Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Youtube - STA LjubljanaPišite namSpremljaj na na TwitterjuNaroči se na popotniška RSS obvestila
Forum
Dodan: 01. 09. 2006 @14:34:13
Bruselj
Tanja
Gost
Glasujem ZA Glasujem PROTI
Glasov: 0

Zanima me, če ima kdo izkušnje z raziskovanjem Bruslja. Kakšen kupček denarja se tam porabi, kateri hostel priporočate, kako je s transportom po belgiji itd.

Hvala

Dodan: 01. 09. 2006 @17:59:37
Re: Bruselj
b
Gost
bruselj je kr dost drag... ma ful lep park in kr nekej zanimivosti. za hostel ti priporocam: http://www.jeugdherbergen.be/. jst sem bla tle pa je blo fajn... za prevoz pa ne vem velik (jst sem se vozila z vlakom). LP
Dodan: 03. 09. 2006 @13:21:48
sara
Gost
hej, jest sem bla pred dvema tednoma v hostlu van gogh, je fajn! poglej na www.hostelworld.com. drgac je pa bruselj drag, ja, ampak se ga splača videt. parki so lepi, pa ful čokolade majo ... mmmm ... uživej!
Dodan: 03. 09. 2006 @19:50:09
ancy
Gost
Ojla! Bruselj je fajni za pogledat tako za dan, dva, potem pa pocasi izgubi zanimivost. Ce imas cajt, ti ful priporocam da gres se malo naokoli - Antwerpen, Ghent, Brugge... to so res krasna mesteca in imajo ful bolj pristen belgijski car. Bruselj je pa recimo bolj tako birokratsko mesto. Aja, btw, sem zivela 1 leto gor v Belgiji, tako da kar dobro poznam celo dezelo. Ce te se kaj zanima, pisi. Lp :)
Dodan: 05. 09. 2006 @19:35:06
aJda
Gost

Hej! Ni dolgo, kar sem bila v Bruslju. Bili smo v hostlu Bruegel, čisto fajn plac, praktično v centru mesta. Sicer pa morm nujno pohvalt vse belgijske hostle v katerih smo bili (Brugge hostel Evropa, Oostende hostel) Preveri: www.vjh.be Bruselj je sicer fajn mesto, precej drago če mene vprašaš, sicer ti pa enako priporočam, da si ogledaš še druga mesta. Po Belgiji smo potovali z vlakom ( mel smo 4-dnevno vozovnico Euro Domino), občasno smo najeli tudi kakšen kolo : ) hm...mogoče se še kej koristnega spomnem...Lep pozdrav

Dodan: 08. 09. 2006 @08:48:41
Tanja
Gost

Hej,

hvala vsem za koristne informacije in pomoč :)

Dodan: 09. 09. 2006 @16:01:44
gost
Gost

Zivjo,

ker sem tudi sama kar nekaj casa zivela v belgiji, ti seveda lahko cisto isto napisem kot so ti ze ostali, da je belgija zeloo draga ampak vredna ogleda. Drugace pa se ti splaca potovat okrog z vlaki, med vikendom si lahko kupis weekend ticket in imas 50% ceneje.Ce pa potujes med tednom pa se ti splaca kupit Go Pass ki stane 45 evrov in je za 10 vozenj kamorkoli zelis(seveda po belgiji) in ta go pass lahko uporablja hkrati vec oseb je pa namejen samo mladim do 26 leta. Tramvaji itd. po vsem flandrijskem delu pa ima isto podjetje tako, da ce se ti zgodi da si si jih kupila prevec ni bojazni saj jih lahko uporabljas se v drugih mestih (v bruslju zal ne).

Uzivaj!

Dodan: 21. 12. 2008 @01:17:48
anonimousamazon
Registriran uporabnik
hej anci, jst bi bla zlo vesela kšnega nasveta, kaj naj počneva s fantom še tri dn, potem ko si bova ogledala Brugge. Katera mesta priporočaš, zanimivosti itd. hvala:)
Dodan: 21. 06. 2009 @21:43:46
maya
Gost

Da ne odpiram nove teme. Bruselj bom obiskala za 2-3 dni in me zanima kaj si naj grem ogledat (zanimivost, muzej,..)

Dodan: 22. 06. 2009 @13:44:50
Gost
za 1 dan greš iz Bruslja lahko tudi v Pariz (1 ura z vlakom) ali pa v Luksemburg.
Dodan: 22. 06. 2009 @22:55:26
maya
Gost
Ja moja pot je iz Španije v Bruselj (poslovno) kjer ostanem vsaj kakšna dva dni da si še kaj pogledam, potem grem pa za nekaj dni v Pariz, pa nazaj v Španijo. No in ker Bruselj ne poznam, me zanima če ima tukaj kdo kakšen pameten predlog glede na izkušnje.
Dodan: 23. 06. 2009 @00:16:47
mb
Gost
atomium, mini evropa, evropski parlament, park du cinquantenaire, saint michel (katedrala), grand place, kip Manneken pis... to je pa skoraj to. Če imaš čas pojdi še v kak drug park, saj imajo res hude parke :) aja, pa vsekakor moraš poskusit tiste belgijske vaflje.
Dodan: 23. 06. 2009 @10:33:54
maya
Gost
Hvala mb. Se bom spomnila na tebe ko se bom posladkala. Upam, da izberem prave :)
Dodan: 23. 06. 2009 @22:01:58
mb
Gost
:)
Dodan: 24. 06. 2009 @22:25:57
nenna
Gost
Jst ti definitivno priporočam hostel 2GO4 hostel, skoraj v samem centru, vse super in fajn, in če vzameš še privat sobo, jo imaš čisto na vrhu u sami špici stavbe.:) pa še sploh drago ni...u glavnem, kar je blo preveč v bruslju je sam preveč trgovin s čokolado...že tko preveč, da ti zmanjka apetita na konc ko gledaš vse to, čeprou jo obožujem.:) pa fajn potuj
Dodan: 24. 06. 2009 @22:27:33
nenna
Gost
aja, pa mislila sm da je maneken pis kej večji kukr zgleda na slikcah, po pravici povedano prou nič posebnega.:)
Dodan: 25. 06. 2009 @09:28:55
re
Gost
Mmmm to pomeni da so moje kile ogrožene.....čokolado imam zelo rada :)
Dodan: 25. 06. 2009 @11:50:40
Mojca
Gost

V Bruslju za zvecer poisces Delirium; lokal z anjvec vrstami piva, lahko pa se sprehodis do Sant-Gery to je pri Borzi, tam so lustkani lokalcki. Al pa Saint-Kathrine to je tudi v centru blizu borze.

Kaj uporabnega se da najdet tudi na Place Flagey, samo to ni v centru. Drugace pa se da center cist lepo prehodit, lepi parki so recimo Parc Laeken, ki je kar prcej ven, tam kjer atomium, v tem parku v bistvu zivi tudi kraljevska druzina, tam je njihova residenca.

Potem sta pa v centru samo dva velika parka Parc Cinqatenere, ki ga je nekdo ze omenil; pa Parc Royal. Ena najbolj markantnih zgradb je pa Palais de Justice, dokaj blizu hostla Bruegel, oz. Sablona, z druge strani pa metro postaje Louise; z najbolj fancy stacunami v Bruslju.

Dodan: 25. 06. 2009 @18:27:33
maya
Gost
Hvala Mojca.
Dodan: 27. 06. 2009 @15:01:44
Maja
Gost

Meni zal Bruselj ni ostav v zelo lepoem spominu, mogoc zaradi titga nezeljenega dezja, ki kar ni nehal in ni nehal...

Satr del Bruslja je res zelo lepo, katedrala, pa fantek ki lula... Atomium obvezno, zelo lepo, novi del Bruslja, pa meni osebno ni nic kaj posebnega, no mogoce poleti ne bo toliko "kravatarjev" in biznis menov ki drvijo sem ter tja in zivijo samo za posel..je pa tud to zanimivo za videt zakaj ne..zdej kako je z ogledi Eu parlamenta...ne vem, ker mi smo bili z faksom in smo meli vse org. je pa meni bilo to zanimivo, malo vidis kako vse skupaj poteka...

Lsm!!

Dodan: 03. 07. 2009 @11:12:55
maya
Gost

Pozdrav vsem, ki ste mi svetovali glede obiska v Bruselj. Ravno sem prišla nazaj iz potovanja, full utrujena. Bilo je super! Bila sem precej razočarana nad umazanijo mesta in kupih smeti na ploč nikih. Razen turističnih točk, mesto ni po mojem okusu, je pa vsekakor vredno ogleda.

@mb, spomnila sem se na tebe ko sem se sladkala z belgijskimi vaflji. Zelo so mi bili všeč, zato nisem ostala samo pri enemu. Belgijska čokolada pa me ni navdušila.

@Mojca, na tebe pa sem se pa spomnila, ko sem si po priporočilu domačina naročila pivo z okusom češnje (krik) v Deleriumu. Odličnega okusa.

Imela sem srečo in ravno naletela na Ommegang festival. Spoznala sem domačina, ki je bil tako prijazen, da je bil ves večer moj vodič. Družba se je našla tudi med nastopajočimi na festivalu, tako da se je plesalo in zabavalo do jutranjih ur. Nepozabno.

Ni mi uspelo videti vse znamenitosti mesta, zato nameravam v prihodnje obisk ponovit. Hvala vsem za nasvete.

OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine

kaj pa na poti iz bangkoka v k
Ne vem če ti bom znala točno
Tudi mene zelo zanima š
Cookovi otoki so raj na zemlji
Jaz sem studentka, lastnica st
Živjo! Tudi jaz se zanimam z
hahaha...folk je mentalno obra
ja bog rad daje, švicar
Pozdravljeni, prejsnje leto s
dvomim, ker lani sem ravno tko
A si mogoče pomislila, da so
a se ti da malo bolj natančno
zdaj imajo akcijo za 5 eur in
ups: 040/191-837 je prava &sca
Kaj je to elektronska karta?

Obveščajte me o novostih in akcijah na moj email...

STA Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@staljubljana.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-17:00
T: 01/ 439 16 90

STA Koper
Prešernov trg 2 (na Mudi)
6000 Koper
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: O5/ 721 58 20

Kje nas najdete ...

© STAL d.o.o, STA Ljubljana. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev |
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™