Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Popotniški zmenki » TAJSKA(KHAO LAK)
| Urška - TAJSKA(KHAO LAK) |
Pozdravljeni, zanima me še koliko denarja približno je fajn imeti seboj midva miva v storitev vključen zajtrk, greva pa za 14 dni. Pri turistični agenciji sva dobila informacijo da moraš pri vstopu v državo imeti urejeno vizo in seboj 220 evrov ali t.i.10.000 bathov, pa me zanima če to drži? in če se da tam uporabljati maestro kartico-banka celje in kakšna je provizija? in kako je glede shopinga? |
Dodan: 20. 03. 2008 @19:49:08
|
Odgovori |
| tanja - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
čao urška, situacija v tajski je sledeča glede denarja. najbolje je imeti gotovono evre, ki jih nikoli ne puščaj v sobi, ampak v sefu ali zraven. obstajajo bankomat( vem da so vijoličnein rdeče barve)i na kateri lahko dvigneš denaš. Največja vrednost je 5000 batov-okoli 110 evrok. Provizija je bila lani 2000 sit. Vprašaj za točno ceno na banki, ker imajo to informacijo. Upam, da sem ti z informacijami kaj pomagala. lp tanja |
Dodan: 21. 03. 2008 @14:53:38
|
Odgovori |
| marjana - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
| viza stane 30 evrov...dobiš jo lahko v ljubljani...s sabo sem imela ba kartico in master card.....dvigneš lahko tudi 10.000 bahtov, to je 200 evrov- preverjeno...ob izhodu iz države ti ni potrebno plačati izhodnih stroškov -pred dobrim letom so to ukinili |
Dodan: 24. 03. 2008 @21:54:11
|
Odgovori |
| drasko - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
A je še vedno možno kupiti vizo na letališču v BKK? Kolikor vem, so tam prodajali 14-dnevne vize. Hvala za odgovor |
Dodan: 02. 04. 2008 @01:20:42
|
Odgovori |
| T - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
| še vedno je možno dobit vizo za 14 dni na letališču. bankomati delujejo tako kot pri nas provizija je odvisna od tvoje kartice.. BA cca 2EUR, VISA pa cca 8 eur - tudi pri nas verjtno ne dviguješ gotovine z viso. LpT |
Dodan: 03. 04. 2008 @17:48:41
|
Odgovori |
| Urška - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
| @Tanja in Urska 2000 SIT provizije je na MasterCard. Ce dvigujes z Maestro bancno kartico je najnizja provizija 1,67 € (na NLB). In dvigujes lahko vse povsod ... in 10.000 bahtov lahko brez problema dvignes. Preverjeno, prisla s Tajske 3 dni nazaj. |
Dodan: 04. 04. 2008 @18:44:50
|
Odgovori |
| NANEJA - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
| Urška, zanima me kdaj gresta v Tajsko. Jazs em se daj videla eno ponudbo za 14 dni , odhod 23.4.08. Pa verjetno si ti vse že preštudirala. Ta čas naj bi bil najbolj vroč. Prosim za par info. Hvala. Lp Irena |
Dodan: 06. 04. 2008 @22:56:25
|
Odgovori |
| Anita - TAJSKA - POTOVALNI ČEKI ? |
Ojla, mene pa zanima, če se še uporabljajo potovalni čeki? Mene namreč malo "skrbi" iti na Tajsko samo z BA kartico (upaš, da deluje-kartica in bankomat) in nekaj evrov gotovine. Kakšne so vaše izkušnje? LP, Anita |
Dodan: 08. 04. 2008 @10:27:01
|
Odgovori |
| Miha - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
| Živijo! Moja izkušnja z denarjem na Tajskem je dobra. To meni: 1. S sabo sem imel okoli 400€ (enako tudi punca) v torbici okoli pasu in sem se počutil zelo varno - ljudje Tajska je ena najvarnješih držav na svetu!!! 2. Bankomati so povsod in vsi delujejo - dvigoval sem z študentsko NLB. 3. Pootovlnih čekov NE RABIŠ! Vsi, ki greste prvič na Tajsko: nič se ne sekirajte; kartica + gotovina pa se lepo imejte - kot midva (še se bova vrnila na Tajsko:)) LP |
Dodan: 08. 04. 2008 @10:57:06
|
Odgovori |
| Anita - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
Miha, super si! Hvala za tole info! Uživaj, jaz bom pa tudi! LP. |
Dodan: 08. 04. 2008 @14:01:56
|
Odgovori |
| urska - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
Pozdravljeni, Rada bi vam zaupala par stvari glede Tajske. Z fantom sva se vrnila pred 3 dnevi,lahko vam rečem da je Tajksa dežela vredna obiska, vrnila sva se nazaj z samimi pozitivnimi izkušnjami...država je čudovita,vse je zeleno, morje in plaže prečudovite, ljudje zelo prijazni, hrana odlična, cene dobre...skratka ful dobro. v tem času ko sva bila dolih so ravno praznovali novo leto in imajo zelo zanim običaj da se na novega leta dan polivajo z vodo tako domačini kot turisti.:) Vse skupaj sva zapravila 1600 evrov na osebo za 14 dni..vreme sva imela odlično, sončno in vroče...izleti so kar dobri, in masaže so zeloooo poceni :)..midva sva se kar z težko vrnila nazaj domov ampak vsega lepega je enkrat konec...jo bova še pa zagotovo kdaj obiskala.. lp, uršy |
Dodan: 19. 04. 2008 @16:51:17
|
Odgovori |
| ivek - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
| urška si mogla kar zapravljat, glede na to da si tolko porabla v dveh tednih... |
Dodan: 20. 04. 2008 @17:01:20
|
Odgovori |
| biser - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
| Urška kaj ni novo leto na Tajske tudi 1januarja? Tako piše v Lonely planet. Hvala za odgovor |
Dodan: 29. 04. 2008 @18:53:14
|
Odgovori |
| Urška (stevilka 2) - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
| Novo leto je aprila, Songkran ... in jaz sem ga letos zamudila. Moram pa reci, da je Urska st. 1 zapravila malo veliko za 14 dni. Midva s fantom sva bila doli 4 tedne, od tega sva se 8 dni potapljala in sva s potopi vred zapravila 1400€ (brez potopov bi bila cena 1000€ z letalsko karto) in nisva ne vem kolko gledala na ceno. Se letela sva s severa na jug ... Tako da je cisto odvisno kaksne so zelje in koliko zapravis!!! |
Dodan: 30. 04. 2008 @09:06:01
|
Odgovori |
| tanja - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
Urška, dej nasvet glede denarja: ali naj nesem s sabo EUR ali mogoče dolarje? Odhajava s fantom 11.52008 Lp Tanja |
Dodan: 05. 05. 2008 @11:26:46
|
Odgovori |
| Jaz sem imela s sabo 100 €, ki sem jih zamenjala na letaliscu v Bangkoku. Kasneje sem dvigovala po 10.000 Bahtov, provizija pri NLB na dvig je bila 1,6 € (al neki v tem stilu, manj ko 2€) na dvig. Jaz bi rekla, da cimmanj denarja s sabo ... Aja, dvigovala sem z BA maestro kartico ... ce bos dvigovala z Mastercardom, je provizija 10€ na dvig, tako da sem mastercard uporabila za direktno plačevanje. Upam, da sem kej pomagala. |
Dodan: 05. 05. 2008 @14:23:55
|
Odgovori |
| Urška hvala tudi meni si pomagala, ker jaz pa sem si dala samo z tem namenom delat mastercard, ker sem mislila da BA maestro ne gre doli dvigovat denarja. Torej lahko,ne? Hvala |
Dodan: 06. 05. 2008 @19:35:19
|
Odgovori |
| Definitivno gre ;) |
Dodan: 07. 05. 2008 @15:46:55
|
Odgovori |
| Urška(št.2) meni še kr neda miru to novo leto in Tajska, jaz bom prišla v BKK 22.12 in bom kakšne 5 dni tam, potem pa malo na kak otok,mislim da prvo na Pattaya, a naj tam praznujem naše novo leto ali sploh ni nič takrat tam oz je običajen dan? Ali v tem času ni dobenih praznikov na Tajskem? Ali kako?No sicer pa še imam velik časa da to do takrat naštudiram a ne:) hvala vseeno za trud in nasvete. |
Dodan: 07. 05. 2008 @19:00:31
|
Odgovori |
| xx - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
| Koliko zadovoljenih žensk s tajsko na tem forumu,kr ni za verjet,sm pa mislu da je tajska bolj za moške,pa razne fritze :-) |
Dodan: 07. 05. 2008 @22:14:28
|
Odgovori |
| MINA - Re: TAJSKA(KHAO LAK) |
URŠKA MENE ZANIMA ČE IMAŠ MORDA LONLY PLANET ZA PRODAT, PA ČE IMAŠ MORDA KAKŠEN NAČRT POTOVANJA?Ali sta že prej rezervirala notranje lete ali potem direkt na letališču? S fantom namreč prvič nameravama na takšno potovanje in naju je kar malce strah.Kakšne so kaj izkušnje z vremenovm v septembru? Vsaka info bo več kot dobrodošla! lp,Jasmina |
Dodan: 08. 05. 2008 @08:56:35
|
Odgovori |
| @biser: Tajsko novo leto je aprila, imenovano Songkran. Letos je blo to mislim, da 13.aprila ... sicer nisem bla takrat doli, je pa to precej nora zadeva .... to pomeni, da gre veees folk na ceste in se polivajo/spricajo z vodo, seveda ob ustreznih kolicinah alkohola. Skratka, kjerkoli si takrat na Tajskem, si moker do koze (BKK, Chiang mai, otoki). Mislim, pa da so zabave tut za nase novo leto, seveda na zahodni nacin. Tako, da ni bat, da ne bi blo feste za novo leto ... sej je itak tolk zahodnjakov doli, da ni panike. @mina: zal LP ne prodajam, zmeraj obdrzim LP (pac tako sem se navadila), mislim pa, da se bo sigurno nasel nekdo, ki ga bo prodal. Nacrt potovanja je zmeraj okviren, zato ker se kr rado zgodi, da ti je kje bolj, nekje pa manj vsec in temu primerno se spreminjajo dnevi bivanja na posamezni lokaciji ... reces okvirno in to je to ... in zaradi tega nikoli ne rezerviram notranjih letov vnaprej. Midva sva rezervirala v Chiang Maiju, dva dni pred letom, so nama pomagali v guesthouse-u .... Kako je z vremenomv septembru pa ne vem ... vem za februar, marec in del aprila .... in takrat je vrooooce (njihovo poletje). Ce rabis se kaj, javi. |
Dodan: 08. 05. 2008 @11:51:10
|
Odgovori |
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Kolikokrat si že obiskal/a potopisna predavanja, ki jih organiziramo vsako drugo sredo v STA Travel Cafe-ju?
|