika naučiš? Stvar sreče in volje vsakega posameznika. Moraš pa biti pravi srečko,da bi te družina kakorkoli spodbujala in pomagala pri napredku angl. jez.

Spoznavaš deželo pa samo tako,z sesalcem v roki. Ostalo pa je spet v lastni režiji.Srečko pa moraš biti,da naletiš na zdolgočaseno družinop,da so potrebni tvoje družbe.

Folk,bejžte rajši kelnarit v anglijo,veliko smeha,zabave,trdega dela,prave družbe,svobode in poštenega zaslužka.

Dodan: 10. 05. 2008 @14:22:34
Odgovori 

miha - Re: We are looking for AU PAIR / England
iščem eno angležinjo, da bi mi čistila , posravljala hišo, obdelovala vrtiček, vozila psa na sprehod, kuhala.....v zameno ji nudim sobico. če ne bo mogla spat ji bom z veseljem delal družbo. in kar je najpomembneje- naučila se bo slovenskega jezika. od nekdaj sem si želel dvojezične punce, pa čeprav angležinje.
 Dodan: 10. 05. 2008 @19:29:33
Odgovori 

... - Re: We are looking for AU PAIR / England
Nevem zakaj govorite da so Angleži slabokrvni!!!???? A mislte da se slovenci kej drugace obnasamo do poljakov al pa ukrajincev ko pridejo delat v Slovenijo? Zakaj se potem pritozujete ce se nekdo drug obnasa isto do vas. Za angleže smo ravno tako samo tujci. Pa se nekaj, ....odnos do zaposlenih v UK je bistveno boljsi kot pa tukaj v sloveniji. au-pair je pac nekaj drugega. A se mogoce sklene delovno razmerje ko pridete delat za au-pair????? Pri dejanskih zaposlitvah, je odnos na delovnem mestu zelo drugacen, ..to sem slisal kar od nekaj folka ki delajo v UK.
 Dodan: 11. 05. 2008 @09:20:16
Odgovori 

jagoda* - Re: We are looking for AU PAIR / England

Eno je, kar slišiš, drugo pa tisto, kar smo nekateri doživeli.

Bi lahko nehali omenjati, da delo au pair ni delo?!!! Torej vzgoja in rihtanje otrok, čiščenje, kuhanje, likanje, pospravljanje, brisanje riti, sline in bruhanja ni delo? Če je pa tako, naj ga opravljajo sami.

Jaz bi šla delat le še kot nanny, ne pa več kot au pair. Nanny je po zakonu plačana okoli 10 EUR/uro, teče ji delovna doba, plačuje davke, živi zunaj hiše, lahko varuje več otrok skupaj, dela določeno število ur na dan, njeno delo obsega le varstvo otrok brez kakršnegakoli čiščenja in dela za ostale člane dužine, tudi v družbi je tolerirana in cenjena kot nanny.

Dejstvo je, da je Slovenija že tako dobro situirana in približana evropskemu standardu, da se nam takih del ne splača več opravljati v tujini. Ni pa res, da imamo mi tak odnos do Ukrajincev, Bolgarov ipd.

Dodan: 11. 05. 2008 @12:37:04
Odgovori 

jagoda, tako je !

eni tu pač ne dojamejo (pa saj tudi ne morejo, če jih mama pedina do poroke), da so nekatera dela dobesedno izkoriščevalska, kjer , ne samo, da ti ne plačajo ampak vzamejo dostojanstvo, ki je edino nekaj vredno in iz le tega lahko nekaj ustvariš v življenju. in- ja, angleži so slabokrvni, znano je tudi, da so največje grdobe....vse to je posledica otoške ženitve med seboj tekom stoletij. sam london in druga večja mesta nimajo nič skupnega z anglijo , kjer živijo domorodski angleži, ki se še vedno množijo med sabo. rezultat je seveda jasen in viden. dobro je le to, da so s kolonializmom omogočili vstop na otok vsem drugim rasam, ki bojo, upam, kmalu prevladale in ubile nazadnjaškost angleških domorodcev.

Dodan: 11. 05. 2008 @19:31:39
Odgovori 

Vanja, ti si ziher full lepa, ..glede na tvoje pisanje predvidevam da si se vedno samska. Mogoče bos pa ravno v UK nasla nekoga zase. Kar se pa tice au-pair. Punce zelo kritizirajo to, ...grejo tja da se naucijo jezika, da dozivijo spremembo za 2-3 mesce potem pa konc. Ja itak da ne mors zasluzit. A mogoce podpises kaksno pogodbo o zaposlitvi, ko prides tja???? Zaradi ene naduvane druzine pri kateri ostanes nekaj casa in ti slabo placajo, nemors bit jezna na celotno Anglijo. To je naivnost. Najdi si pravo zaposlitev v UK in bos videla razliko, ..ne pa en bedn au-pair. Zelo dobro je da se tukaj podajo informacije o izkusnjah, da druge punce vidjo v kaj se spuscajo. Tvoji izpadi in izpadi drugih, ko si jezna na celo Anglijo zato ker ti je ena druzina zagrenila tiste 3 mesece. Kar se pa slabokrvnosti tice, ...incest se ne dogaja samo v angliji, ampak na zalost tudi v sloveniji.
 Dodan: 11. 05. 2008 @21:16:08
Odgovori 

anglezinja - Re: We are looking for AU PAIR / England
opa mateja, tukaj si pa eno gromozansko napako naredila, dvojčka ki sta stara 12 in 13 let,da sta bila v vrtcu in da prideta domov že ob 12? Ljubica moja, v vrtcih so mali le do 5 leta, potem se pa začne že šola, ki se prva leta mogoče res konča okoli 12,13 ure, vendar kasneje so pa dlje tam, in to od približno pol devetih do treh, odvisno od izvenšolskih dejavnosti,ki so vključeni ko so dovolj stari. Se vidi da nisi bila nikjer kot doma v Slo v svoji mali sobici
 Dodan: 11. 05. 2008 @22:22:45
Odgovori 

ne bom se hvalila z lepoto, sem pa mama dveh otrok, ki jim nikakor ne bom dovolila , da bi šla v suženjstvo, kot sem šla nekoč jaz, pa čeprav samo za mesec dni.

Dodan: 11. 05. 2008 @22:36:02
Odgovori 

tgrzan - Re: We are looking for AU PAIR / England

No skratka smo vsi skupaj prišli do zaključka,1. da ima vsak SVOJE izkušnje in mu ne smemo vsiljevati tujih izkušenj (sploh če niso preverjene na lastni koži in so samo prejete iz druge roke).2. Da ima vsak pravico se odločiti in iti, pa čeprau v suženjstvo, pa ga ne bomo zaradi tega žalili, saj živimo v svobodni Evropi kjer vsak sam odloča v svoji usodi. 3. Se ne poznamo, in ne smemo prehitro delati zaključkov o človeku.

Ljudje pokažite malo strpnosti prosim, videli ste pol sveta (nekateri več,drugi manj), pokažite da ste se kaj naučili na svojih potovanjih in sodelujte v kulturnem pogovoru.

Dodan: 12. 05. 2008 @13:17:37
Odgovori 

mali - Re: We are looking for AU PAIR / England

Tgrzan,ne ga srat,

izgleda, da se iz prispevkov nisi ničesar naučil,da še zmeraj prihajaš do napačnih zaključkov.

Ti govoriš o podajanju Lastnih izkušenj,jaz pa iz celote prispevkov lahko razberem dejstva, da so o-per punce, za težaško delo plačane po sramotno nizki urni postavki (funt/uro,1-2),pravzaprav ne prejemajo sploh plače,temveč "žepnino", :-), katera ni vredna človekovega dostojanstva. Vsa ostala dejstva pa so samo "kaplja čez rob".

Tgrzan,tudi ti prodajaš o-per posredovanja?

Dodan: 12. 05. 2008 @17:10:15
Odgovori 

tgrzan - Re: We are looking for AU PAIR / England
Mali nič ne prodajam. Je pa za neko srednješolko, ki si želi iti v tujo državo in nekaj videti (gledam prvi post družine, ki se mi zdi solidna ponudba) gotovo dobra priložnost. Obstaja ena pesem, ki vsebuje verz (upam da nobenga ne moti srbo-hrvaščina): "...treba prvo puzati, da bi znao hodati...". Vsako delo je nova izkušnja(in ga je treba spoštovati), ki te pripelje do spoznanja, da si sposoben počet nekaj drugega bolj zahtnega, bolje plačanega. Je pa dobro it v tujino, stran od domačega gnezda, da vidiš da ni vse postlano z rožicami in da se moraš "prekleto" potruditi da uspeš.
 Dodan: 12. 05. 2008 @22:34:53
Odgovori 

Fredo - Re: We are looking for AU PAIR / England
Trgzan, se podpišem pod tvoj post. Sicer pa nima smisla razpravljati o teh zadevah z mlečnozobimi Slovenci, ki imajo vsi takšne prihodke, da se sam, v primerjavi z njimi, počutim totalni revež. Vsaj tako se zdi, ko to bereš. In druga kategorija, ki misli, da so na vrhu sveta in je moderno suženjstvo tazadnje, kar bi v življenju naredili. Koneckoncev gre za izbiro in tisti, ki smo kdaj živeli in delali v tujini (pa ne za mesec ali dva), pač na stvari gledamo drugače. Najbolj pa so itak vedno pametni tisti, ki so do sedaj šli 3x na Hrvaško, v šoping v Trst ali Graz ali pa so iz tujine pobegnili po enem mesecu. Pa taki so tudi najbolj tolerantni in polni prepričanja, da smo Slovenci kralji sveta. Saj, če dobro premislim, je fino da so nekateri na nivoju povprečne mehiške nadaljevanke.Imamo pač drugi zaradi tega več možnosti. Tudi za to, da smo lahko bili sužnji!
 Dodan: 13. 05. 2008 @08:46:37
Odgovori 

Pa se to, ....ko govorite o suženjstvu. Noben vas ni prisilil da greste na avion, noben vas ni zaklepal v stanovanje, kdor je pac sel , je sel prostovoljno in s tem pridobil slabe in dobre izkusnje. Kot vidim veliko punc sedaj odsvetuje au-pair. Brezveze razpravljat v neskoncnost. 90% deklet ki so bile v tujini, vecinoma je to bilo v UK imajo negativne izkusnje in odsvetujejo au-pair. Moramo pa se zavedat da au-pair ni sluzba, ne teče ti delovna doba. Verjamem da delas ko idiot in ti dajo slabo zepnino, ampak to ni sluzba. Razlog pri skoraj vseh dekletih , da so sle v au-pair je bil: videti tujino, se nauciti jezik. Nikako ni bil to zasluzek. Tko da, .....ce ze greste v tujino , potem ne it v au-pair, poiscite si npr. delo v lokalu, ali nekaj podobnega, ....naucili se boste jezika, imeli boste spodobne dohodke.
 Dodan: 13. 05. 2008 @09:57:04
Odgovori 

Tgrzan, jst te totalno podpiram! Koncno en pozitiven clovek, ki se zna z zivljenskimi izkusnjami nekaj naucit, pa ceprav so slabe. Predvidevam da si ne kompliciras zivljenja in si zelo dorasel osebnostno. Kolikokrat moremo se ponovit da je izkusnja Au pair odvisna od tega h kaksni druzini pades??? Poznam punce ki jim druzine kupujejo vse mogoce, jim placujeo dopuste in letalske karte. So pa seveda tud tud primeri ko delo Au pair postane neki najslabsega, seveda po zaslugi druzin ki niso omembe vredne. Se je treba prej malo prepricat, ce se pa zgodi to kar nobena Au pair noce, lahko kadar koli reces Adijo, in gres dalje. Ce bi blo delo Au pair neki slabega, tako kot nekateri govorite, pol se ne bi toliko mladih odlocalo za to potezo.
 Dodan: 13. 05. 2008 @15:50:32
Odgovori 

maTeja - Re: We are looking for AU PAIR / England
angležinja! Naredila sem napako pazila sem dvojčka punčo in fantka stara 4 leta in dva otroka, ki sta bila stara 12 in 13! Motiti se je človeš, ali pa si ti popolna angležinja. Mogoče pa ti nisi bila še kje in si omejena na svojo sobico, da sklepaš za druge:D
 Dodan: 13. 05. 2008 @19:24:12
Odgovori 

no ta starost je pa malo bolj verjetno da sta ob 12h prihajala. in ne, ne živim v sobi ampak kar celo stanovanje mam zase
 Dodan: 16. 05. 2008 @14:19:15
Odgovori 

brglez - Re: We are looking for AU PAIR / England

Vidim, da se iz leta v leto vse vec Slovencev podaja na pot v tujino. Lepo. To bo pripomoglo k vecji heterogenosti razmisljanja. Ljudje se morajo zavedati, da so na voljo razlicne opcije. Kaj narediti; ostati v Sloveniji, oditi v tujino, kam, kako, ... Odlocitve, odlocitve, ... Ja, ni kaj, dobro premislite kaj zeliti, kaj se vam splaca. Vse je to sila individualno. Ljudje imamo razlicne prioritete, sposobnosti, moznosti. Pac, vsak mora razmisliti, kaj se njemu v danem trenutku najbolj splaca. In s splosnim dvigom zivljenskega standarda v Sloveniji postajajo opcije kot so CCUSA, au-pair, itd vse manj privlacne.

Dodan: 16. 05. 2008 @21:31:52
Odgovori 

Dvig standarda v sloveniji??? A je se kaksna druga Slovenija na tem svetu. Glede na stroske in plače se mi zdi da se standard niža. Statistika je pa itak FAKE.
 Dodan: 17. 05. 2008 @12:59:01
Odgovori 

incha - Re: We are looking for AU PAIR / England
Jamrate da je slabo plačano.. no ni glih slabo plačano, ker to je delo na črno v bistvu, neobdavčen denar, ki ga daš v žep. + če vas izkoriščajo pa pejte domov, sj niste nobene pogodbe podpisale da morte bit tam. Jaz sem bla v Angliji tudi au pair, zaslužla 80 funtov na teden, vmes sem še neki delala in sem si dosti našparala. Nekatere družine izkoriščajo, če izkoriščajo pač greste stran, sj ni edina družina ki rabi au pair. Najbolj pametni so pa vedno tisti, ki tega še niso poizkusili a ne ?
 Dodan: 17. 05. 2008 @14:08:09
Odgovori 

ccc - Re: We are looking for AU PAIR / England
hmmmm, ..kolikor sem prebral vse skupaj vidim da so nekateri prav nestrpni in govorijo o neki slabokrvnosti algležev. Dejte se mal zamislt kaj sploh govorite. Dosti bolje so organizirani kot pa ta gnila slovenija. Folk si pomaga, so vljudni do drugih (seveda imas idiote tko k povsod), v Sloveniji je pa folk sama fousija in skodoželjnost. Pa tko kot je pred mano napisal: ce vam ni dobr pejte stran od teh druzin. Sej nimate sklenjenega delovnega razmerja.
 Dodan: 17. 05. 2008 @17:07:56
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Koliko krat na leto potuješ z nami?
0
1 - 2
3 - 4
5 ali več

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: