Stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Iskanje dela

Job Hunt

Job Hunt je interna baza delodajalcev, do katere dobijo udeleženci dostop po prijavi, in je osnovno, najbolj zanesljivo in preprosto orodje za iskanje služb. Število delodajalcev je sicer manjše kot pri drugih straneh, vendar imaš pri iskanju večjo možnost, da ti delodajalec odgovori. Delodajalci vejo, da so v tej bazi, in imajo navado vsako leto zaposliti več tujih študentov. Obenem večina nudi tudi prenočišče, včasih tudi hrano, pogosto pa imajo na voljo celo vrsto dodatnih aktivnosti, ki so za njihove zaposlene še posebej ugodne.

Vsak delodajalec ima v bazi svoj profil, kjer so opisana delovna mesta, urne postavke, dodatne ugodnosti in druge pomembne informacije (Social Security, Housing, Transportation etc.). Primere delnih profilov najdete na podstrani Primeri delodajalcev.

Postopek iskanja prek baze Job Hunt

Po opravljenem intervjuju, se prijaviš na Footprintse (kjer si tudi izpolnjeval samo prijavnico) in na desni pod razdelkom "My Job Search" klikneš "Create your profile". Tu si ustvariš svoj profil, s podatki o svojih interesih, službah, ki bi jih opravljal itd. Ko si s profilom zadovoljen, lahko začneš s pregledovanjem baze.

Preden kontaktiraš delodajalce, dobro preglej bazo. Vsem lahko neomejeno pošiljaš sporočila (Send Message), 5 delodajalcem naenkrat pa lahko pošlješ svoj profil (Submit Profile). Po poslanem profilu imajo delodajalci 10 dni, da si ga ogledajo in ga zavrnejo ali pa ti pošljejo ponudbo za delo. Če v tem času ne stori ničesar, se tvoj "review" status konča in svoj profil lahko pošlješ novemu delodajalcu.

Če ti delodajalec ponudi službo, imaš 10 dni časa, da jo sprejmeš ali zavrneš. Če tega v 10 dneh ne storiš, bo ponudba preklicana.

Ves ta čas lahko z delodajalcem komuniciraš s pomočjo "Send Message" ukaza ali pa direktno prek njegovih kontaktnih informacij.

Za še več informacij o iskanju službe si oglej povezave v meniju na levi strani svojega profila v Footprintsih.

Za vsa ostala vprašanja smo na voljo na delo@stapotovanja.com ali na 040 822 558.

Dodatne informacije najdeš tudi v vodiču za independent opcijo!

 

Ne pozabi!

  • Pošlji čim več prošenj - tudi takim delodajalcem, ki ti na prvi pogled niso najbljubši. Bolje, da imaš gotovost službe, kot pa da se zaradi izbirčnosti v ZDA odpraviš brez dela.
  • Sprejeto službo lahko pred odhodom še zavrneš, če ti uspe dobiti boljšo ponudbo. Prosimo te le, da nas o tem obvestiš, da skušamo isto službo ponuditi komu drugemu.
  • Ne obupaj - nekateri delodajalci te bodo kar takoj brez razloga zavrnili, precej pa se jih na prošnje sploh ne odzove - to je normalno. Ravno zato je pomembno, da imaš vedno vseh 5 profilov "v igri" in da po preteku enega profila takoj pošlješ novega naslednjemu delodajalcu.

Kako poceni klicati v ZDA

Pri iskanju službe je seveda veliko lažje, če lahko izbrane delodajalce kar pokličeš, vendar imamo še danes v glavi predstavo, da so vsi klici v tujino neizmerno dragi. To ni več res - internet namreč odpira ogromno novih možnosti komunikacije, ena izmed najbolj uporabnih pa je Skype, ki ga verjetno že poznaš. Vse, kar potrebuješ za uporabo pa je računalnik z internetno povezavo, mikrofon, zvočnike (ali slušalke) ter po možnosti spletno kamero. Skoraj vsi vemo, da Skype omogoča brezplačne (video)klice med uporabniki, marsikdo pa ne ve, da s tem programom lahko kličemo tudi običajne telefone in to precej poceni.

Imaš dve možnosti: na Skype račun si lahko naložiš kredit, ki ga potem kot pri predplačniških mobilnih paketih uporabljaš za klicanje, obračuna pa se ti vsaka porabljena minuta. V ZDA kličeš za samo 2c na minuto, ko pa boste enkrat že v Ameriki pa domov lahko kličeš za 6 c na stacinarne in 27 c na mobilne telefone. Lahko pa si omisliš tudi naročnino, kjer lahko vse številke v ZDA in Kanadi kličete brezplačno za samo 2,24 € na mesec.

Za naročnino Unlimited US & Canada kliknite link in zgoraj desno izberite regijo US & Canada. Nato sledite navodilom in kmalu boste (skoraj) zastonj klicali po celi Severni Ameriki. Za nakup je potrebna kreditna kartica ali PayPal.

Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine
Evo, imamo rešitev. Pridruži se
Daj, daj, ta denar si
pozabil sem še omeniti, da
Hej, sveže preseljena v Bristol
Očitno je odvisno od modela
Pozdravljeni, tudi sam razmišljam o selitvi
notranje lete si preveri na
če ujameš Turkish Airlines promo
Mi smo šli s taxijem.
Bila že dvakrat z avtom
Bila že dvakrat z avtom
Mi daje pravih odgovorov pravih
Ja, je kar precej drago
Jaz sem G. Johnson William,
nasel iz ljubljane s turkish
Pozdravljeni Iščem poceni letalske
lidija hval abom pogledal..ta cena
Iščem prevoz do letališča Treviso
hmm zanimivo, hvala za info.
Za podaljšan vikend, od 30.
wau, čudno.. ampak zavrnjena ni, ker,
Trasnfagarshan zagotovo ni prevozen v
iz zagreba maš za 180
mi smo že nekajkrat tu
Kako do ISIC izkaznice?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90
 
STA potovanja Nova Gorica
Tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
novagorica@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20


Kje nas najdete ...

© STA Potovanja. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™