Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Ostalo » Varnost v JAR

Miran - Varnost v JAR

Septembra potujem v JAR. Ima morda kdo kake informacije o prevozih, predvsem pa me zanima kako je z varnostjo. Bral sem, da je to precej

rizična država glede varnosti. Nisem ravno začetnik v popotništvu in sem pre -potoval že kar lep kos sveta. ( Kitajska Iran, ZDA, Peru, Bolivija ,NZ,Indonezija...) Če kdo rabi kako informacijo mu z veseljem odgovorim.

Lp

Dodan: 22. 04. 2008 @14:51:55
Odgovori 

katja.m - Re: Varnost v JAR
Živjo! ja tko je, mi smo imeli rentan avto (Joburg - Kruger - Swaziland - Port Elizabeth - Knysna - Capetown) in so nam svetovali da naj se v njem vozimo zaklenjeni, še posebno ko se ustaviš na semaforjih zna bit nevarno da kdo vdre not, pa veliko je takih ki prodajajo časopise in se sprehajajo res neposredno mimo avtomobilskih vrat... To je seveda bolj pogosto v večjih mestih (Joburg, Capetown, Durban).. čez dan mislim da ni neke panike se sprehajat okoli, mogoče edino v Joburgu in Durbanu ni najbolj prijetno :), ponoči pa je boljše da ostaneš v sobi oz bližini :)... torej mi nismo imeli nobene slabe izkušnje - edino to, da nam je nekdo očitno prerezal gumo na avtu na nekem parkirišču v Capetownu - smo jo pač zamenjali... Mogoče še par napotkov: če vzameš avto obvezno preveri gume, tudi rezervno, če je vse uredu. Ponoči ne hodi okoli če ni treba. Tudi prenočišče si najdi čez dan, sploh na območjih, kjer je redkejša poselitev si ga je morda pametno rezervirat par dni vnaprej, sploh v Kruger parku! V parku ne hodi iz avta zaradi živali :) Malo bodi pozoren na svoje stvari ki jih nosiš s sabo (fotoapart itd...), da nimaš ravno vsega na najbolj vidnem mestu...pa saj to že vse veš verjetno :).... v splošnem ni neke pretirane nevarnosti razen v večjih mestih no..tam bodi bolj pozoren... drugače pa je JAR super zanimiva destinacija, kjer imaš res vse, od živali, narave, hribov, vinskih trt, pingvinov, morja in velikih mest, tako da ti želim da kar se da čimbolj izkoristiš obisk :) lp, katja
 Dodan: 22. 04. 2008 @21:50:57
Odgovori 

Miran - Re: Varnost v JAR

Katja, najlepša hvala za odgovor. Jaz imam sicer namen potovati z javnimi prevozi (vlak ,avtobus). Tukaj mi verjetno ne moreš dati kakih nasvetov.

Hvala še enkrat in srečno pot, kamorkoli že boš še šla.

Miran

Dodan: 23. 04. 2008 @09:24:39
Odgovori 

Ej. Samo še to bi te vprašal. Koliko približno ste dali za najem avta in kje ste ga najeli? Preko spleta ali na licu mesta?

Hvala Miran

Dodan: 23. 04. 2008 @10:44:28
Odgovori 

Janja - Re: Varnost v JAR

Vceraj ob deveti uri zvecer je bil na SLO 1 zelo dober dokumentarec o JAR. Tudi o varnosti. Lp.

Dodan: 23. 04. 2008 @11:25:00
Odgovori 

Nina - Re: Varnost v JAR
ja res je, dokumentarec je bil res dober... preveri, kdaj je ponovitev in priporočam ogled.
 Dodan: 23. 04. 2008 @11:30:02
Odgovori 

Nina in Janja

Hvala obema. Žal sem zamudil dokumentarc, vem samo to, da ni bil ravno vzpodbuden glede varnosti. Upam, da bom ujel vsaj ponovitev.

Lp obema Miran

Dodan: 23. 04. 2008 @12:21:42
Odgovori 

jaka - Re: Varnost v JAR
Na avtobusih ne sprejmi popolnoma nicesar za jesti ali piti. Tudi, ce zgleda zapakirano, kot je treba. Cetudi bos mogoce s tem koga uzalil. Prtljaga tudi lahko dobi noge. Lahko jo npr z verigo priklenes. Ceprav ima ta previdnostni ukrep lahko tudi neprijeten posledice v obliki poskodovane prtljage. Na postaji pa mej prtljago ali v roki ali pa tko, da bo v tvojem vidmen polju, ce je le mogoce. Ker druagce lahko dobi noge:).
 Dodan: 23. 04. 2008 @12:46:42
Odgovori 

katja.m - Re: Varnost v JAR

ja mi smo avto rezervirali preko interneta, smao točne cene se pa ne spomnim več, mislim da je bilo cca 40-45 eur/dan... meli smo pa en kombi od Mercedesa...

lp, katja

Dodan: 24. 04. 2008 @08:46:23
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Koliko krat na leto potuješ z nami?
0
1 - 2
3 - 4
5 ali več

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: