Iskanje po forumu:
Tel.: 01 439 16 90 Tel.: 01 439 16 91 GSM: (041) 61 27 11 GSM: (040) 12 88 88 GSM: (051) 38 58 23 Fax: 01/439 16 95 Delovni čas Od ponedeljka do petka: 10:00-13:00 in 14:00-17:00
Forum
Forum » Ostalo » jezikovni tečaji
| gorenc - jezikovni tečaji |
živjo! Zanima me, če ima kdo izkušnje z jezikovnimi tečaji angleščine v Veliki Britaniji ali na Irskem in katere šole priporočate? Ker jih je ogromno in se je težko odločit ter dobiti zanesljivejše informacije. |
Dodan: 01. 11. 2007 @12:29:55
|
Odgovori |
| ales - Re: jezikovni tečaji |
Zivjo! Priporocam Galway Cultural Institute na Irskem. Strokovno usposobljeni ucitelji, studenti iz celega sveta, sola s pogledom na ocean... Majhno mestece (70 tisoc ljudi) na Z (Atlantski) obali, stiri ure voznje od Dublina, predvsem v poletnih mesecih juliju in avgustu za casa umetniskega festivala in konjskih dirk (Galway arts Festiva, Galway Races). Njihova spletna stran www.gci.ie, tam izves podrobnosti. lp, Ales |
Dodan: 01. 11. 2007 @14:35:36
|
Odgovori |
| gorenc - Re: jezikovni tečaji |
Hvala za info. Ali si ti bil na tem tečaju in koliko časa, si stanoval pri družini? Jaz bi na tečaj šel februarja ali marca. LP! |
Dodan: 01. 11. 2007 @18:14:21
|
Odgovori |
| Ales - Re: jezikovni tečaji |
Zivjo! Bil na tecaju, okt in nov 2003, stanoval privat (pri kolegu). Mislim, da je najboljsa opcija pri njih host family (ca. 160 izven sezone in 200 v poletni sezoni - cene so za en teden). Ce ostajas dalj casa, 2 ali 3 mesece, ti lahko pomagam pri iskanju sobe, ki te bo prisla, ce jo poisces v lastni reziji okoli 90 evrov + stroski - 110 evrov tedensko. Lahko si tudi sam pogledas na www.daft.ie Glede tecajev pa - imajo vse stopnje, ce imas ze dobro znanje anglescine ti priporocam da naredis enega od pripravljalnih tecajev CAE ali se boljse IELTS. Zaenkrat toliko. Lp Ales |
Dodan: 04. 11. 2007 @11:33:02
|
Odgovori |
stanoval bom verjetno pri host family, ker verjetno ne bom dalj kot en mesec, zaenkrat. Sedaj nameravam it na general english 20 ali 30 ur tedensko, ker moja angleščina ni najboljša, saj razumet ni tok problem, težje je pravilno govort :) a si ti rezervirov preko njihove strani, al preko kakšnega posrednika? pišeš mi lahko na moj mail, ker bom imel še kakšno vprašanje preden grem :) gorenc3@gmail.com |
Dodan: 04. 11. 2007 @19:38:31
|
Odgovori |
| m- - Re: jezikovni tečaji |
| po moje je za učenje ANG še najbolj primerna Anglija... Oxford, Cambridge,London... poleti je lepše bit ob južni angleški obali: Brighton, Bournemouth... za prvič je boljše po moje da greš prek agencije... EF šole so OK... |
Dodan: 05. 11. 2007 @16:58:10
|
Odgovori |
| Na irsko bi raje šel tudi zato ker sem bil v angliji že letos pomladi - backpack varianta. Kaj pa v bistvu agencija uredi, če greš preko agencije? samo posreduje pri plačilu in teh zadevah, ko pa si enkrat tam pa mislim da nima veze. |
Dodan: 05. 11. 2007 @20:13:47
|
Odgovori |
Ima še kdo izkušnje z jezikobnimi tečaji na Irskem ali v Veliki Britaniji? |
Dodan: 02. 12. 2007 @13:17:31
|
Odgovori |
| marjetica - Re: jezikovni tečaji |
pozdravljeni :) no jz sm bla lansk let na irski u dublinu. je blo fuuul dobr in letos grem nazaj, sicer malo drugače kt lansk let ampak irska se ti vtisne v srce. no kdor gre na te tečaje more vedt da so te host family zlo različne. lohk dobiš eno tako k ji gre sam za dnar in ne govori s tabo, zato opozorilo vsem k greste gor: če naletite na problem se najprej pogovorte z družino, če boste vidl d so res čudni, jo zamenjejte, sj to šola zrihta je pa ene 20 evrov za plačat. ampak problem je lahko tud v vas, vrjamem d je kr težko začet govort. ampak taki so samo nekateri "irci". v dublinu je namreč veliko tujcev. sicer so pa pravi irci zelo prijazni in zabavni. s svojo polomleno angleščino morte čim čim več govort, od začetka vem da je težko in se raje dokazuješ z gibčnostjo svojih rokic, ampak raje gobcajte čim več ;) |
Dodan: 27. 04. 2008 @13:35:29
|
Odgovori |
| ana - Re: jezikovni tečaji |
| jaz sem bla lansko leto v angliji..južna obala anglije, preko agencije (kompas), pa mi ni bilo všeč. tečaj kot sam je bil super, sploh prof, ampak šola - majhna, prenatrpana, :( sveujem ti da greš v kakšno večje mesto oz. če je manjše mesto, da si v centru. jaz sem bila v predmestju, pa nisi mel kam za it, edino na plažo - meli smo smolo, da je bilo slabo vreme, - mrzlo in deževno, tako da ni bilo ravno prijetno na plaži. Je pa zelo odvisno pri kakšni družini si. Eni imajo tečajnike samo zato da denar vlečejo in jih imajo tudi po 10 naeenkrat - pri tistih ravno ni ne vem kakšne komunikacije, da bi jih zanimalo se s tabo pogovarjat,... tisti ki pa imajo max. 4 tečajnike naeenkrat pa se bodo npr. pri kosilu vsedli s tabo te kaj vprašali, popravli pri izgovorjavi. itd. se mi pa zdi da je vsaj pri tečajih treba it na agencijo, se pozanimat glede šol in kraja samega. ker na šoli so lahko kakšne težave itd. - imaš vseeno agencijo, da ti pomagajo, večinoma so tudi njihovi predstavniki tam. Sploh če prvič greš. priporočam Ef in Kompas. |
Dodan: 02. 05. 2008 @17:48:11
|
Odgovori |
| kr ena - Re: jezikovni tečaji |
| Ana: in kolk dobr morš znat govorit ko prideš tja. |
Dodan: 03. 05. 2008 @11:50:45
|
Odgovori |
| ana - Re: jezikovni tečaji |
| odvisno... jaz znam kar dobro govorit, pa včasih nisem znala kakšnega stavka pravilno povedat. tisti ki pa niso znali tako dobro govorit pa so rekli, da so se full naučili govorit, da so odpravli tisti strah, da jim ne bo šlo. odvisno koliko znaš - če znaš zelo dobro, se manj naučiš, kot pa če ti gre bolj slabo. v šoli pa delajo predvsem na komunikaciji, slovnice je nekaj, ampak delo je v skupinah. Pišejo pa se testi prvi dan šole, da vidijo v katero stopnjo te dajo. |
Dodan: 03. 05. 2008 @14:51:55
|
Odgovori |
| kumara - Re: jezikovni tečaji |
marjetica a bi me lahko kontakterala na mail alja.stolfa@gmail.com al pa če mi ti daš svojga. rabm ful informacij gledde jezikovne šole na irskem in to čimprej ker se morm že prijavt.ne vem ker fax nj priporočajo mi emerald al pa honor school of english...sam jst bi šla z intelekto zdj me pa zanima s kom si ti kej šla pa kako..pli vesela bi če bi mi posredovala! če ma slučajno kdorkol karkol kar bi mi pomagal mi prosim pošljite na mail. lp,alja |
Dodan: 13. 05. 2008 @09:03:51
|
Odgovori |
|
Pozdravljen, gost.
Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
GAP ADVENTURES PAKETI
ANKETA
Koliko krat na leto potuješ z nami?
|