Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Delo v tujini » JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd

smejka - JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd
Sm v Amst. pa če je kšn slovenec še gor naj se javi!
 Dodan: 13. 02. 2008 @22:05:51
Odgovori 

žž - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd
pridemo za prvi maj hehe. dej nm zrihti kšn hostel al pa boat vrjanto
 Dodan: 21. 02. 2008 @16:41:47
Odgovori 

anyka - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd
živjo! jaz bom v amsterdamu od tega četrtka,13.3.,pa do 20.3.. se dobiva na pijači? lahko mi malce razkažeš okol..če si ti da;) lp
 Dodan: 10. 03. 2008 @16:42:13
Odgovori 

Nataša - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd

Ja, jaz. Živim bliz Utrechta, delam pa v Amsterdamu.

Dodan: 11. 03. 2008 @00:15:13
Odgovori 

1223 - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd
Mene pa zanima, če mi kdo pomaga z nasvetom, kako do sobe v Amsterdamu oziroma okolici. Koliko časa rabiš, da najdeš kaj pametnega, katerih območij se izogibat... Thx
 Dodan: 13. 04. 2008 @18:11:45
Odgovori 

cici - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd

Živijo!

Da najdeš sobo- ti povem iz izkušenj da je fulllllll težko. No ni če preplačaš kar dobiš. Za zmerno ceno pa se kar pripravi na boj. Meni je blo vsega dosti in sem vzela v šudentskem domu. No jst sem tle študentka, zato sem lahko. Kaj si tudi ti al nameravaš delat?

Problem je v tej, da sobo že dobiš, noben te pa noče registrirat. In brez registracije ne moreš dobiti davčne številke oz. SOFI number tukaj. Brez tega pa ni dela. Pa še nezakonito je živeti brez registracije. No poznam primere, ko so npr. registrirani pri nekom drugem....samo to prav tako ni zakonito ter samo za registracijo plačujejo 100 in več eur mesečno. Plus najemnino za sobo, ki je drugje. Ja zapletena scena tukaj ni kaj.

Mogoče boš mela pa srečo in našla takoj nekaj fajnega.....so tudi taki, k so jo imeli. Pač jaz ne.

Srečno!

Dodan: 14. 04. 2008 @00:03:08
Odgovori 

dloyal - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd

CiCi pozdrav!

jaz in moji prijatelji pridemo v amsterdam 24.4 in bomo tam do 1.5..ali bi lahko pustila svoj mail,če bi rabili kakšno informacijo,ko bomo že tam?lahko se pa dobimo na kakšni pijači:P

lep pozdrav

Dodan: 14. 04. 2008 @09:13:16
Odgovori 

Ja nameravam delat, torej soba v štdentu odpade. Torej grem v boj. :)
 Dodan: 14. 04. 2008 @11:11:14
Odgovori 

Icca - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd
Kaj pa boš delala tam? Mi lahko pišeš na ica1@email.si
 Dodan: 14. 04. 2008 @12:32:18
Odgovori 

Mientje - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd

Ojla 1223!

Najvecja ponudba sob za Amsterdam je na spletni strani www.kamernet.nl, kjer je vsak dan kar nekaj novih sob na voljo. Glede cen je takole, da bod 300 eurov na mesec ne bo nic... Jest sem za sobo v obmocju Bijlmeer (Zuidoost) placevala 275 eurov na mesec in to je bilo 3 leta nazaj. Bijlmeer pa je del mesta, ki velja za eno bolj nevarnih, ceprav se meni ni zdelo. Bolj tak del mesta je mogoce se Slotervaart, kjer je velik delez turskih in maroskih priseljencev. Zame tudi tam ne bi bil problem, razen v rdeci cetrti v centru ne bi ravno zivela. Sobo pa sem iskala dobre tri mesece, ker ti je noben tudi ne bo dal samo za pol leta in jest sem bila takrat se v Sloveniji. Tako da je najbolje iskati sobo, ko si ze v A`damu, ker gredo kar hitro.

Finta pa je, ce hoces delati, se moras registrirat na obcini, za kar pa potrebujes dokaz, da zivis na tistem naslovu in tudi izpis iz maticne knjige iz Slovenije. Za dokaz je dovolj pogodba, ki jo podpises ali pa papir od lastnika, kjer je napisano, da zivis na tistem naslovu. No, jest sem se registrirala s pogodbo. Ko se registriras, potem dobis BS nummer ali Sofi nummer, s katero pa lahko delas. Aja, ponavadi za delo rabis bancni racun, katerega pa tudi ne dobis kar tako - jest sem ga dobila kot studentka.

Ce te se kaj zanima, kar pisi...

Groetjes s severa,

M.

Dodan: 14. 04. 2008 @17:43:08
Odgovori 

Mientje in Cici hvala za napotke. :)
 Dodan: 15. 04. 2008 @09:55:50
Odgovori 

simy - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd

Dloyol, si omenil da greš s prijatelji 24.4 v amsterdam in da se vračate 1.5 nazaj. Greste z avtom? Imate še kakšen prostor zame :)?

piši: shivec@email.si

simona

Dodan: 15. 04. 2008 @22:46:43
Odgovori 

A mi lahko kdo pove, koliko ca. pride mesečna karta za vlak iz Utrechta do AMsterdama. Thx
 Dodan: 18. 04. 2008 @15:32:04
Odgovori 

sony - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd
Živijo! mesečne so fulllll drage. Za Utrecht ne vem, vem pa da je do Haaga 300 eur. Folk raje sproti kupuje. Da se kupiti discount card za 55 eur in pol maš 40% popust pri nakupu karte. bad je, da ne velja do 9 zjutraj, tako da če hodiš službo ni fajn, ker moraš kupit celotno. seveda za nazaj iz službe pa se da. Jaz delam v Haagu in dam 17 eur za tja in nazaj iz Amsterdama. Ja Utrecht je po moje lih ene pol cene. Čekiraj na netu. Lp
 Dodan: 18. 04. 2008 @18:31:45
Odgovori 

Sonny tudi tebi hvala za info. :) Še nekaj vprašanj. In sicer ko pridem na Nizozemsko se je potrebno prijaviti na GBA, kjer dobim BSN (SoFi number) in potem se prijavim še na IND. Je še na kaj potrebno bit pozoren. Hvala vse za odgovore. Lp
 Dodan: 21. 04. 2008 @23:18:20
Odgovori 

sony - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd

Najprej moraš najt stanovanje v katerem te bodo registrirali (ta bo težka) na njihovi "občini", potem moraš naredit bank account pol ti šele pošljejo SOFI number....in to traja in traja. Tako da pričakuj da bo mesec minil samo z gledanjem v zrak :( Res fulllll so počasni, se vsi pritožujejo. In službe ti ne ponudijo dokler nimaš sofi number....če mas srečo npr. za kakšno sobarico bodo že počakali, sem se ni za zanašat. So me zelo razočarali ti nizozemci. No to velja za Amsterdam.....za drugje ne vem, upam da je boljše. Mam občutek, da se ful bojijo priseljencev...ker jih imajo že dovolj. Vseeno držim pesti zate. Samo moje izkušnje opisujem....no sej lahko podobno prebereš še na drugih forumih.

Dodan: 22. 04. 2008 @00:11:52
Odgovori 

Jagoda - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd

-Najprej moraš najti stanovanje in se tam registrirati oz. lastnik ti izda izjavo, kjer piše, da lahko tam živiš.

-Prva stvar je vedno, da se greš registrirat na policijo, t.j. prvič na Foreign Police (Verblifsvergunning) s tem potrdilom, kjer živiš

-Nato greš z vsemi papirji in passportom na davčno po sofi number oz. najprej je treba tja poklicat (tel: 0206877777) in povedat kaj želiš, nato te oni pokličejo in ti sporočijo datum, kdaj lahko tja prideš (greš z vlakom na Belastingdienst na postajo Sloterdijk-velika črna stavba za postajo)

-Potem greš (vedno z vsemi mogočimi papriji) na občino, kjer imaš prijavljeno bivališče (jih je več po mestu, zato pazi, da greš na pravo), kjer dobiš originalno potrdilo o začasnem bivališču.

-Nato z vsem skupaj na banko, da sploh lahko odpreš račun, če hočeš legalno delat (ne rabiš pa delovnega dovoljenja, niti residence permit, ker je ima NL za SLO odprto mejo).

Ni vse tako zakomplicirano, kot se sliši, samo upoštevaj ta navodila in pojdi step by step. Vse skupaj ti vzame približno 2 meseca, ker so postopki kar dolgotrajni in gre zelo počasi, zato je vredno razmislit, ali sploh rabiš vse to, ali ostaneš dolgo časa v NL, ali najdeš resno službo tam (op.p. mission almost impossible). Pa veliko sreče, mogoče se vidimo tam!

Dodan: 22. 04. 2008 @10:27:59
Odgovori 

Katere papirje pa rabim s sabo za registracijo? Na internetu na vsaki strani malo dugače piše... LP
 Dodan: 23. 04. 2008 @09:38:21
Odgovori 

Ojla!

Za registracijo na obcini ali pri foreign police sem jest rabila pogodbo za stanovanje, kjer je bilo moje ime, to pomeni, da imam tam prebivalisce, potni list in izpis iz maticne knjige iz Slovenije - na UE v Sloveniji reces, da rabis to potrdilo za tujino in ti ga sprintajo v vseh moznih jezikih EU, aja pa ne sme biti starejse od 3 mesecev. Jaz sem dobila kar domov izpis, kjer je bila tudi sofi nummer (BS) nummer napisana. Mi ni bilo treba hoditi se posebej na davcno upravo (belasting dienst).

Sama sem se prijavila se na IND (immigratie en naturalisatie dienst), tam pa sem potrebovala se potrdilo, da studiram oz. pogodbo o delu, ce delas in potrdilo o zdravstvenem zavarovanju (dovolj je mednarodna kartica, ki pa mora biti veljavna), ce pa bos zavarovana na Nizozemskem, pa pogodbo o zavarovanju, plus se vse papirje, ki sem jih rabila na obcini. Poglej se na tej strani - http://www.ind.nl/nl/index.asp tam je ful veliko informacij. Aja, za IND se moras prej najaviti in to lahko storis sele, ko si se prijavila na obcini, kjer bos imela stalno prebivalisce. Potem dobis tak lep stempelj v pasport, kjer tudi pise, da lahko delas.

LP M.

Dodan: 23. 04. 2008 @14:41:31
Odgovori 

zoya - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd
ok ok...kaj prou slišim????? tolko komplikacij. Jaz študiram na UvA in so mi oni vse zrihtali. Prnesla sm jim le kopijo pasaporta in najemno pogodbo. Pol sm pa BS dobila po pošti, čeprov je to trajalo kr 2 meseca. Mientje kaj ti študiraš? In je blo tako komplicirano? Pa nobenga štempla mi niso dali v pasaport. Bu.....
 Dodan: 23. 04. 2008 @14:51:24
Odgovori 

Studiram v Groningenu, podiplomca...Sej se navadis vse te papirne vojne... Zdej sem vse ze dala skozi. Jest sem si morala vse sama zrihtat, samo mi ni bil kaksen velik problem. Sem vedela, katere papirje rabim in najbrz pomaga tudi, ce govoris nizozemsko. Nikoli pa mi ni bilo treba dvakrat priti. Sofi nummer pa sem dobila v manj kot v mesecu in na obcini in na IND ni bilo nikoli nobenih komplikacij, mogoce pa je za Ranstad malo drugace.
 Dodan: 23. 04. 2008 @17:39:44
Odgovori 

MARE - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd
poglej to stran naredu sm jo da se znajdš v amsterdamu. maš označene čist vse trgovine, restavracije.... u glavnm kar hočš... stran je : http://gapi-town.myminicity.com/ LP
 Dodan: 21. 06. 2008 @13:07:07
Odgovori 

ana - Re: JE KDO TRENUTNO V AMSTERDAMU? študij..itd

Mare ta tvoj side ne dela. Kaj si pa dal gor?

Dodan: 23. 07. 2008 @22:32:51
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Ali zaupate v on-line rezervacije (letalskih kart, potovanj, zavarovanj)?
da
ne
odvisno od ponudnika

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: