Dodan: 15. 06. 2006 @20:50:12
šri lanka
Potuje kdo na Šri Lanko julija?
Dodan: 17. 06. 2006 @01:36:39
Re: šri lanka
Midva s punco greva.Če nimaš nič proti,se lahk prej mal slišmo,glede na razmere na ŠL.Morda pa mamo celo podoben plan.Piši na tojeto@gmail.com Midva greva za cel julij.
Dodan: 17. 06. 2006 @17:20:32
Zivjo! Tudi midva S fantom greva na Šri lanko 2.7 iz Munchna.Malo me skrbi zaradi the napadov, kaj pa it praviš? A vidva bosta potovala al bosta na enem mestu ijn potem okol hodila?Ker midva bova v enem hotelu,ampak imava namen vzeti rentacar in okol hodit.Zdej če bi nas blo več, bi blo fajn in cenej zarad avta in vsega,NE? Lahko se slišmo! Moja Tel.številka je 041/806-856 Špela
Dodan: 17. 06. 2006 @21:26:54
Midva s fantom tut grema, 6. julija iz Muenchna in naju tut rahlo skrbi, glede na to, da zdaj vsak dan slisiva in bereva, kako se pripravlja drzavljanska vojna na Srilanki. :) Je kdo mogoce poklical zunanje ministrstvo? No, se mail, ce koga kaj zanima.. nevihta@lycos.com
Dodan: 25. 06. 2006 @12:09:49
Jaz sem klicala na srilansko ambasado na Dunaju. So rekli, da razen severa in vzhoda, kamor se ze nekaj casa ne sme, je varno. Ce bi se kakorkoli zaostrilo, bi poklicali letalske druzbe in agencije, ker bi lete zaceli odpovedovati. Ne vem pa kako hudo mora biti, da zacnejo ukrepati... lp
Dodan: 27. 06. 2006 @11:28:24
Pozdravljeni, mi lahko prosim pomagate z informacijami glede Šri Lanke. Midva morava tudi jutri potrditi karto za 12.7. - 26.7. in danes je spet bila stala. Samomorilski napadalec v glavnem mestu ubil nekega generala. Moj fant je novinar in me ful sekira, dobiva vse mozne informacije od medijev in mi jih posilja pa me nervira. A je kdo od Vas ze doli? Imate kako informacijo od koga, ki je tam, kako je stanje? Hvala.
Dodan: 27. 06. 2006 @16:49:54
Precej natancno spremljam situacijo na Sri Lanki ze par let (poklicno) in se mi zdi. da je ze ves cas isto sranje - vsake par mescev butne ven, da bo zdaj vojna. tko da jaz ne bi prevec panike zganjala, seveda se pa splaca bit pazljiv. Pomoje mediji delajo prevelik big deal okrog tega.
Dodan: 27. 06. 2006 @22:17:13
Ne bi rada izpadla prevec sebicno, ampak bi zelo lepo prosila tiste, ki boste vseeno sli (sedaj v kratkem) na SL, ce lahko, ko pisete kak pozdravni mail domov, napisete se kaj na tale forum, kako pa kaj se dogaja. HVALA!
Dodan: 29. 06. 2006 @16:26:21
Kako mislite tisti, ki greste na Srilanko, glede antimalarikov? Oziroma, se boljse, kaj pravite tisti, ki ste tam ze bli? So potrebni? Js sm dobla antimalarike Clinofug in jih mors jemat en teden preden gres, tam in pol se stiri tedne ko prides nazaj, vsak dan po dve tableti. Menda niso tk mocne kot kak lariam, pa tut stranskih ucinkov ni, razen da si malo bolj obcutljiv na sonce, zaradi cesar jih je treba jemati zvecer. Ampak zdaj sem pa spet malo v dvomih... je pa le kemija in ne vem ce bi to spravlala vase, ce ni glih potrebno..
Dodan: 01. 07. 2006 @15:24:24
glede antimalarikov se moras sama odlociti ali jih bos jemala ali ne. Veliko ljudi jih ne jemlje, je pa sedaj cas monsunov, zato je tudi vec komarjev. Jaz jih bom jemala. Poznam nekoga z malarijo, ni fino.
Dodan: 02. 07. 2006 @19:22:23
Ja, sm se odlocila, da jih ne bom jemala, pol se je pa fant namesto mene da jih bom :) Tk da sm vceraj ze pojedla prvo dozo.
Dodan: 03. 07. 2006 @11:42:56
mi se tut odpravljamo na šri lanko avgusta (čakamo na last minute karte) pa me zanima glede cepljenj. Se je kdo cepil? Kaj pa denar? Ste vzeli gotovino/pot. čeke? lp
Dodan: 03. 07. 2006 @11:44:47
kaj pa isic? se splača al nima smisla? hvala
Dodan: 03. 07. 2006 @13:24:05
Js sm se cepla za hepatitis A, kar ti pride prav itak kamorkoli gres. Da se ne glih blazno sekiras, ce dobis kako kocko leda v pijaci.. :)
Sicer pa gotovina.
Dodan: 03. 07. 2006 @15:36:03
zivio
jst sm bla na sri-lanki decembra- nisem se cepila in nisem jemala nobenih malarikov. to pač ni tak tip države, kjer bi to potreboval. vazno da kupujes zaprto vodo in malo popazis. vzemi pa dobre repelente in lahka oblačila (ali kupi dol). sama sem imela s seboj denar, travel čeke in kartico- največ sem uporabljala kar kartico - atm bankomati so skoraj povsod. Potovala sem sama in nisem imela nobene neprijetne izkušnje- trenutno se je severu najbolje izogniti, dežela je dovolj velika in lepa da ti dogodivščin ne more zmanjkati. lepo se mej!
Dodan: 03. 07. 2006 @16:12:20
Mene sam neki se zanima. Na Srilanko letim v cetrtek, pridem tja v petek popoldne, pa se nimam prenocisca. Kk ste ostali poskrbeli za to? Js sm sicer napisala par mailov na razlicne naslove, sam mi ni nihce odgovoril, zdaj pa ne vem a naj kaj preko neta rezerviram, kar je precej drazje, al naj kr poklicem tja. Pristanem okrog pol sestih tk da ne pricakujem da bom v Colombu pred osmo zvecer, in se mi takrat v enem cist tujem mestu nebi zdelo fajn se met problemov z iskanjem placa za spat.
Dodan: 03. 07. 2006 @19:14:27
tudi meni je to predstavljal problem-sploh pa je latalisce zelo oddaljeno od colomba, prej bi rekla, da se lahko usidras v negombu. sama sem kontaktirala guest house v Kandiju- prisli so me iskat na letalisce in odpeljali direkt v Kandi... /cca 4 ure/- pride okoli 30 EU /kar pomeni, da ce vas je vec si pac delite na glavo- najem kombija je namrec 30 Eu- v kolikor rabis vec podatkov mi pisi: flowersun30@yahoo.it
Dodan: 03. 07. 2006 @20:48:45
isic nima smisla, kjer pa so slucajno ksni popusti se jih pa da vnovcit tud z navadno studentsko. glede prenocisca prvi dan je pa najbols negombo; na letaliscu te caka milijon taksijev in tuk-tukov, enemu reces ime hotela in te tja odpele. kakrsnihkoli rezervacij pa nima smisla delat, razen za nekatere hotele ki so zelo "kul" in ponavadi zato vnaprej zasedeni.
Dodan: 03. 07. 2006 @21:59:23
Andrej, ali lahko priporocis kaksen ok hostl v negombu? Ce me ze vprasajo na letaliscu kam hocem, bi bilo fino imet pripravljen kaksen odgovor :)
Dodan: 03. 07. 2006 @22:56:21
ufff, se ne spomnem vec kje sem bil. poglej v LP; jih je kar precej v budget kategoriji, pa mislim da so vsi precej podobni. za eno noc je verjetno tako ali tako vseeno, dlje casa ostat v negombu pa itak ni prevec smiselno.
Dodan: 04. 07. 2006 @08:17:04
silver sand - pa tudi iskat na letališče te pridejo -za cca 450 na osebo /to je cca 4 eu/-
Dodan: 06. 07. 2006 @12:50:48
Hvala za inforacije! Kaj se pa bolj splaca imeti sabo - dolarje ali evre?
Dodan: 08. 07. 2006 @23:10:17
po mojem dolarje. sicer pa http://www.sta-lj.com/forum2.php?stran=zapisi&nid=1878; tu je objavljeno precej nasvetov glede sri lanke.
Dodan: 09. 07. 2006 @10:36:48
jst anti-malarikov nisem jemala. ampak vsak se odloci sam.
kar se tice tamilskih tigrov jst nisem imela nobene neprijetne izkusnje .. pac vidijo da si belec, popotnik... moja izkusnja je: da so pregledali cel avtobus ljudi lokalnih ljudi, mene pa ne...
priporocam pa da spostujete kulturo ljudi ki zivijo v tej drzavi, pozabite na mini krila, majice brez rokavo in globoke dekolteje ... pa se dehidrirali ne boste toliko kot ce bi celo telo nastavljali soncu...
kar se tice nastanitve je zadnja izdaja Lonely planeta zanesljiva...
ali vzamete eure ali dolarje je res cist vseeno... pa tud glede potovalnih cekov ali pa bancne kartice je vseeno... vse je okay...
pa se to... vegetarijanci boste v raju....
pozdravcki
n.
« prejšnja 1 naslednja »
OPOZORILO: STA Ljubljana ne prevzema odgovornosti za komentarje obiskovalcev. Komentarji so odraz osebnega mnenja posameznikov. Pridržujemo si pravico do neobjave ali izbrisa tem.