Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Potovanja - BLORUM » potovanje Izrael

sminka - potovanje Izrael

Pozdrav!

Razmišljam o potepanju po Izraelu. Ko malo pregledujem let.karte, se cena giblje okoli 350€ (z takso). POznate kakšne cenejše variante...

Popotniki, ki ste si Izreal že ogledali prosim za nekaj vaših vtisov iz potepanje.

Ramišljam o 14 dnevni turi v začetku maja 2008. Je čas primeren?

Vsakega menje bom vesela!

LP; Irena

Dodan: 05. 12. 2007 @10:04:27
Odgovori 

my my - Re: potovanje Izrael

tudi mene mika izrael, ampak ga "šparam" za čas, ko bo treba zamenjat potni list :)

namreč, če misliš po izraelu potovati v islamske države z izraelskim žigom oz. vizo v potnem listu boš imela velike probleme pri prestopanju meje, oziroma boš ostala na drugi strani meje...

tako sem jaz slišala...

drugače pa izrael čaka tudi mene, najkasneje do 2010 :)))

Dodan: 05. 12. 2007 @19:59:38
Odgovori 

tina - Re: potovanje Izrael

Zdravo,

350 eur za karto za israel ni veliko, jaz sem dala najcenejš je bla 420 eur z Malev preko budimpešte.

Sem bila v izraelu konec oktobra za 10 dni, moj fant je Izraelec tako da sem preko njega in njegovih prijateljev kar dobro spoznala izrael. Moram rečt, z eno besedo super!! najboj priporočam seveda Jerzualem, vzemi si čas in lonely planet, da veš kaj gledaš in kje se nahajaš... drugače še priporočam Akko, na severu države ter okoli galilejskega jezera blizu Golanske planote je čudovita pokrajina, ni tako vroče, pa bolj zeleno je, kar je super. Drugače pa Izrael je država žurov, partijev, tako da na obali, v puščavi najdeš vedno kje kak party..

poleti julij in avg sta prevroča... tako da po moje maj je odličen za obisk te države..

če te še kaj zanima, pa vpraši:-))

tina

aja, ravno ena kolegica mi je omenila povezavo benetke-london london-tel aviv za 250 eur.. preveri...

Dodan: 06. 12. 2007 @12:01:44
Odgovori 

RudiB - Re: potovanje Izrael

Živijo, tudi mene zanima tura po Izraelu za prvomajske počitnice, zato bi tudi mene zanimala kakšna ugodna varianta za letalske karte.

lp

Rudi

Dodan: 06. 12. 2007 @13:18:34
Odgovori 

amber - Re: potovanje Izrael
bila septembra za tri tedne: z eno besedo: super. kot je že predhodnica rekla, ne izpustit jeruzalema, jaz sem bla tam pet nepozabnih dni in bi še podaljšala za kak teden, je namreč ogromno za videt. tel aviv je stvar okusa, men se je zdel prav simpatičen, par dni si vzamite za žurat. je pa precej drag kraj za zabavo, alkohol je drag ;) itak je obvezno mrtvo morje. predlagam ein gedi narodni park, kjer lahk greste hiking. pokrajna čudovita. pol je tle še jug, ki sem ga sama spustila in mi po pogovoru z ostalimi popotniki ni bilo žal. v mislih imam predvsem turistični eilat, kjer ni nič posebnega, če se hočeš namakat v morju, imaš pa super lepo plažo že v tlv-ju. na severu se je dobro ustaviti v haifi, kjer sicer ni kaj dosti za videt. obvezni so baha'i gardens, a se moraš 1 teden prej po telefonu naročiti za oglede. se pa definitivno splača. je pa haifa dobera baza za delat enodnevne izlete po okolici - npr akko in rosh hanikra. zanimivo je tud it kampirat (če je možnost s kolesom) ob jezero kinneret (sea ofgalile). seveda je odvisno kaj vas zanima. jaz sem se imela super, tri tedne na noben način ni dovolj za ogled te zelo raznolike države. seveda so tu še palestinska ozemlja in jordanija (predvsem petra, sama do tja nisem uspela). najboljši čas je pomlad ali jesen, saj je poletje precej vroče, pša še višek turistične sezone je (za domačine) in so lahko cene malo navite. če koga karkoli zanima, kar vprašajte, vam z veseljem pomagam. tudi sama grem definitivno še kdaj tja, če ne prej naslednji november za kake pol leta.
 Dodan: 07. 12. 2007 @18:38:31
Odgovori 

- Re: potovanje Izrael
aja, za karte poglejte na odklopu. sicer so iz munchna, ampak so direktni leti
 Dodan: 07. 12. 2007 @18:39:49
Odgovori 

pa še glede potnih listov: probleme maš definitivno lahko na nekaterih mejah: npr iran, sirija, libanon in še kakšna bi se našla, v VEČINI islamskih držav pa nimaš niti najmanjšega problema (v tistih, ki niso z izraelom v najboljših odnosih pač ne mahaš z žigom pred nosom obmejnih policajev, pa baje nimaš nobenih problemov). te države so npr: jordanija, egipt, maroko, turčija, dubaj... in številne druge. tako da se ne zarad tega prikrajšat za potovanje v izrael. sicer pa lahk na letališču v izraelu prosiš, da ti dajo žig na poseben kartonček, ne pa v potni list. sej že razumejo zakaj, najbrž te bojo mal bolj podrobno izprašal, sam to te tak al tak ;)
 Dodan: 07. 12. 2007 @18:45:50
Odgovori 

prejšnja 2 posta sa bila od amber :)
 Dodan: 07. 12. 2007 @18:46:40
Odgovori 

greer - Re: potovanje Izrael

Jst sem bil dol lansko poletje, ko so se streljali na severu; bolj v okolici Tel Aviva. Poznam neke ljudi dol...

Ma, meni se Izrael ni kaj ekstra dopadu.

Najprej me je na letaliscu pri menjavi nategnila zenska na salteru (tako za dobrodoslico); prvic sem se srecal z njihovim denarjem. Vse tiste kolobocije pri odhodu iz drzave, na letaliscu, oz. se pred letaliscem, k te sraufajo kaj je, kje si, zakaj si, its si tudi vec ne zelim ponoviti in potem si zaradi Izraelskega stemplja v pasosu se lep cas na letaliscih vsem malo bolj sumljiv, kot je praksa pokazala. Ko sem tankal avto so me poskusali nategniti in mi vsiliti neko nenormalno drago olje, ker ga kao nujno rabim (rent-a-car) in sem se 1 uro z njimi moral dajat, da ga nocem. Too much... Sem ze gledal kje bom kake policaje zagledal. Pred vhodom v gostilne te tko mal pretipajo, ce nisi bombas, isto pred vhodom v mall, kar je sicer cist ok. In seveda da ne pozabim omeniti, kako samomorilsko vozijo po cestah; pravi kamikazici...

Saj je cool enkrat videt, si pogledat, je kaj lepega za videt, dozivet, pojest, se okopat v morju, sprehodit po pescenih plazah, zgodovina, itd, mnogim se dopade, ampak mene so nazirale razne arabske posebnosti.

Dodan: 07. 12. 2007 @23:27:16
Odgovori 

greer, se strinjam, tud tak lahk gledaš na izrael. mogoče mene niso hotl tak okol prinašat, ker sem vedno mela domačina s sabo. glede varnostnih ukrepov... hja, so pač. domačini jih jemljejo kot samoumevne in tud js sem mela tako mnenje kot ti, preden sem šla dol. pol pa pač to vzameš kot del izkušnje. sej je zoprno, ko se kregaš z varnostnikom pred nakupovalnim središčem, da ni glih mogoče, da mu svoj 50literski nahrbtnik odpreš, ker je mal preveč noter za hiter pregled. sam morm povedat, da velikrat pomaga, če maš evropski (al pa kak drug tuj potni list). sem namreč dobila občutek, da turistom precej poskušajo prihranit svoje notranjepolitične in varnostne probleme. ko so vidl slovenski potni list, smo se večinoma sam še mal pohecal, vprašal so kak mi je všeč izrael in me spoustil mimo.da pa je varnost tako poostrena na nekaterih znamenitostih v jeruzalemu, se mi pa zdi precej razumljivo. pač, kak teden mal godrnjaš, pol pa avtomatsko odpreš torbo in greš skoz... tak je tam, tud to je izrael.
 Dodan: 08. 12. 2007 @11:49:04
Odgovori 

Taia - Re: potovanje Izrael
LP V Izraelu sem bila ze veckrat, poslovno-privat..imam namen se it nazaj, tudi za dlje casa..Amber, ce ti ni odvec, mi pisi ali pa javi na mateja_moon@hotmail.com, se kaj zmenve..
 Dodan: 12. 12. 2007 @22:14:36
Odgovori 

Poslala sem ti mail :) lp, Tina
 Dodan: 14. 12. 2007 @17:58:50
Odgovori 

simba - Re: potovanje Izrael

ne morm verjet kolk slovenk ma izraelce!

po mojem smo rekorderke.

Dodan: 15. 12. 2007 @10:39:14
Odgovori 

Ja, sej v bistvu ma ful velik izraelcev tujke :) vsaj js sem ogromno "mešanih" parov dol srečala. to je po moje zato, ker izraelci kr dost potujejo. aja, da ne bo pomote, js mam sam dobrega frenda dol ;)
 Dodan: 15. 12. 2007 @16:00:51
Odgovori 

Spela - Re: potovanje Izrael

Amber - daj še meni mail pošlji, sem se ravno vrnila iz 6 mesecev Izraela, mam fanta dol pa živim polovico leta v Tel Avivu, polovico pa v Ljubljani :)

bibalezebibagre@hotmail.com (ni joke)

Bi blo super kdaj kako slovensko rečt v Izraelu :)

Dodan: 01. 01. 2008 @14:21:57
Odgovori 

Valentina - Re: potovanje Izrael

Živjo,

punce ki imate Izraelce..povejte mi kako se razlikujejo od nas oz kako se ujamete, saj smo si kulturno različni...pa vendar tako podobni :)

Zanima me se, koliko casa predlagate za Izrael..nameravamo biti 1 tedn v Jordaniji in 1 tedn v Izraelu..s tem da nekaj vidis, zurke v Izraelu,druzenje z domačini,mogoce kako potaplanje ..itd.. :)

Lep dan!

Dodan: 08. 01. 2008 @08:46:20
Odgovori 

glede fanta izraelca ti ne vem povedat ;) ampak moji ljudje, ki jih js poznam dol, niso nič drugačni od nas, pač druge vere so. Družina mojega frenda gre tak al tak sam enkrat na leto v sinagogo. Sej, naj druge več povejo :) Glede tvoje razporeditve časa, vse je boljš kot nič, sam js bi se na tvojem mestu rajš odločla sam za eno državo, odvisn kak intenzivno bi ju rada spoznala. Vsaj vtis boš že dobila.Mogoče jordanija + nekajdnevni skok v jeruzalem al pa izrael + nekajdnevni skok v jordanjio (npr petra, tle ti ne morem svetovat, nisem bla v jordaniji).
 Dodan: 09. 01. 2008 @13:11:52
Odgovori 

alina - Re: potovanje Izrael
Pravkar sem se vrnila iz smucanja v Flachau-u in spoznala kar celo skupino fantov iz Izraela starih od28 -30 let.Ful prijazni, precej odprti ,nekateri ful ful cute,razgledani,educirani....tako so me navdusili s svojim entuzijazmom in opisovanjem Izraela ,da me kar mika, da bi to destinacijo izbrala za dopust......sploh me ne cudi da toliko slovenk prijateljuje z njimi ;-).zanima me kako je organizirano, ce gres v lastni reziji z lonely planet:prenocisce, transport po drzavi,cene..(midlle range).kdaj je najbolj primeren cas....hvala za kakrsno koli info. In...je mogoce se katera,ki je zainteresirana za taksen dopust LP
 Dodan: 02. 02. 2008 @22:46:12
Odgovori 

plo - Re: potovanje Izrael
ful cute, razgledani zidi so se vceraj pobijali palestinske otroke in jih bojo spet ko se vrnejo s smucanja
 Dodan: 03. 02. 2008 @09:04:52
Odgovori 

preber si mal poste višje gor. ful easy destinacija za backpackat, js sem šla z lonelyplanetom v žepu in nahrbtnikom na ramah, nobenih problemov, lušno, res. hostlov in hotelov dost, prevoz je na taglavne destincije reden. cene so mogoče mal višje kot pri nas, ampak ni tak drago. jaz sem za primerjavo zapravla brez letala točno 650 evrov za 3 tedne, s tem da sem včasih mal šparala, včasih si pa tud kako restavracijo privoščla :) kdaj bi pa šla? mene spet mika, da bi šla dol v kratkem mal pogledat...
 Dodan: 03. 02. 2008 @12:56:35
Odgovori 

alina - Re: potovanje Izrael
Hi amber,najbolje bi bilo da mi posljes mail na a.doria00@yahoo.com, pa ti posljem mojo cifro in bi se lahko slisale.nimam nobenega fixnega datuma kdaj bi sla.....dopust lahko vzamem kadarkoli....in ce je za nas poletni cas tam astronomsko vroce....lahko tud pred poletjem ali po...no se slisiva ce bos za. lp
 Dodan: 04. 02. 2008 @19:55:03
Odgovori 

Ana - Re: potovanje Izrael

Letos v oktobru nameravam potovati v Izrael. Ima kdo izkušnje z vremenom v tem času? Je stalno ali bolj spremenljivo? Ne bi mi bilo ravno všeč, če bi imela skoz kakšno deževno obdobje.

Že vnaprej hvala!

Dodan: 05. 03. 2008 @19:33:03
Odgovori 

ada - Re: potovanje Izrael
Moj plan je dopust v Izraelu poleti (julij, avgust) pri fantu, ker je le takrat čas. Se splača karto kupit kar na STA agenciji?
 Dodan: 10. 03. 2008 @18:54:44
Odgovori 

ada - Re: potovanje Izrael
Šele zdej sem opazla, da je fant v Izraelu kar pogost pojav. Vidim, da vas je tu velik takih, ki ste svojo ljubezen našle tam kot js. Pa sm misla, da sm edina. :)
 Dodan: 10. 03. 2008 @18:58:01
Odgovori 

Špela - Re: potovanje Izrael
ada - jaz bom tud julij/avgust pri fantu. preko STA se ne splača kupit karto, probaj www.tuifly.com -> da se dobit tudi za 190E povratno, samo ne smeš bit preveč fiksna pri datumih. Jaz sem kupla enosmerno, za nazaj pa boma šla verjetno direkt tlv->lj, pa boma tam kupla karto. se lahk kaj vidimo poleti. bibalezebibagre@hotmail.com Nekdo zgoraj, ki je spraševal za vreme oktobra: oktober je še sončen in brez kakršnega koli dežja. Dež pride novembra, mogoče bo proti koncu oktobra kak dan pikalo, ampak nalivov še ne bi smelo bit.
 Dodan: 11. 04. 2008 @10:58:01
Odgovori 

lenc - Re: potovanje Izrael
ada dej napiš mejl jst sem tud celo poletje dol!!!!alenka
 Dodan: 30. 05. 2008 @13:06:22
Odgovori 

kat - Re: potovanje Izrael
zivjo, mene pa zanima kje dobiste take cene kart, ker jz pod 350 jih ne najdem?!?!?
 Dodan: 30. 06. 2008 @20:12:50
Odgovori 

lex - Re: potovanje Izrael
oj. kje prespati ugodno in varno v Jeruzalemu? Kakšni sovaši vtisi tega mesta??
 Dodan: 01. 07. 2008 @11:18:20
Odgovori 

Spela - Re: potovanje Izrael
Poleti je kar težko najt ugodne karte, oz jih moreš kupit že spomladi za poleti, če hočeš da so poceni. Drugače pa je najceneje preko Budimpešte (Malev) ali preko Münchna (TuiFly). Glede Jeruzalema priporočam hostel Faisal, je zelo blizu starega mesta, zjutraj se zbudiš točno pred vhodom v staro mesto, prijetno vzdušje za backpackerje, veliko evropejcev, ugodno, internet. Vedno najdeš prijazne ljudi, ki ti dajo dober nasvet kaj je še vredno videt: http://www.angelfire.com/vt/faisalhostel/ Vtis o Jeruzalemu.. ne bit tam od četrtka popoldne do sobote zvečer, ker je truga, drugače pa krasno mesto.
 Dodan: 01. 07. 2008 @17:03:11
Odgovori 

Moc - Re: potovanje Izrael
Moji kolegi iz faksa so sli kot na neko solsko eksurzijo s profesorjem letos zacetek leta, tako da lahko mal povprasam za prevoz pa kje so spali, ker lansko leto ko je bila na sporedu Kanada je blo recimo spanje zastonj zrihtano, ce ne pa najbrz bo profesor kaj spet organiziral v naslednjem solskem letu.
 Dodan: 02. 07. 2008 @16:33:24
Odgovori 

v jeruzalemu priporočam jerusalem hostel&guest house. ful prijazno in ustrežljivo osebje, v centru, 10 minut od starega mesta in v bližini dost lokalčkov za zvečer ;) pa še drag ni, lahko celo taboriš na njihovi strehi za drobiž.
 Dodan: 02. 07. 2008 @22:07:48
Odgovori 

Izrael - Re: potovanje Izrael

Živjo!

Midva z možem sva prišla v nedeljo iz Izraela in je bilo super!!! Vsakemu bi priporočala to državo. V Jeruzalemu sva spata v hotelu Montefiore - 15 min stran od starega Jerzualema - peš, sicer pa v centru večernega dogajanja. Tudi najem avtomobila sploh ni bil problem. Sva šla sama z avtom iz Jerzualema v Haifo, pa potem Nazaret, Tiberias in Tel Aviv. Vse označeno, ljudje zelo prijazni, vedno pripralvjeni pomagat. Z angleščino prideš super skoz, saj vsi znajo. Res je nepozabno!

Dodan: 03. 09. 2008 @09:39:46
Odgovori 

leni - Re: potovanje Izrael
joj jst si tud želim videt jerauzalem, pa masado tudi. ste bili mogoče tudi tam?!
 Dodan: 04. 09. 2008 @09:16:35
Odgovori 

Matej - Re: potovanje Izrael

Lep pozdrav.

Zanima me, če ima kdo kakšne informacije glede obiska Jeruzalema in ostalega Izraela v času novoletnih praznikov. Zanima me, če se cene kaj dvignejo (ali je drago), zanima me glede vremena. Kot sem bral, zna biti december/januar precej mrzlo, tudi okoli 0°C.

Tehtam možnosti za to kratko 11 dnevno potovanje.

Hvala

Matej

Dodan: 14. 09. 2008 @15:45:13
Odgovori 

izrael - Re: potovanje Izrael

Ne, žal nisva videla masade. Je bilo premalo časa.

Mene je prevzel predvsem Jeruzalem s svojo različnostjo. Ne narobe razumet, tudi vse ostalo, ampak vedno je nekaj, kar ti najbolj ostane v spominu. Kaj je bilo pa ostalim najbolj všeč v Izraelu?

Dodan: 18. 09. 2008 @14:12:39
Odgovori 

december - Re: potovanje Izrael
Ko sem se pogovarjala v Tel Avivu o temperaturah pozimi v Izraelu, so mi zagotavljali, da je prijetno. Moj mož je bil tam januarja (letos) in je v Jerzualemu celo snežilo, kar je izjema. Zna pa biti hladno, saj piha. Jaz bi šla raje marca, če že imaš možnost izbire. Tudi januarja ni slabo, lahko pa imaš smolo in je hladno.
 Dodan: 18. 09. 2008 @14:15:45
Odgovori 

Maša - Re: potovanje Izrael
Kaksen budget je treba racunat za dva tedna Izraela? Je drago? Za spanje v hostlih, lokalno hrano, prevazanje z busi ...?
 Dodan: 18. 09. 2008 @21:48:49
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Zakaj bi se odločili za nakup GAP Adventures?
Zaradi zanimive ponudbe.
Ker želim preizkusiti nekaj novega.
Ker rad/-a potujem v skupini.
Ker so mi to priporočili drugi.

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: