Študentska potovalna agencija STA Ljubljana Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja Domov
Informacije
Zaposlitev
Pogoji poslovanja
Pišite nam

Moj STA Travel račun
STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Tel.: 01 439 16 90
Tel.: 01 439 16 91
GSM: (041) 61 27 11
GSM: (040) 12 88 88 
GSM: (051) 38 58 23
Fax: 01/439 16 95
Delovni čas
Od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in
14:00-17:00

Spletni nastop odlikujeta celovitost ponudbe in komunikacijska dinamičnost.

Najboljša spletna stran na področju Turizma po izboru GZS v letu 2005!

Forum

Forum » Ostalo » učenje španščine

teja - učenje španščine

hola

to sicer ni najbolj primerno za tale forum,ampak me vseeno zanima če mogoče kdo ve kakšen je najboljši način za se učit špansko?a je boljše it na kak začetniški tečaj al se je boljše učit sam iz kakih priročnikov?a če kdo ve za kak dober priročnik oz karkol uporabnega,naj mi prosim sporoči

hvala

Dodan: 25. 09. 2006 @18:02:50
Odgovori 

M - Re: učenje španščine

Jaz sem se najprej sama ucila, potem sem sla pa na ctj, kjer letos koncujem sesto stopnjo. Jaz sem do dolocene tocke ze lahko prisla sama, samo za napredek potrebujes konverzacijo. Tako da, ce nimas moznosti iti v neko spansko govoreco drzavo, kar je definitivno najboljsi nacin, bi ti priporocila tecaj.

Lp

Dodan: 25. 09. 2006 @20:45:10
Odgovori 

DAre - Re: učenje španščine

Poskusi na www.interlingua-on.net !!!!!

Res poceni tečaji.

LP
Dare

Dodan: 26. 09. 2006 @09:24:58
Odgovori 

b - Re: učenje španščine
ogromno ljudi se nauci spanscino z gledanjem telenovel :))
 Dodan: 26. 09. 2006 @10:16:07
Odgovori 

a - Re: učenje španščine

telenovelska spancina je za zacetek super,potem pa le knjige in v spanijo ali juzno ameriko in obevzen tecaj,

catch je da ne nucas tecaja za zacetek,ker je izgovorjava superlahka

Dodan: 26. 09. 2006 @12:08:41
Odgovori 

tadeja - Re: učenje španščine
poglej na www.kyara.si
 Dodan: 13. 02. 2007 @16:48:11
Odgovori 

- Re: učenje španščine
najprej sem se učila iz priročnikov, pol sem dobila native speakerja in sva se pogovarjala in sm se ful naučila, pol pa še v španijo in to je to. ful priporočam native speakerja. če si iz ljubljane, ti lah dam cifro, pusti mail. lp
 Dodan: 13. 02. 2007 @19:54:54
Odgovori 

Susana - Re: učenje španščine

Jaz sem španka ki živi v Ljubljani. Spanščina ni pretežka, ampak potrebuješ konversacijo. Jaz se učim slovensko in sem opazila da ko govorim s prijatelico gre bolje kot ko se učim sama.

Jaz poučujem spanščino, če te zanima mi lahko pišeš. Lp!

Susana

Dodan: 15. 05. 2007 @13:58:57
Odgovori 

ann - Re: učenje španščine

Ojla Susana!

Slovenščina ti gre odlično kot lahko preberem :)

Jaz se zanimam za učenje španščine, malo osnove že imam, bi pustila email, da se dogovoriva o sodelovanju?

Hvala in lep pozdrav!!

Dodan: 15. 05. 2007 @18:01:07
Odgovori 

Susana - Re: učenje španščine

Živjo Ann! :)

Moj email je: sbargiela@yahoo.es

Se vidiva!

Susana

Dodan: 16. 05. 2007 @09:18:02
Odgovori 

tasi - Re: učenje španščine
hej tud jst bi se rada naučila španščine nekaj besed že poznam ampak ne dosti!
 Dodan: 26. 09. 2007 @16:33:38
Odgovori 

tasi - Re: učenje španščine
hej susana!slovenščina ti res gre!praviš da si španka nekaj me zanima, ali obiskuješ španijo odkar si v sloveniji-jst bi jo nekoč zelo rada obiskala!
 Dodan: 26. 09. 2007 @16:36:47
Odgovori 

ursa - Re: učenje španščine
zanima me ce je španščina težak jezik?približno koliko časa potrebuješ da se ga naučiš?jaz ze ker znam povedati nekaj stavkov,besed,razumem vse...samo rada bi se naučila govoriti tekoče. hvala za odgovor!
 Dodan: 15. 12. 2007 @18:54:46
Odgovori 

Martin - Re: učenje španščine
Vsem toplo priporočam ogled spletne strani www.trymango.com kjer je res zakon spletni tečaj je pa pogoj da znate dobro angleščino ker so predavanja v angleščini
 Dodan: 11. 02. 2008 @17:54:40
Odgovori 

melanie - Re: učenje španščine

rada bi se učila španščino če imaš messenger imaš tu mojega pa se lahko pogovarjama v španščini in mi še ti lahko kaj razložiš ker bi se zelo rada naučilaa

hvala!

Dodan: 25. 02. 2008 @18:25:12
Odgovori 

boki - Re: prevod

Zivijo!

Mene pa zanima kako se v spanscini napise:

EJ TAMALA, A BI SE TI POROCILA Z MANO!

Verjetno mi lahko pomagate, hvala.

Lp, boki

Dodan: 22. 03. 2008 @16:22:37
Odgovori 

piqaa - Re: učenje španščine
španščina je zakon!
 Dodan: 25. 03. 2008 @21:52:34
Odgovori 

sarita - Re: učenje španščine
ojla! tut men je španščina ful všeč jezik pa bi se ga rada naučila enkrat :) nekj osnove sicer že mam, sam bi rada nadgrajevala to prek konverzacije ker mislm da se tko da največ naučit. a kdo zna pa bi bil prpravln individualno poučevt? :))) pa je mjbi iz ljubljane? :D hehe
 Dodan: 25. 03. 2008 @21:58:42
Odgovori 

- Re: učenje španščine
Oye chiquita, te casarias conmigo?
 Dodan: 26. 03. 2008 @00:58:03
Odgovori 

Valentina - Re: učenje španščine

Na internetni strani www.zmaga.com mate osnove španščine (pa še za poslušat je izgovorjava zraven), tko da poglejte malo:) Meni je vsec in se ze ucim, saj grem cez 1 mesec v Andaluzijo.

V.

Dodan: 26. 03. 2008 @08:13:03
Odgovori 

muneca - Re: učenje španščine
tu no sabes quanto te quero!!! tanto mucho...
 Dodan: 01. 05. 2008 @14:55:19
Odgovori 

hej js znam kar precej španščine...in bi se je rada naučila še več(vse) sam pisati je nwm prav ..večine.. yo quero vivir in mexico!! je prav????
 Dodan: 01. 05. 2008 @14:59:21
Odgovori 

oye, chiquita, queres casarte con migo? nwm kako se napiše sam mislim da večino mam prav!!
 Dodan: 01. 05. 2008 @15:01:51
Odgovori 

LORCA, jezikovna šol - učenje španščine

LORCA, jezikovna šola s temperamentom v Ljubljani je specializirana za španski jezik. Španščine se lahko naučiš v skupini, dvojicah, individualno, preko interneta virtualno,...

Več podatkov o tečajih in cenah najdeš na: info@lorca.si

Dodan: 19. 05. 2008 @18:31:21
Odgovori 

LORCA, jezikovna šol - učenje španščine

Naslov spletne strani jezikovne šole LORCA je www.lorca.si

Dodan: 19. 05. 2008 @18:34:36
Odgovori 

bb - Re: učenje španščine
Hola! Jaz nudim inštrukcije iz španskega jezika. Prihajam iz Barcelone, vendar živim tu v Sloveniji. Če je kdo zainteresiran, se mi naj kar oglasi :) Moj msn ali e-mail : khalil20@gmail.com
 Dodan: 21. 05. 2008 @15:34:28
Odgovori 

Idaira - Re: učenje španščine

Española en Ljubljana

Hola a todos!

Soy Idaira, una chica española de las islas canarias. Yo enseño español a grupos y a individuales en mi casa en Ljubljana. Tambien tuve algunos grupos en una facultad de Ljubljana. Doy clase a todos los niveles, de gramatica y conversacion. SI estais interesados/as pueden contactar conmigo por telefono al 051 673 100. Adios!

Hello!

I am Idaira from Spain (Canary Islands). I teach spanish at home in Ljubljana and I have individual lessons as well as groups. I also was teaching in one faculty in the university of Ljubljana. I am capable to teach all levels of spanish grammar and conversation. If you are interested you can call me at 051 673 100. Se vidimo!

Dodan: 17. 06. 2008 @09:23:41
Odgovori 

saltamontes - Re: učenje španščine

Jaz sem pa slovenka ki živi že nekaj mesecev v Španiji in vam povem, da španščina še daleč ni tako lahka kot zveni. Imajo težko slovnico z veliko pravilnimi in nepravilnimi glagoli in še med temi je veliko izjem. Ko pa spoznaš subjuntivo oz. konjunktiv, pa ugotoviš, da si v temi :)

Trenutno se španščine učim sama. Ravno sem predelala knjigo ''Gramatica basica del estudiante de espanol'', katero sem nekaj mesecev nazaj opazla tudi v Mladinski Knjigi. Pomagam si z internetnimi stranmi, gledam špansko tv, berem španske podnapise, berem španske trač revije in pa srečo imam, da imam v bližini angleško govorečo osebo, ki mi pomaga pri vse dvomih. Napredek je počasen a viden. Jeseni pa se vpišem na tečaj.

Jezik je drugače lep in fluiden. Če imate native speakerja za inštruktorja, pa priporočam, da je iz srednje ali iz severne Španije, ker jug zveni zelo podomačeno. Slovencem je še najlažje razumeti Južne Američane.

Veliko volje in uspeh je zagotovljen. Jaz se volje držim :)

Besos

Dodan: 09. 07. 2008 @20:47:03
Odgovori 

Maruša - Re: učenje španščine
Mene tudi zanima učenje španščine. Šla bom v jezikača, drugače se pa jezika učim ob gledanju mehiških telenovel. Že kar nekaj znam.
 Dodan: 30. 07. 2008 @11:07:42
Odgovori 

rožca - Re: učenje španščine
js se pa španščino učim kr sama doma. lansk let sm si nabavla kolplet za samoučenje Pons za začetnike, sem ga že predelala, zdaj pa imam enak nadaljevalni komplet in se pridno učim med počitnicam :) to je super zadeva, učiš se slovnice, besedišča, poslušanja prek cd-jev. res pa je da slovnica ni lahka niti približno, lahka je le izgovorjava. jeseni imam pa namen it v eno jezikovno šolo, tako bom prisiljena celo leto delat na tem, ne sam med počitnicam. samo ne vem še katero. najbrž bom vzela kar Panteon v Ljubljani. a je kj bolšega?
 Dodan: 07. 08. 2008 @14:20:20
Odgovori 

rožca - Re: učenje španščine
js se pa španščino učim kr sama doma. lansk let sm si nabavla kolplet za samoučenje Pons za začetnike, sem ga že predelala, zdaj pa imam enak nadaljevalni komplet in se pridno učim med počitnicam :) to je super zadeva, učiš se slovnice, besedišča, poslušanja prek cd-jev. res pa je da slovnica ni lahka niti približno, lahka je le izgovorjava. jeseni imam pa namen it v eno jezikovno šolo, tako bom prisiljena celo leto delat na tem, ne sam med počitnicam. samo ne vem še katero. najbrž bom vzela kar Panteon v Ljubljani. a je kj bolšega?
 Dodan: 07. 08. 2008 @14:22:43
Odgovori 

chico - Re: učenje španščine

Če že imaš nekaj predznanja je po mojem najboljše it v Španijo pa se tam vpisat tudi v kakšen tečaj španščine, no vsaj jaz bom to naredil jeseni.

Dodan: 09. 08. 2008 @17:27:46
Odgovori 

Prej se pozanimaj za tip in ceno tečaja. Načeloma so v Španiji dobri tečaji dragi. Vsaj tukaj kjer se jaz nahajam.

Dodan: 10. 08. 2008 @10:59:45
Odgovori 

nina - Re: učenje španščine
začela sem s tečajem z nativ speakerjem in samoučenjem v Ljubljani. Pa žal moja učiteljica ni imela pojma, kako poučevati jezik, tako da sedaj iz lastne izkušnje vem, da za začetnika to ni rešitev. Znanje sem potem malo nalovila na potovanju po Mehiki, ampka spregovorila sem tekoče in vsaj približno slovnično pravilno po dvomesečnem tečaju v Španiji. V Sloveniji sem potem šla na tečeje do najvišje možne stopnje, a mi noben ni dal kaj dosti več od tistega, kar sem se naučila v Španiji. Za ohranjanje znanja je pa konverzacija in branje knjig ali vsaj revij zakon.
 Dodan: 12. 08. 2008 @17:47:09
Odgovori 

Po dveh mesecih si spregovorila tekoče? Potem si pa morala imeti že kar dosti predznanja.
 Dodan: 12. 08. 2008 @19:01:06
Odgovori 

evica - Re: učenje španščine
Španščina ni težka (ok časi vem da so zaj.. mi še vedno delajo probleme:), tako da se jo da hitro naučiti, če imaš interes. Večina ljudi, ki sem jih spoznala v španiji in so prišli tja delat (poljaki, rusi, madžari...) so vsi rekli, da so v dobrem mesecu oz. 2 govorili tekoče (slovnično verjetno ni bila perfektna in večina pravi, da pisat ne znajo, ampak še vseeno:).. Po drugi strani so pa izjeme npr. erazmus študenti, ki po dveh semestrih znajo le par besed, ker se večinoma z ostalimi tujci pogovarjajo v angleščini.. :) Uglavnem, kar hočem povedat je, da če imaš željo, se da španščine kaj hitro naučit.. Pa seveda se da naučiti iz učbenikov itd, ampak še vedno vztrajam pri tem, da ga čez konverzacijo s pravimi španci ni. Če mate cajt si ga vzemte pa pejte v španijo!!
 Dodan: 28. 08. 2008 @13:02:08
Odgovori 

re - Re: učenje španščine

To je čisto pretiravanje, da se da jezik naučit v 2 mesecih. Prav nikogar ne poznam, ki bi mu to uspelo. V dveh mesecih se lahko naučiš komunicirat toliko da te razumejo. Če si s tem zadovoljen ok. Poljaki, rusi, madžari, hrvati, slovenci, smo narod ki se španskega jezika najhitreje naučimo. Kljub močnemu dialektu ki ostaja opazen. Vsi od naštetih pa imamo največ težav z subjuntivom in predlogi, katere pa nekateri nepravilno uporabljajo tudi po nekaj letih bivanja v Španiji. Na žalost še sami Španci niso povsem prepričani kakšna so pravila v nekaterih primerih.

Španščina je težka če se jo želiš naučiti pravilno slovnično, pogovorno in pismeno. Za to potrebuješ čas in ti sama konverzacija ne pomaga dosti. Če pa želiš nivo zasilnega komuniciranja, tega pa lahko osvojiš že z gledanjem španskih limonad in osnovno konverzacijo na kakšnem chatu na internetu ali pa narediš hitri tečaj španščine.

Zdi se mi pomembno povdarit to razliko. Ne želim, da bi tisti ki po dveh mesecih nimajo občutka da znajo dovolj, izgubili upanja. Španščino se da naučit in s časom postane lažje in lažje.

Dodan: 28. 08. 2008 @15:35:52
Odgovori 

urban - Re: učenje španščine

No jaz ti lahko povem glede spanscine z moje strani. Trenutno se jo ucim v Argentini, sem v nivoju C1, kjer se stvari dodobra zakomplicirajo. Glede spanscine je stvar taka: na zacetku je lazja kot mogoce francoscina ali nemscina, vendar pa se gramatika zakomplicira ko prides do zahtevnejsih struktur. Da bi se spanscine naucila popolnoma sama, to je utopija, nikakor v 2 mesecih, se ce zivis v tujini je tezko. Predlagam ti, da se udelezis kaksnega tecaja v Slovneniji, potem pa, ce ti finance omogocajo, jo popihas v tujino. Kar veliko ljudi naredi, je to, da se uci npr to tretje stopnje, potem so vmes pocitnice, vse pozabijo, vendar nadaljujejo in se luknja samo se veca. Moj nasvet v tem primeru bi bil, da veliko beres, v Sloveniji se da kupit tudi El Pais, knjig res ni da veliko, vendar sem jaz vsakokrat ko sem imel priloznost kupil kaj kar je enostavnejse in manj zahtevnejse.

Lp Urban

Dodan: 28. 08. 2008 @16:37:46
Odgovori 

Claudy - Re: učenje španščine
jeap...no pa se izkušnja z moje strani...pol leta sem bila na izmenjavi na jugu Španije..takole je...res je, da ker se dosti druzis z erazmovci, na zacetku ne das ravno dosti na to, da bi se ful ucil špansko, ker ze npr.jst sem mogla dosti se navadit govorit angleško...ker je nekak res šok, ko moras cez noč zacet komunicirat v tujem jeziku.. No, v Španiji sem potem imela tečaj španščine, in moram rect, da sem kr nekaj casa rabla da sem zacela govorit..res je, da se hitro naučiš razumet..ampak odpred usta in zacet govorit....to pa je ze druga pesem:) dosti pa se naučiš že iz samega življenja tam, vsakodnevne situacije, npr. ko gres po nakupih, ko potuješ...si primoran govorit...tako da jaz stavim na to, da ce gres v španijo z namenom naučit se jezika...garantirano se intenzivneje naucis kot pa na tečaju prek šolta tu v slo.npr;) Drugace pa, drugo leto grem na tečaj španščine v Granado za en mesec...preko erasmusplus...ce vas zanima, si poglejte na netu; www.erasmusplus.com Pa lep pozdrav vsem;)
 Dodan: 28. 08. 2008 @22:21:09
Odgovori 

Pozdravljen, gost.

Za dostop do foruma/bloruma se je potrebno prijaviti.
Če še nimaš uporabniškega računa se registriraj...
Ostani informiran - Prijavi se na brezplačna obvestila:
CHECK MY TRIP
Preveri svoj urnik leta:
Priimek:
Koda rez.:

ANKETA
Koliko krat na leto potuješ z nami?
0
1 - 2
3 - 4
5 ali več

© STA Ljubljana, 2006. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™
Iskanje po straneh: