Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Letalske karte » ryan air- prtljaga- prevzem karte

. - ryan air- prtljaga- prevzem karte

heY!

vem,da je to tema, ki je bla obdelana ze miljonkrat pa vseeno...

zanima me kako je zdej s to prtljago, in sicer ob rezervaciji kart prek neta mors dolocit tut kolk prtljage imas -in za vsak kufr placas 6 eurov....ma kdo kaksno iskusnjo s tem - kaj pa ce napises da nimas prtljage????

potem me zanima kako je s tem cekingom prek neta?se bolj splaca tist na letaliscu?

no pa se to pac karto js rezerviram prek neta - dvignem jo na letaliscu???

fuullll hvala za odgovore :P:P:P

a.

Dodan: 21. 10. 2007 @22:37:56
Odgovori 

- Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
ce napises da nimams prtljage imas lahko rocno do 10kg dolocenih dimenzij...najdi na njihovih spletnih straneh veljajo pa vse omejitve glede tekocin lp k
 Dodan: 21. 10. 2007 @23:44:28
Odgovori 

a - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte

vse pise na njihovi internetni strani in res mnogokrat ze obdealan tema

da,en kos prtljago ima eno ceno,vec kosov vec,ce napises nic in na letalisce prides,placas tam,ampak vec

ceking prek interneta je bolj ugoden,ampak le ce nimas prtljage

Dodan: 22. 10. 2007 @07:35:03
Odgovori 

franci - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
To je zdaj malo čudno zadnje dni. Jaz tega ne razumem. Čisto drugače je kot pred mesecem dni. Ampak o tem sem že nekje pisal, pa mi pa ni jasno. Zdaj je tako, da če vzameš priority bording pa on-line čekiranje, ne plačaš nič, prej je bilo pa obratno ?!?!? To pač vem, ker sem že letel parkrat. Pritljaga? Ja samo do 10 kg ročne je še vedno zastonj, sicer je 6 € Lp,
 Dodan: 26. 10. 2007 @18:14:39
Odgovori 

urška - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
oj. omejitev je 15 kg za prtljago (6 evrov/kos), 10 kg za ročno. karto, ko jo rezerviraš in plačaš prek neta, sam sprintaš 8tisto prvo stran s kodo). lp
 Dodan: 28. 10. 2007 @18:30:06
Odgovori 

Tuncek - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
kakor se spomnim moje zadnje rezervacije kakšne 14 dni nazaj je 6€ čekiranje na letališču (preko neta je zastonj) potem pa še 14e vsak kos prtljage. Vsa čekirana prtljaga ne sme presegati 15 kg, ročna pa 10kg!
 Dodan: 28. 10. 2007 @20:03:32
Odgovori 

Ja zdaj je potrjeno tudi na njihovi strani končno. Če se čekiraš preko neta, imaš potem dva dni pred poletom možnost sprintat si boarding card in iti direktno na mejno kontrolo. Če NIMAŠ prtljage za čekirat, tiste, ki gre v prtljažni prostor. Ostalo je tako kot je že napisano.
 Dodan: 01. 11. 2007 @20:13:42
Odgovori 

Jakica - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
Tut,če maš ročno prtljago,ta mal kufrček 55X20X40 se ne morš prek neta čekirat. Sm ta mesc vidla na letaliu k so eno poslal na okence,pa je mogla plačat,k je mela kufrčk. Sam,če nimaš nč,le sebe, se lohk čekiraš prek neta.
 Dodan: 02. 04. 2008 @01:30:07
Odgovori 

ok js nism nč dujela pa vrjamem da nisem edina lejte a mi lah en tko mal bl po domače na primeru mojga okoli 20 kg kufra pove al morm že pr prjav de ga bom mela ...
 Dodan: 02. 04. 2008 @19:00:12
Odgovori 

Če maš težk kufr 20kg in mislš letet z Ryanairm boš že v osnovi na letališu doplačala 5kg. Ryanair pusti samo 15kg prtljage,ki gre v tovorni prostor,to je 18 EUR. Torej,če maš tak kufr,se čekiraš pod:" 1 kos prtljage in čekiranje na letališču". Ta kufr,težk do 15 kg te košta 18 Eur. Poleg maš lohk kufrčk 55X20X40 cm in ne sme bit težji kot 10 kg.Če bo ta težji,se zna zgodit,da boš mogla kej vn dt al pa stran vršt. U Stansteadu so ful tečn in če rečejo 1 kos ročne prtlage,kar ta mal kufr je,pomen točn to,nč ročne torbice al pa kamere... Tega uzamš s sabo v avion.,

Če greš pa z EasyJetom,maš pa lohk 20kg.

Če maš sam ta mal kufr,pol se čekiraš pod "O prtljage in čekiranje na

letališču",to te pa košta 8 EUR.

Tm k piše "o prtlage in čekiranje prek neta" pa ne smeš met nč s samo,le tvojo mini ročno torbco za denarnico,dokumente....

Če te še kej zanima,pa še praš.Mam ravn cajt!

Dodan: 02. 04. 2008 @23:07:40
Odgovori 

JST - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
ja koker jst vem je "0 prtljage pa cekiranje prek neta" to da mas lahko z sabo na letaluz osebno prtljago z 10 kg.
 Dodan: 05. 04. 2008 @14:56:36
Odgovori 

masa - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
0 prtljage in on line check in pomeni, da lahko imaš ročno prtljago, tj. mali kovček do 10kg
 Dodan: 05. 04. 2008 @19:35:44
Odgovori 

@Jakica : zgoraj si napisala, da, če imaš samo ročno prtljago, vpišeš 0 in čekiranje na letališču. To ne razumem in je popolnoma nelogično. Namreč, če imaš samo ročno prtljago do 10 kg, potem vzameš še on-line čekiranje, ni ti treba do okenca, ni treba plačati tistih 8 € za čekiranje in v rokah imaš zastonj še priority boarding pass, ki si ga zastonj sprintaš in si med prvimi na letalu. Npr. v Benetkah ( Trevisu ) najprej naložijo na avtobus , ki pelje samo 100m, vse tiste, ki imamo PP, potem so na vrsti pa ostali, ki niso imeli možnosti on-line čekiranja. In še- v nahrbtnik gre kar veliko stvari, ne samo ročna torbica in malenkosti, tako da se da potovati tudi tako. Pa po novem se lahko čekiraš 5 dni vnaprej in ti tako ni treba v Angliji ali kjerkoli iskat internet cafeja, da si sprintaš BP za domov.
 Dodan: 07. 04. 2008 @23:04:32
Odgovori 

mto - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
Jst mam vprašanje glede rezervacije letalskih kart pri Ryanairu. Ne vem ali samo jst ne najdem opcije za rezervacijo treh enosmernih kart, ali je tako da morš za vsako linijo posebej kupit in vpisovat podatke (in plačat stroške rezervacije). Kdor mi zna odgovorit, se mu lepo zahvaljujem
 Dodan: 17. 04. 2008 @15:54:32
Odgovori 

franci - Enosmerne karte??
Saj za rezervacijo ni treba nič plačat pri tej družbi, ostalo pa ne vem, ker sem vedno potoval tudi nazaj :)
 Dodan: 20. 04. 2008 @20:09:27
Odgovori 

mto - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
Zdej sem rezerviral in je tako: pri plačilu z mastercardom sem plačal za vsak polet 4€ provizije za transkacijo al neki tazga, isto je za viso. Edino z viso electron naj bi to bilo zastonj.
 Dodan: 21. 04. 2008 @10:58:31
Odgovori 

Estelle - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte

Sedaj sem tud jaz vsa zmedena:)sem v Londonu,tako da grem torej iz Stansted-a v Trst in nazaj. Do sedaj sem vedno potovala z Easyjetom,zato Ryana ne poznam. pa em zanima,ce je kdo,ki je ze potoval z obema in ce mi lahko pove,katero druzbo se bolj splaca vzet in kaj si vse zaracunajo pol pri Ryanu?ker na Ryanu imajo velikokrat karte zastonj,pa placas sam takse.

upam,da se najde en izkusen,po moznosti na relaciji London-LJ-London,ali Lj-London-LJ,ali pa za ryan trst:)

Dodan: 22. 04. 2008 @22:30:29
Odgovori 

franci - Kar na splošno smo se razpisali o Ryainairu...
.....upam,da se najde en izkusen,po moznosti na relaciji London-LJ-London,ali Lj-London-LJ,ali pa za ryan trst:).... Jaz nikakor nisem izkušen, sem pa potovel vedno samo z Ryainairom vsaj 7x z raznih letališč pa ni bilo nobenih problemov. Zame so vedno najcenejši, morda ne znam pravilno ovrednotit prevoza od doma na letališče, saj so razlike ali potuješ sama ali vas je več pa si stroške prevoza razdelite. Če greš sama, potem je morda celo Easyjet ugoden iz LJ, ko vas je več, pa prav gotovo ne, saj se splača malo zapeljat okoli. Potem je tu še drago parkiranje npr. v Salzburgu, pa cestnine, skratka, preveč je faktorjev, da bi lahko nekdo rekel, kaj je ceneje. Vsak od nas pač zagovarja svoje. Sicer pa ti pri Ryainairu zaračunajo točno to in vse, kar piše na njihovi strani. Saj lahko poizkusiš do tiste stopnje, ko je treba dati številko kartice. Potem pa prijavo zavržeš. Pa ne vpisovat več kot eno osebo pri poizkusih prijave, ker sistem beleži poizvedbe in potem lahko tudi dvignejo ceno za določen let.
 Dodan: 23. 04. 2008 @15:08:28
Odgovori 

estelle - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
S parkiranjem in podobno nimam tezav,ker zivim v Londonu,tako da me bojo peljali na letalisce in v Sloveniji prisli iskat starsi,tako da glede tega ni meni nic pomembno. mene bolj zanima kaksna so letala,ker ima Ryanair starejse modele letal,airbus 737...
 Dodan: 23. 04. 2008 @22:26:59
Odgovori 

Spet se bom oglasla.Pri Ryanairu definitivno pomen:0 prtljage +čekiranje prek neta-nič osebne prtljage,nič malega kufrčka,pa saj piše in je tut narisan na Ryanairovi strani.

Morm pa še enkrat rečt,da je na relaciji do Stansteada in nazaj definitivn najcenej Ryanair- res je,če nimaš fiksnga datuma,kdaj morš it ke in nazaj.

Dodan: 24. 04. 2008 @21:43:43
Odgovori 

Jakica, to pa sploh ni res!! 0 prtljage + online check in pomeni, da lahko s seboj na letalo (ob sebi - osebna prtljaga) neseš samo kovček oz karkoli, ki ne presega 40x20x50 in 10kg. in ti ni treba nič doplačati za check in na letališču
 Dodan: 25. 04. 2008 @18:14:40
Odgovori 

Res čudn. Prejšn mesc sm letela u Brusl iz Celovca. Zravn mene je stala ena s ta malim kufrčkom in z sprintanim on line čekiranjem. Zavrnl so jo,poslal na Ryanairovo blagajno,kjer je plačala,kukr košta ta kufrčk. Pol sm jo uprašala,kva je blo in je povedala,da on line čekiranje pomen,da maš lohk sam torbico z dokumenti in denarnco. Lohk,da je na drugih letališih drgač.Sej kukr jest vem tehtajo ta mal kufrčk tut sam u Stansteadu in hočjo met sam en kos ročne prtlage.Če maš poleg kufrčka npr. še ročno torbco al pa kamero al pa kašn dariu,ga morš dt not,če ti gre al pa vrš stran. Jest sm tm mogla neki stran vršt,k mi ni šlo notr! Mi je baba težila 10 min.
 Dodan: 27. 04. 2008 @00:18:43
Odgovori 

Estelle - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte

no zdej tisti ki imate izkusnje, oz. ste ze potovali z Ryanom mi povejte...moja rezervacija pravi:

PAYMENT DETAILS

*********0.00 GBP Total Fare

********29.98 GBP Taxes, Fees & Charges

********12.00 GBP Passenger Fee: BAG

*********6.00 GBP Passenger Fee: Airport Check in

*********6.00 GBP Passenger Fee: CC

********53.98 GBP Total Paid

torej to pomeni da imam lahko tavelik kufr pa tamalga kot rocno prtljago,je tako?

je pa res,da na Stanstedu hocjo met sam en kos rocne prtljage ja. Prejsnic sem potovala z Easyjetom in sem imela tamal kovcek in torbico,pa so rekl da moram met sam en kos.tko da sm pol dala torbico v kovcek in je blo ok. Sam ko sem pa na Brnik klicala,pa so mi rekli da imam lahko brez problema poleg kovcka se torbico(moja torbica je bla precej velika,pac te velike tobice,pa mi niso tezil nc).

Sedaj bom pa videla kako bo,ko letim na Trst...potem pa lahko porocam kako je bilo:)

Dodan: 29. 04. 2008 @11:55:11
Odgovori 

star - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
Pozdravljeni! mene zanima če mi lahko kdo pove kako je zdaj s prtljago pr ryanairu...če ma kdo izkušnje pa to...ker ko hočem kupit karto in kliknem 1kovček mi da 30e!! al je to mogoče da je prtljaga skor dražja kot kovček??? hvaležna bom za usa mnenja in odgovore...pa čimprej prosm
 Dodan: 11. 07. 2008 @11:01:56
Odgovori 

Eva - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
30€ ti je vrglo zato, ker maš povratni let ;) 15€ je drgač do 15kg kukr sm js prejle gledala. kj več pa ne vem, ker še nism letela z ryanair. seprav pol je 15kg+ročna prtlaga (ki je lahko kovčk, ruzak, itd..) do 10kg zaston?
 Dodan: 11. 07. 2008 @18:15:43
Odgovori 

nenna - Re: ryan air- prtljaga- prevzem karte
hm, ja kaj pa če imaš tist tavelik ruzak,ne vem, k pride 30l ali več, pa tok stvari daš notr, da pride le 10kg, sam ni pa dimenzij tapravih...kaj nardijo s tem ruzakom? A ga lahko vzamem k seb na letalo al ne?
 Dodan: 23. 07. 2008 @13:34:40
Odgovori 

Preverjeno na več letališčih : Tisto, kar vzameš seboj na letalo, mora biti v okviru maksimalnih dimenzij. Ker je pač na letalu predvideno toliko in toliko prostora nad potnikom nad glavo. Torej, imaš lahko tudi 50l nahrbtnik, ampak MORA iti v model, ki jih imajo na vsakem letališču pred čekiranjem. Torej se ga mora stlačiti na pravo mero. Predvsem na Stanstedu vedo tisti, ki so kdaj tam pakirali, kako posamezniki npr trgajo koleščke s kovčkov in podobno. Da pa se poleg ročne prtljage še dodatno nesti torbo s prenosnikom in tolerira se tudi plakate, zvite v rolo. Kot zanimivost- v zadnjem letu dopuščajo tudi, da kakšen nahrbtnik ostane na tleh- se ga pač ne pospravi v bokse nad glavami. No, tolerira se tudi, če je nahrbtnik nepravilnih dimenzij- npr. bolj okrogel, ampak VOLUMEN naj ne bi bil večji od tistih ....50x 20 ali kako že
 Dodan: 23. 07. 2008 @14:17:36
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Ali zaupate v on-line rezervacije (letalskih kart, potovanj, zavarovanj)?
da
ne
odvisno od ponudnika

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: