Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Ostalo » Prehajanje Egipt.Jordanija
| jana - Prehajanje Egipt.Jordanija |
| Živjo! Mogoče kdo ve, kako je s prehajanjem na meji med Egiptom, Izraelom in Jordanijo? Je iz Egipta v Jordanijo potrebna viza? Hvala! |
Dodan: 31. 03. 2008 @10:08:42
|
Odgovori |
| MarkoP - Re: Prehajanje Egipt.Jordanija |
| Verjetno misliš na prehod meje preko Tabe, mimo Eilata v Aqabo?.?.?****Pred letisem se podil v tem koncu in imel največ problemov z Izraelci, ki niso razumeli zakaj uporabljam Izrael za bljižnico za prehod iz Egipta v Jordanijo :( ****Pred 2 tednoma pa sem se vrnil iz Sirije in Jordanije tako, da ti lahko z gotovostjo povem, da dobiš jordansko vizo na meji za 10JD, vendar moraš pri izstopu iz Jordanije plačati neko izstopno takso za 5JD. |
Dodan: 31. 03. 2008 @11:55:46
|
Odgovori |
| nina - Re: Prehajanje Egipt.Jordanija |
| marko, jaz se v sredo odpravljam v sirijo in jordanijo, pa me zanima, če ti lahko postavim nekaj vprašanj. predvsem bi rada tvoje zagotovilo, da se viza za sirijo dejansko dobi na letališču ob prihodu.:) pa kako je z evri oziroma dolarji v teh dveh državah - najbrž se mi ne splača evrov menjati v dolarje, a ne? |
Dodan: 31. 03. 2008 @13:52:06
|
Odgovori |
| Obe vizi dobiš na meji!!! Sirijci so imeli sicer najprej spoznavanje zemljepisa (omeni Jugoslavijo), a drugič in tretjič (sem šel še v Jordanijo in Libanon) je šlo povsem gladko.***Zahtevajo, da zamenjaš cca. 32$ (oziroma kaj drugega), tako da dobiš 1500SYP. S tem denarjem kupiš neke "koleke", ki ti jih nalepijo v potni list (viza). Imeti moraš tudi potrdilo o zamenjavi denarja.****Žal je viza le za 1x vstop***Sicer so začuda zelo navajeni nad valuto sovražnikov ($$$), a itak vse plačuješ z lokalim denarjem, tako da pač zamenjaš evrčke in se ne obremenjuješ s padajočimi zelenci.****btw. Z Lonelyplanetom si ne boš kaj dosti pomagala!!! |
Dodan: 31. 03. 2008 @16:05:03
|
Odgovori |
| Ah, še to: če imaš v potem listu izraelski žig ali če se da iz ostalih zgolj posumiti, da si bila v Izraelu - raje ostani doma. Potni list večkrat podrobno pregledajo in ni šans, da te spustijo medse, če si bila prej pri Židih. |
Dodan: 31. 03. 2008 @16:08:15
|
Odgovori |
| kako za enkraten vstop??? iz sirije grem še v jordanijo, tko da moram še nazaj v sirijo pridt, ker letim iz damaska!! to potem pomen, da jo bom mogla še enkrat kupit na meji, al kako? glede izraela pa vem, nimam nobenga namena zdaj ali v bližnjih prihodnosti hodit v to okupatorsko državo::) |
Dodan: 31. 03. 2008 @16:32:04
|
Odgovori |
| pa še tole no... glede na to, da si bil tam že 3krat, torej precej veš in tudi zaradi tega ker vem da lonely planet ponavadi ni v veliko pomoč, še posebej ta, ki je star že 4 leta, me zanima če obstaja možnost, da bi te kontaktirala preko maila... to se pravi, potem ko bom že tam, če bi slučajno rabila kakšno informacijo. bom pa čist razumela, če nimaš časa oziroma se ti ne da...:) no, za vsak slučaj; piši mi na mail nina.tome@gmail.com oziroma pusti svojega. pa res najlepša hvala za informacije!! |
Dodan: 31. 03. 2008 @16:38:04
|
Odgovori |
| o-s - Re: Prehajanje Egipt.Jordanija |
in kako potekajo ti prehodi meje... z busi, osebnimi avti, letalo... ali kako?? Tudi jaz imam v bližnji prihodnosti namen tja, štartal pa bi v Egiptu, ker je priti do tja pač najceneje (oneway že od 29€ (Condor akcija!!!) pa nekje do 100€ povratna-nemški čarterji) no, Lonely tudi ni tako slab! kaj potem vidva uporabljat na poti kot pomoč??? |
Dodan: 25. 04. 2008 @16:20:18
|
Odgovori |
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Ali zaupate v on-line rezervacije (letalskih kart, potovanj, zavarovanj)?
|