Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Popotniški zmenki » Iskanje sopotnika prek interneta...
| Tipka - Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Povejte, vas veliko najde sopotnika prek foruma? Jaz si namreč težko predstavljam potovati s človekom, s katerim grem parkrat na kavo in ga bežno spoznam, ker take instant vezi tako ali tako vedno na poti najdem.. :) |
Dodan: 01. 11. 2007 @23:32:22
|
Odgovori |
| Urša - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
Sama sem šla letos v Tunizijo z dvema sopotnikoma, ki sem jih spoznala preko oglasa. Prvič smo se v bistvu videli šele na letališču. Pč naš namen ni bil da postanemo prjatli ampak da čim ceneje pridemo skoz in pa da ne potujemo lih sami. Seveda pa je spet od posemeznika odvisen kaj želi. |
Dodan: 02. 11. 2007 @17:15:10
|
Odgovori |
| en - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Ja, super je,če se poznaš,jaz tut nikol neb šou kar z nekihm folkom, za delit stroške sem še vedno najdu ljudi na licu mesta.. Tako da se s Tipko strinjam. Dobre družbe,sploh preizkušene,pa se nikol ne bi branu:) |
Dodan: 02. 11. 2007 @19:18:43
|
Odgovori |
| Miro - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Sopotnika in ljubice nikoli preko neta, vedno v živo. Še 72 ur pa ponovno Azija. Čao. |
Dodan: 02. 11. 2007 @19:38:25
|
Odgovori |
| tinca - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
Do zdaj sem potovala s sopotniki, ki sem jih spoznala preko neta. Z nekaterimi smo postali dobri prijatelji, z nekaterimi pa smo zgubili stik (od 7 sopotnikov sem s 5 v stikih). Sopotnike sem iskala preko neta zato, ker prijatelji in kolegi bi sicer sli na potovanje, ko pa se je bilo treba zaceti resno pogovarjati in pricet planirati pa je vsak nasel izgovor zakaj ne more na potovanje in tako sem ostala sama. Na potovanje nisem zelela sama, nisem pa hotela tudi cakati kdaj si bo kdo od prijateljev nasel cas in vse ostalo za potovanje. Raje posicem nekoga z enakimi ali skoraj podobnimi zeljami. Po mojih izkusnjah naj bo skupina se tako fantasticna, slej ko prej pride do nestrinjanja pa cetudi potujes s prijatelji. V vsem trajanju potovanja je tezko sklepati, da se bos z nekom v cisto vsaki stvari strinjal se posebej ce dolgo casa potujes skupaj. Pac...vsak izbere tisto varianto, ki mu najbolj odgovarja :) lp |
Dodan: 04. 11. 2007 @19:22:20
|
Odgovori |
| patrik - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
Zakaj ni priporocljivo iskati sopotnika po spletu?Lahko se tvoj sopotnik/ica na potovanju sreca z necim ali dozivi nekaj,kar mu/ji je preprosto tako lepo in vsec in oh in sploh ,da te preprosto sredi potovanja,pusti na cedilu - pozabi nate in na dogovore. Lahko pa imas sreco...in super potovanje...ce se ze gre,vsaj v treh,v dveh se lahko hudo zatakne..je pa res,je zanimivo,ker se hkrati spoznavas in delis tiste ta lelpe trenutke. |
Dodan: 04. 11. 2007 @21:48:54
|
Odgovori |
| Neja - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Jaz pa sem mnenja, da razen s prijatelji, ki smo si glede pogledov kaj od potovanja želimo in pričakujemo, torej preizkušenimi ljudmi, ne bi nikoli pomislila na kako iskanje prek interneta.. Nikoli pa ne bi potovala v več kot dveh, torej s še enim sopotnikom, tisti tretji, četrti,.. je lahko edino kak sproten, ki se priključi le trenutno. Skratka, rada imam svobodo. Pogosto sem se za nekaj časa razšla tudi s prijateljem, ko sva skupaj organizirala celo potovanje. Seveda želja obeh. |
Dodan: 04. 11. 2007 @22:07:04
|
Odgovori |
Zal se lahko sredi potovanja "razides" na zeljo le enega,ker je ta drugemu cisto vseeno zate,ker mu preprosto nic ne pomenis. Tako je pri "instant sopotnikih" iz spleta. Je se najboljse it sam..pa tam,ce je cas, osebico zanimivo spoznat.. |
Dodan: 04. 11. 2007 @22:34:27
|
Odgovori |
| Adri* - Iskanje sopotnika prek interneta... |
Jst osebno mislim, da zna to bit super zadeva, nov folk... zakaj pa ne. Če je kdo pripravljen deliti potovanje s tabo, pomeni da imata skupen iteres, na katerem lahko gradite. Meni je uspelo, je pa odvisno kakšen človek si. |
Dodan: 05. 11. 2007 @07:34:52
|
Odgovori |
| Jakab - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Dejte nehat jambrat o tem kako se lahko tko dol najdes nekoga za druzbo na licu mesta in kako je grozno, k nekoga ne poznas dovolj dobro. K je ze prav smesno. Za tiste, ki ne zelijo sami na pot in ne poznajo nobene primerne osebe si lahko na ta nacin mogoce najdejo primernega sopotnika/co. Edino kar je fejst vedeti je to, da se ze na prijatelje ne mores zmeraj zanesti, se manj pa na take osebe. Seveda pa so ljudje, ki jih srecas na licu mesta zemrja bolj zanimivi in splho boljsa druzba, a ne? Yeah right. Drugace pa se nisem nasel sopotnika na tka nacin, sam nimam pa nobenih predsodkov glede tega in pozna nekaj ljudi, ki so bili zelo zadovoljni in nekatere manj zadovoljne:) |
Dodan: 05. 11. 2007 @12:02:43
|
Odgovori |
| Sej jst se popolnoma strinjam s jakobom...ni kaj za dodat...želel v prejšnih postih povedati le to, da ni nič ziher,ko greš z nekom,ki si ga spoznal na spletu in to tudi pred potovanjem tako vzameš. Zdej pa,ali je boljše it z sopotnikom ali boljše z sopotnico ali z manjšo skupino,vprašanje,kaj je bolj zanimivo..tudi jst poznam folk,ki je tako šel,in je bil nekdo malo manj zadovoljen,pa nekdo drug zelo zadovoljen:-) |
Dodan: 05. 11. 2007 @21:59:20
|
Odgovori |
| m - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Že večkrat sem poiskal sopotnika preko interneta. Razlogi so podobni, kot je zapisala Tinca. Vedno smo se imeli super. Po drugi strani pa sem že šel na potovanje s prijateljem, pa je po nekaj dneh pobegnil nazaj domov in nenadejano sem ostal sam sredi nekih Afriških hribov. Predvsem se mi zdi pomembno, da najdeš nekoga s podobnimi interesi. |
Dodan: 06. 11. 2007 @12:45:15
|
Odgovori |
| študentka ca. - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
spoznavanje novih ljudi je lahko tudi zabavno..tako ali tako vsak od nas ve, da ce imas res 1,2,3PRAVE prijatelje,ki so pravi v pravem pomenu besede, si lahko srecen. ostalo so vedno znanci, in ljudje s katerimi delis interese v vsakdanjem lifu. ce nekdo ostane sam, ker prijatelji nimajo časa, imajo studij, al pa imas ti drugacen pogled..zato se nisi slab. lahko se tudi spremenimo, začnejo nas zanimat druge stvari, zelis se izzivet na svoj način. seveda ni pa lepšega, kot to da se srecata 2človeka na pravem mestu in ob pravem času, z enakimi interesi.(kot je potovanje,sport,delo itd). vsakemu zelim da ga to doleti, no mene še ni :-) |
Dodan: 06. 11. 2007 @15:22:15
|
Odgovori |
| kr en - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
Žal tudi mene ni še doletela ta sreča na potovanju :-( |
Dodan: 06. 11. 2007 @20:37:48
|
Odgovori |
| studentka CA. - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| ja, zalubis se v sebe podobnega. |
Dodan: 06. 11. 2007 @21:14:22
|
Odgovori |
| Ma mogoče je že kej na temu , kot praviš ti.. pride samo od sebe,ne rabiš neanke iskat... |
Dodan: 07. 11. 2007 @05:30:57
|
Odgovori |
| Eden - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Ni šanse, nikoli prek interneta, imam same dobre izkušnje s sopotniki s poti, pa še solo rad potujem! |
Dodan: 08. 11. 2007 @11:17:04
|
Odgovori |
| zeroo - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| in ste potem obdrzali stike, tisti ki ste sli skupaj, ? |
Dodan: 08. 11. 2007 @18:45:25
|
Odgovori |
| kr en - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Ne. |
Dodan: 08. 11. 2007 @22:00:45
|
Odgovori |
| ksenija - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| hej tinca! tud js mam podobne probleme, pa me sam zanima, kje (na katerih straneh) si iskala sopotnike?? fajn bod, k ): |
Dodan: 10. 01. 2008 @20:32:03
|
Odgovori |
| / - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| sej včasih je dobro da greš sam potovat in se potem povežeš s kakšnim folkom po hostlih ipd. in greste potem skupi naokoli... |
Dodan: 10. 01. 2008 @20:56:50
|
Odgovori |
| Masha.travel - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Se strinjam s Tinco. Moji prijatelji imajo tudi vedno izgovore, pa tudi podobnih interesov glede potovanj nimajo. Zato sem si, lansko leto prvič, poiskala nekoga preko internet za potovanje po Škotski in Irski in se je kar presenetljivo obneslo. Malo sva si dopisovala po mailih, drugale pa sem ga prvič videla šele na letališču. |
Dodan: 11. 01. 2008 @01:38:49
|
Odgovori |
| Masha.travel - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Ja za moške je laži izvedljivo solo potovanje. Jest bi td rajši sama potovala, sam se mal bojim it na kakšne čudne destinacije. |
Dodan: 11. 01. 2008 @01:43:51
|
Odgovori |
| Simona - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Potovala sem s frendi, fantom, solo in spoznanimi prek neta. Vse ima svoj čar. Ne glede s kom si je pomembno, da imaš s tistimi skupne cilje in da oba vesta, da lahko pride do nesoglasij. Fino se mi zdi, da če se prek neta zmeniš, da se vsaj prej dobiš na kavi, da vidiš, če je osnovna simpatičnost med vama (da si nista ravno antipatični/a),če je vsaj za silo zanesljiv/a, pa se tudi s bodočim sopotnikom pogovoriš o tem, kaj stori, če pride do nesoglasij. Išeš pa kar preko portalov kot je STA. Samo nič na silo, pa se pomoje vse fajn izide! |
Dodan: 15. 01. 2008 @12:32:05
|
Odgovori |
| Nina - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Že poskusla in če spet kdaj ne najdem kakšnega poznanega, se oglasim na netu. :) Je bilo fajn, pa še vedno se slišiva. Sploh mogoče za punce je lažje, če poznamo sopotnika vsaj na videz, kot pa se same podajat v kašne malo bolj rizične države. Čisto vsepovsod tudi ne srečaš nekoga, ki potuje okoli. |
Dodan: 16. 01. 2008 @23:50:39
|
Odgovori |
| Matjaz - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
ja a se vm ne zdi, če ma kdo namen jit potovat z ruzakom po enih eksotičnih krajih, da je ze v samem startu podoben vam. Res da smo si pol ljudje različni, vsi mamo svoje muhe in slabe lastnosti, ampak treba se je pol mal prilagodit en drugmu, itak pa greš prej na kšno kavo pa se mal pogovoriš pa mislm da se da ocent človeka.... iskanje sopotnika prek neta se mi ne zdi nč slabga, se vedno je bolš potvat v dvoje kot pa sam - vsaj men. Res pa je da če greš s prijateljem-i pa se dobr poznate je pa zakon potvat. Doskrat se čaka ksn vlak, al pa prevoz in dobr se je mal zamotet takrt. |
Dodan: 22. 01. 2008 @18:53:51
|
Odgovori |
| tinca - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
Zanimivo kakšna debata se je razvila na to temo:) Mislim, da je vseeno s kom gres...če pač ne želiš sam potovat je fajn da imaš nekoga zraven s podobnimi interesi glede potovanja (kje potovat, kaj videt, kje spat,..). Navsezadnje oboje-sopotnik z neta ali dolgoleten prijatelj- ima svoj čar in prinaša neko tveganje; oba te lahko enkrat pustita na cedilu. Sama recimo imam željo iti kdaj na potovanje sama ampak zaenkrat še nimam 'jajc' za to. Enkrat pa le mogoče ;) lp :) p.s.sopotnike pa iščem na popotniških portalih (erazem, travel.over.net, sta,..) |
Dodan: 23. 01. 2008 @18:27:31
|
Odgovori |
| elle - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| zato, ker enostavno, če si pripravljen it na potovanje v lastni režiji in če še najdeš prek neta enga k je tud sorodna duša...pač greš z njim in ponavadi je ful dobr :) |
Dodan: 25. 01. 2008 @12:20:26
|
Odgovori |
| b - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Kaj pa narediš, če nekoga najdeš na internetu, se zmeniš za kavo, da se malo spoznaš in ugotoviš, da ti je oseba totalno "mimo"? :-/ |
Dodan: 26. 01. 2008 @14:35:47
|
Odgovori |
| elle - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| to je res malo nerodna situacija, sam a ni bolje, da to človeku poveš, ker mal težko je, da greš z nekom na potovanje recimo za 1 mesec in ti je totalno bad. vem pa, da je to težko naredit |
Dodan: 26. 01. 2008 @21:29:23
|
Odgovori |
| Hefta - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Jaz imam podobno izkušnjo in sem jo enostavno rešila. Človeku sem pač povedala, da se najino videnje poti razlikuje in da žal ne želim z njim na pot. Preprosto in odkrito. Kar se pa tiče iskanja preko neta. Imam same pozitivne izkušnje. Že vnaprej smo podelili svoja pričakovanja in želje, se nekako uskladili glede poti in odrinili. Pri prijateljih sem pa do sedaj vedno izvisela. Nekako se je pot vedno prelagala in odlagala. Za vsem tem je zgolj ena zadeva in sicer to, da se odločiš odpotovati. In potem si poiščeš nekoga, ki gre s tabo. Če je to frend, je to super, drugače si pa pomagaš z internetom. V slednjem primeru inaš tako manj pričakovanj pa tudi običajno manj prepirov. Saj ni domačnosti. Vsaj v začetku. Po koncu potovanja pa vidiš, z naketerimi se razideš, z drugimi pa postaneš prijatelj. Moja izkušnja: če želiš potovati in nimaš s kom, na pot pa ne želiš sam - prek interenta se tvoja želja izpolni. Mi smo se imeli suuuuper! |
Dodan: 27. 01. 2008 @15:45:12
|
Odgovori |
| s sopotnico na pot.. - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| Lahko pa da ti tvoja ljuba sopotnica niti pri koncu poti ne želi pokazati vsaj malo domačnosti,kakor bi si vsak moški želel,to pa je najbolj bed...ni tako enostavno iti z nekom na pot,ki ga ne poznaš..je potrebno kr veliko sreče.. pa srečne zvezde...in polno luno..še posebi ko maš s sabo dobro babnico :-) |
Dodan: 29. 01. 2008 @22:58:58
|
Odgovori |
| kLavdija - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| "Najbolje putuješ kad putuješ sam :)" |
Dodan: 30. 01. 2008 @14:22:56
|
Odgovori |
| Melissa - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| TOČNO! |
Dodan: 04. 02. 2008 @22:56:08
|
Odgovori |
| metod - Re: Iskanje sopotnika prek interneta... |
| gotovo je z internetom tako,da je mnogo poklicanih,a malo izvoljenih.Prav zdaj iščem nekoga,ki bi šel z mano v Avstralijo, pa da vidim če se bo kdo javil. Saj je potem ob kavi in pogovoru čas da si povemo kakšna pričakovanja imamo od poti.Normalni ljudje pa se itak vedno ujamejo! |
Dodan: 11. 04. 2008 @14:50:30
|
Odgovori |
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Kolikokrat si že obiskal/a potopisna predavanja, ki jih organiziramo vsako drugo sredo v STA Travel Cafe-ju?
|