Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Ostalo » Visoka šola za turizem Portorož

Katja - Visoka šola za turizem Portorož
Hej! Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje z visoko šolo za turizem v Protožu? Kakšen je študij in kakšne so možnosti zaposlitve? Hvala in LP!
 Dodan: 14. 03. 2008 @00:11:09
Odgovori 

tii - Re: Visoka šola za turizem Portorož

hola.Jaz grem oktobra tja(ce bo vse po sreci)..iscem cimro/a/e in flat.se kdo?

glee zaposlitve pa...definitivo v tujini..kaj tocno bomo pa videli....

Dodan: 14. 03. 2008 @16:45:13
Odgovori 

Tina - Re: Visoka šola za turizem Portorož
Jst sm zdej 3.letnik..ti povem da je turistica full na izi faks..sam organizacija šole je pa za en kurac..jst sm izredno in kaj dobim za 2.000eur-->NIČ!!!zaposlitev na obali bolj težka..odvisno kaj hočeš pol delat!!
 Dodan: 14. 03. 2008 @17:42:21
Odgovori 

evica - Re: Visoka šola za turizem Portorož
blabla
 Dodan: 23. 03. 2008 @17:41:15
Odgovori 

ups:) neki mi ni delal.. Tia! Js grem tut dol oktobra :)) Na logistiko (za turistico nimam dost točk;/ ) Sam se ne morm odločt a bi šla v študenca al v flat.. Eni pravjo, da je dolgcajt, če greš v flat (no, odvisn kašn folk nabašeš), po drug stran mi pa odsvetujejo študenca, ker kao ne bom faksa nrdila :) Ampk vsaj kej dogaja, ker izven sezone je baje bolj tuga dol... Dej mi piš na mejl al pa se kej po msnju slišva, ok? Ker, če bi šla v flat bi mi blo super, če bi se me2 zmenile =) Fajn bod!
 Dodan: 23. 03. 2008 @17:44:34
Odgovori 

kristy - Re: Visoka šola za turizem Portorož
Kakor sem jaz slišala glede te šole v Portorožu je bolj dio mio. Ni boh vedi kaj, tako kot je že ena zgoraj napisala, da za mizerno šolnino lahko diplomiraš. Tudi sama sem želela, ko sem se vpisovala na fakulteto 4 leta nazaj, da bi se vpisala v Portorož, ker sem čisto v turizmu oziroma bi rada na tem področju gradila kariero. Pa sem se na srečo odločila za Ekonomsko fakulteto v Lj (tudi sama sem iz LJ) in semr turizem. Tudi tu študij ni boh vedi kaj, povdarka na samem raziskovalnem delu ni veliko, čeprav sem s sošolko naredila projekt, ki ga je kasneje v svojo doktorsko nalogo uvrstila ena izmed profesoric. No, midve sva za tisto nalogo dobile zgolj 10, upam da bom tudi sama kdaj tako lepo izkoriščala zagnane študente ha ha :). Ampak je pa dejstvo, da je dobiti službo po EFju veliko večja možnost kot po Turistiki, predvsem zato, ker je vseeno bolj razširjen študj, zraven dobiš še prekleto veliko ekonomskega znanja. Za Turistiko bi se načeloma odločila, če bi že imela zagarantirano službo nekje v turizmu, se pravi, da bi me samo čakai, da diplomiram. Imam pa znanko, ki je bila mislim, da prva med diplomanti, ko so uveljavili to šolo in je sedaj direktorica Kranjsko gorskih žičnic :))...nekaterim se je izplačalo, ampak očitno samo ta prvim. Sedaj je pa iz področja turizma že itak preveč diplomantov, ti garantiram, da boš takoj dobila službo, če greš v finance, računovodstvo, revizijo...Srečno!
 Dodan: 26. 03. 2008 @23:39:23
Odgovori 

Liza - Re: Visoka šola za turizem Portorož
Direktor kranjskogorskih žicnic (RTC Žičnice Kranjska gora) je gospod po imenu Srečko Vilar.
 Dodan: 27. 03. 2008 @14:09:46
Odgovori 

ah dej dej, tale turizem na EF je baje za en drek.. res si ji mogla kuj filing ubit za turistico ane?! :) dio mio, kokr bi ti rekla... mislm, lih vpiše se, pol ji greš pa take razlagat...anyway,kokr sm jest brala po forumih je večina s turistico zadovoljna, se jim zdi ful fajn študij (izredni se pa itak pritožujejo, da jim je škoda denarja itd, sam roko na srce, pomojm bi jim blo žou dnarja za vsak faks..).. Slišala sm tut, da so mal jamral glede tega kako so znižal stopnjo iz sedme na 6,3, medtem ko si s visoko poslovno za tur. in gost. na bledu v dveh letih na 6,2. st. (nisem sure, ampak samo za predstavo..) Mislm, glede joba... to bom pa naslednjič napisala, k je kr zanimiv o tem debatirat, sam trenutno se mi mudi:) papaa
 Dodan: 27. 03. 2008 @15:41:37
Odgovori 

terras - Re: Visoka šola za turizem Portorož

nekaj mojih izkušenj, sicer s podiplomskega študija!

če primerjam predavanja dveh obalnih šol in njihovih programov , Turistice iz Portoroža in Fakultete za Management iz Kopra, je razlika - ogromna. Predavatelji na FM so na veliko višjem predavateljskem nivoju kot iz turistične šole... Pa tudi sama organizacija, kakovost programa ipd je na strani FM!

Z nekaj besedami, Turistica se mi zdi bolj kot ne ustanova v kateri si kupiš diplomo, odneseš ( dobiš) pa bore malo!

Lp

Dodan: 27. 03. 2008 @17:37:51
Odgovori 

ursha - Re: Visoka šola za turizem Portorož
hei... tudi jst iščem cimro, da skupaj poiščeva flat... javi...
 Dodan: 17. 05. 2008 @15:17:22
Odgovori 

kaja - Re: Visoka šola za turizem Portorož

ravno končujem študij na turistici in lahko ti povem par stvari:

- sedaj ne vem nič več o turizmu, o delu v turizmu itd., kot pred študijem... v treh letih se nisem naučila ene nove stvari (prej sem bila na gimnaziji)

- profesorji podajajo neke splošne definicije in lekcije, ki so tako ali drugače že vsem znane...

- v vseh letih sem se učila samo za 3 izpite, vse drugo je posledica nekega zdravega kmečkega razmišljanja (mimogrede, moje povprečje je ok. 9)

- strah me je iskati resno službo, ker me je sram priznati vse to, kar sem ti zgoraj napisala (drugače pa imam izkušnje z recepcijo itd., vendar me bolj mika marketing...)

lahko ti svetujem, da poskusi na kakšnem bolj perspektivnem faksu. jaz bi, če bi imela še eno možnost!

Dodan: 20. 05. 2008 @13:46:53
Odgovori 

ola - Re: Visoka šola za turizem Portorož

Oktobra grem na turistico in po teh odgovorih bi ze mogla obzalovat:S

kakorkoli,a je kdo iskal sluzbo z diplomo iz turisticev tujini?kako je s tem izven slovenskih meja?ker jaz ne nameravam delat v slo.

a je kdo sel delat podiplomca v tujino po diplomi iz turizma?kam?smer turizem ali kaj drugega?

ogromno vprasanj.

najlepsa hvala.

:)

Dodan: 17. 06. 2008 @17:24:05
Odgovori 

jana - Re: Visoka šola za turizem Portorož

Iščemo cimro v Sežani.

Dodan: 26. 06. 2008 @14:48:03
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Kolikokrat si že obiskal/a potopisna predavanja, ki jih organiziramo vsako drugo sredo v STA Travel Cafe-ju?
nikoli
1-3
4-6
7-9
več kot 9

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: