Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Delo v tujini » Melbourne - place to live and work

Svit - Melbourne - place to live and work
Pozdravljeni Glede na to, da je že veliko povedanega na splošno od Avstralije, mene zanimajo konkretne izkušnje z Melbournom. Kmalu bom diplomiral iz ekonomije, uporaba angleščine pa mi ne dela problemov. Torej dobrodošle so kakršnekoli informacije o možnosti zaposlitve ( pridobitev vize), ko si že v sami Avstraliji, ker se mi res ne da čakat po celo leto na proces pridobitve delovne vize + pogoji življenja, glede na to da je bil Melbourne že večkrat med top 10 world's most livable cities. Lep pozdrav
 Dodan: 11. 03. 2008 @09:17:04
Odgovori 

Nejka - Re: Melbourne - place to live and work
Kar tako prit sem in mislit, da ti bodo vizo dali je naivno. Sploh pa ekonomija...ni na listi iskanih poklicev in je zelo tezko dobit stalno vizo. Jaz sem sedaj v procesu pridobivanja permanent residency, po tem ko zivim ze leto in pol v sydneyu. Vse rabi svoj cas, predvsem pa delovne izkusnje. Sydney je dostboljse mesto kot Melbourne...moje mnenje. Edina prednost Melbourna je, da je malo ceneje. Pa ker verjetno se sploh nisi bil tukaj, pridi najprej na pocitnice in vidi, ce ti je sploh vsec... LP iz sydneya
 Dodan: 11. 03. 2008 @12:07:41
Odgovori 

- Re: Melbourne - place to live and work
http://fajrvehr.blogspot.com/
 Dodan: 11. 03. 2008 @15:30:56
Odgovori 

ads - Re: Melbourne - place to live and work

Nimas ne delovnih izkusenj, ne poklica, ki je v Avstraliji v primankljaju.

Dodan: 12. 03. 2008 @05:54:01
Odgovori 

Lili - Re: Melbourne - place to live and work
A lahko vprašam, katerih poklicov v Avstraliji primanjkuje? Mogoče sem pa jaz med tistimi... :)
 Dodan: 12. 03. 2008 @11:50:05
Odgovori 

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/skilled-occupations/occupations-in-demand.htm

Tukaj imas t.i. Occupation in demand

Za te poklice je lazje vizo dobit, se vedno pa ne pomeni, da jo dobis kar tako. Ce imas delovne izkusnje in si pod 45 let star...potem mogoce.

LP v domovino.

Dodan: 14. 03. 2008 @05:49:37
Odgovori 

crispy - Re: Melbourne - place to live and work
kako pa je z delom v zdravstvu... razmišljam o sydneyu... izkušnje imam,mlada sem :) želim nekaj novega
 Dodan: 17. 03. 2008 @13:14:51
Odgovori 

Kaki poklic v zdravstvu? Zdravniki, zobozdravniki, fizioterapevti in podobno morejo vsi, ce niso avstralci opraviti 3 zelo tezke izpite ( ki obsegajo ves studij medicine tukaj) in stanejo 8000 dolarjev. Traja nekje leto in pol, da jih nardis, ker imas vsake pol leta enega. LP
 Dodan: 18. 03. 2008 @13:46:09
Odgovori 

crispy - Re: Melbourne - place to live and work
ok mislila sem medicinska sestra oz. zdravstveni tehnik :)
 Dodan: 18. 03. 2008 @13:51:41
Odgovori 

Mitja - Re: Melbourne - place to live and work
Živjo Nejka...mene pa zanima kako je kaj z delom v sydneyu(lahko tudi gold coast ali Addelida) na področju gostinstva ali računalništva...pred leti sem bil tri mesece na obisku pri sorodnikih in sem se zaljubu v Avstralijo sedaj pa razmišljam da bi prišel za dlje časa in da bi tudi delal...
 Dodan: 23. 03. 2008 @21:54:11
Odgovori 

Nina - Re: Melbourne - place to live and work
Sem bila 9 mesecev v Melbournu, pa mi je bil res fajni. Tako da tisto o Sydneyu - ok, debata za v nedogled, odvisno od posameznika. Z vizami pa zna biti res težko. In kot je že bil predlog; idite v AUS s turistično vizo, za nekaj mesecev in ŽIVITE tam. Ko si moreš najti stanovanje, ko spoznaš več njihovih "cvetk" pol mogoče ni več tak sanjska destinacija. Nekaj pogledov življenja na drugi strani Zemlje je na blogu ninafoto.blogspot.com
 Dodan: 25. 03. 2008 @19:43:40
Odgovori 

Iztok - Re: Melbourne - place to live and work
Nejka me lahko prosim kontaktiraš, ker bi te rad nekaj vprašal o AU in življenju tem. Bil sem dol, preverim in hočem jit nazaj za dlje časa... Hvala. Piši mi prosim na macbook@email.si
 Dodan: 30. 03. 2008 @14:38:04
Odgovori 

Nejka me lahko prosim kontaktiraš, ker bi te rad nekaj vprašal o AU in življenju tem. Bil sem dol, preverim in hočem jit nazaj za dlje časa... Hvala. Piši mi prosim na macbook@email.si
 Dodan: 30. 03. 2008 @14:38:32
Odgovori 

Miha - Re: Melbourne - place to live and work
Mene pa zanima, če bi imel težave pri iskanju dela v gostinstvu, kot kuhar. Kaj pa kakšna dela na kmetiji, ker sem že iz kmetije. V bližnji prihodnosti se bom izselu od doma, ker me podijo in za azčetek bom vrjetno šel v kakšno mesto v Sloveniji, kasneje pa bi šel v tujino. Hvala
 Dodan: 30. 03. 2008 @18:38:11
Odgovori 

saso - Re: Melbourne - place to live and work
ja mene tud zanima koliko se v avstralijj iscejo kej kuharji. pa kojk je kej placano delo kot kuhar. fajn bi bilo ce bi me kontaktiral kasen ki zivi v avstraliji da mi mal vec pove o temu.ful bi bil hvalezen.
 Dodan: 30. 03. 2008 @23:43:00
Odgovori 

saneri - Re: Melbourne - place to live and work

Nejka, tudi jaz sem trenutno v Australiji, vendar moram it za nekaj casa domov, potem pa bi se tudi jaz vrnila. mi lahko prodim pises na saneri@email.si da te vprasam za par stvari ali mi mogoce lahko dal kaksen dober nasvet. Najlepsa hvala

lp iz Melbourna

san

Dodan: 01. 04. 2008 @02:15:40
Odgovori 

- Re: Melbourne - place to live and work
Kuharji so iskani, ce imas vizo seveda. Placa bruto je okrog 40.000, povprecno. Delo je najveckrat pogodbeno, ko te ne rabijo, ko je off season si out of the job, v turisticnih krajih je to bolj verjetno. PRavijo moji kolegi kuharji, da je precej fuck ed up job to v AU. Lp iz Brisbejna, Rudi
 Dodan: 02. 04. 2008 @08:18:00
Odgovori 

OK EPP - Re: Melbourne - not a place to live and work

Kje je že tisti naivnež, ki končuje ekonomca? Kaj mislilš da samo tebe čakajo dol in da si oh in sploh da boš sploh službo dobil brez vize? Ja, mogoče za pobiranje sadja in še tam si boš izmišljeval davčno in seveda daleč stran od tvojega željenega mesta.

Živela sem v Melbournu skoraj 3 leta. Ni lahko dobiti službo, razen če imaš svoje kupce in si misliš svoj biznis odpret..to pa lahko tudi tu, a ne? Svojih ekonomistov imajo na pretek.

Nikar ne hodi dol s turistično vizo v upanju, da boš dobil delovno vizo ali začasno bivanje, ker boš letu na letališče po najkrajši poti. Edina EDINA alternativa za takega nadobudneža brez vez v podjetjih za delo je, da se vpišeš v redni podiplomski študij, ki traja 2 leti. Lahko bi imel nevem kakšne izkušnje tukaj, vsi ti bodo samo prikimavali ampak noben ti ne bo dal šanse, ker te ne poznajo. Da te poznajo/spoznajo, delaš redni študij in hkrati delaš občasno (casual work) v kakšni znani firmi. Po končanem študiju in dveh letih bivanja tam, bo lahko tvoj bodoči delodajalec vložil vlogo za podaljšanje ali pa boš sam vložil - če ne bodo spet kej spreminjali. Pa ne pozabi pomislit tudi na to, da te bodo omejili za izstop iz države na 1x do 2x na leto (odvisno od vize). Mogoče tako na blef kot ti misliš je bolje da greš na Novo Zelandijo, oni so bolj veseli novih priseljencev in Immigration je bolj prijazna in popustljivejša. Avstralska Immigration sigurno ne spada med popustljive, prej boš v katerokoli drugo državo vstopu kot pa v Avstralijo.

V Avstraliji imajo vedno priliko dela medicinske sestre, specializirani mehaniki in podobni mojstri kovin in premikajočega bilokakšnega stroja.

Dodan: 07. 04. 2008 @14:31:19
Odgovori 

ksenija - Re: Melbourne - place to live and work
čau, tudi sama sem medicinska sestra in se zanimam za delo v avstraliji.mi lahko kdo kaj več pove o tem. hvala že vnaprej
 Dodan: 28. 04. 2008 @08:34:18
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Ali zaupate v on-line rezervacije (letalskih kart, potovanj, zavarovanj)?
da
ne
odvisno od ponudnika

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: