Stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Delo in tečaj angleščine v Avstraliji
TEČAJI ANGLEŠČINE V AVSTRALIJI

Sydney, Melbourne, Brisbane, Gold Coast

Ne spreglej tudi ponudbe študija gostinstva, turizma in podjetništva v Sydneyju!

 

Te mika tečaj v Avstraliji IN na Novi Zelandiji? Potem je zate program Oceania Link!

Program

Uporabni dokumenti

Več o prijavi ...

Program Work & Study Australia ponuja priložnost, da udeleženci izboljšajo znanje angleškega jezika, pridobijo nova znanja na področu gostinstva, delovne izkušnje ter spoznajo zanimive ljudi v deželi “down under”. Študentom, mladim in  tudi malo manj mladim je ponujena možnost, da doživijo "the OZZY way of life" in si pokrijejo stroške potovanja in bivanja z delom v storitvenem sektorju (delo v restavraciji/baru ... ).

Pogoji za prijavo

 • starost najmanj 18 let (zgornje starostne omejitve NI)
 • status NI pogoj

Sydney

Sydney ima s 4 milijoni prebivalstva pridih velikega mesta, vendar je tudi obkroženo z gorami in morjem, kjer je polno možnosti za popoldanski skok do plaže ali dnevni izlet v gore. Če dodamo še sproščeni življenjski stil Avstralcev, lahko hitro ugotovimo, zakaj je Sydney čudovito mesto, v katerem lahko nadgradiš svoje znanje angleščine, pridobiš kakšno delovno izkušnjo in izkusiš avstralsko kulturo. 

Melbourne

Melborune je enkdanje avstralsko glavno mesto ter sedanja prestolnica zvezne države Viktorija in je 2. največje mesto v Avstraliji (3,5 milijona prebivalcev). Mestna znamenitost je tramvaj, ki so ga včasih vlekli konji, danes pa ga poganja elektrika. zadnja tri leta je bilo mesto izbrano za 'world's most liveable city'.

Brisbane

Brisbane je prestolnica zvezne države Queensland in je 3. največje mesto v Avstraliji (2 milijona prebivalcev). Mesto je znano po svoji odprtosti in kreativnosti ter kljub hitremu razvoju ohranja mladostno navdušenost in ima zelo sproščeno, živahno in prijateljsko vzdušje.

Gold Coast

Gold Coast je obalno mesto v jugovzhodnem delu zvezne države Queensland in se nahaja med prestolnico Brisbane na severu in mejo z Novim južnim Walesom na jugu. Gold Coast je že dolga leta priljubljena destinacija tako za Avstralce kot tudi za tuje turiste, še posebej s svojim t.i. Suferes Paradise.

 

 

Tečaj angleščine

Glavni del programa je tečaj angleškega jezika. Izbiraš lahko med štirimi destinacijami: Sydney, Melbourne, Brisbane ali Gold Coast.

Sydney

Tečaje ponuja jezikovni center Access, ki ima svoje prostore v samem središču Sydneyja, ki gosti tečajnike iz preko 40 držav sveta.

 

 

Lahko izbiraš med različnimi tečaji, med drugim General English Communication, Academic English ali English for Work, obenem pa ponujajo tudi pripravljalne tečaje za Cambridge First Certificate English, Cambridge Certificate of Advanced English ali IELTS pripravljalni tečaj. Določeni program oz. tečaj angleščine izbereš potem, ko prideš v Avstralijo, pričenjajo se pa ob ponedeljkih.

Za podrobnejše informacije o Accessovih tečajih si poglej uradno Access language school brošuro.

 

Cena tečaja na teden: od $180 dalje

 

Cenik

Melbourne - NOVO

Naša nova ponudba ti omogoča udeležbo na tečaju v Melbournu na šoli Impact English College. Na voljo imaš veliko različnih tečajev: General in Business English, priprava na Cambridge in IELTS certifikate, Barista/Cafe English in priprava na TESOL/TKT certifikat. Šola ti lahko pomaga tudi pri nastanitvi, saj imaš na izbiro enoposteljno, dvoposteljno ali enoposteljno studio sobo. Lokacija šole je v centru mesta ob železniški postaji, nekaj minut od plaže.

 

 

Cena tečaja na teden: $240

 

Cenik

Brisbane & Gold Coast

Tečaja se lahko udeležiš tudi v mestih Brisbane in Gold Coast v jezikovni šoli Browns. Šola ti ponuja različne vrste tečajev - General in Academic English ter priprava na IELTS in Cambridge certifikate. Obe šoli sta na lokaciji v središču dogajanja in omogočata odličen dostop do vseh znamenitosti in plaže.

 


 

Cena tečaja na teden: $220 do $235 na teden

 

Cenik

Na splošno o tečajih

Cena tečajev je od AU$200 na teden. Ne glede na vizo, tečaj traja minimalno 2 tedna po 20 ali 25 ur tedensko (programi so tudi prilagojeni temu obdobju). Prijave sprejemamo čez celo leto. Večina študentov se programa udeleži prek student vize, ki omogoča študij do maksimalno 52 tednov in s katero lahko opravljaš dela s polovičnim delovnim časom.

Tečaj prek turistične vize

Tečaja se lahko udeležiš tudi preko brezplačne turistične vize, vendar si pri tem omejen na 3 mesece, hkrati pa ob tečaju ne smeš delati.

Delo

Program poteka preko Student vize, kar pomeni, da se moraš minimalno 8 tednov udeleževati polnega tečaja angleščine (20 ur tedensko). Poleg tečaja imaš možnost, da delaš še do 20 ur na teden. Pomembno je, da je tvoja prisotnost na tečaju nad 80 %, saj so avstralska imigrantska pravila precej stroga in je šola odgovorna za udeležbo svojih študentov. Po koncu tečaja lahko v Avstraliji ostaneš še en mesec in v tem času nadaljuješ z delom polni delovni čas!

 

Najnižja urna postavka je približno AU $15, lahko tudi AU $20 - odvisno od izmene. Postavke so v primerjavi z ameriškimi celo malo višje, saj napitnine tu niso tako pogoste kot v ZDA. Iskanje službe je prepuščeno lastni iznajdljivosti, vendar veliko študentov najde službo že v prvem tednu. Največ jih dobi delo v manjših kafejih ali barih v okolici šole ali bivališča, lahko pa tudi v različnih drugih podjetjih kot sta Starbucks ali Stamford Hotel.

 

Work & Travel Package - Sydney in Melbourne

Za pomoč pri urejanju vseh formalnosti ob začetku dela v Sydneyju ali v Melbournu ter pri iskanju službe si lahko izbereš program Work & Travel, ki vključuje:

 • 3, 4, ali 7 nočitev v hostlu z zajtrkom
 • prevoz od letališča do hostla
 • brezplačen Wi-Fi
 • 12-mesečno članstvo v klubu Job Search Australia, ki vključuje:
  • orientacijski sestanek
  • pomoč pri CV-ju
  • pomoč pri odprtju bančnega računa
  • pomoč pri pridobitvi davčne številke
  • pomoč pri davčni napovedi
  • SIM kartica
  • možnost prijave na delo preko sistema Job Search Australia
  • dostop do baze delodajalcev
  • dnevni mejli s prostimi delovnimi mesti
  • popusti pri delovnih tečajih (RSA/White card itd.)
  • Harvest Guidebook (140 strani)
  • Popust pri WWOOF članstvu
 • Sydney: Harbour Bridge walking tour in piknik + Beach BBQ day + City walking tour

Cene

 • 178 € za 3 nočitve
 • 192 € za 4 nočitve
 • 246 € za 7 nočitev

Job Club - Brisbane & Gold Coast

Šoli v Queenslandu ti ponujata brezplačne informacije o delu v Avstraliji ter seznam prostih delovnih mest s področja gostinstva in turizma. Ponujajo tudi karierno svetovanje, pomoč pri pripravi življenjepisa, pripravo na intervju ter pomoč pri zaprositvi za avstralsko davčno številko.


 

Bivanje

V prvem tednu si lahko rezerviraš hostel, ki jih je zelo veliko. Cene se gibljejo od 15 € na noč naprej (npr. Wake up Hostel). V agenciji ti lahko pri rezervaciji pomagamo in svetujemo, saj imamo v naši bazi preko 5000 ležišč po celem svetu. V naslednjih tednih bivanja ti svetujemo, da si poiščeš študentsko stanovanje.

 

Za iskanje stanovanja priporočamo spletno stran www.domain.com.au. Vendar so tudi na oglasni deski v jezikovni šolah sporočila za oddajo stanovanja in iskanje cimrov. Še najboljše je pa sobo poiskati preko študentov v jezikovni šoli, saj vedno nekateri odhajajo in drugi prihajajo. Access language school pa tudi ponuja možnost, da ti stanovanje najdejo oni. Za več o tej možnosti povprašaj pri nas v agenciji. 

Zavarovanje

Kaj ti krije zavarovanje?

OSHC (Overseas Student Health Cover), ki ti ga uredi šola, ti pomaga pri plačilu naslednjih storitev:

Zdravniki

 • splošni in specializirani zdravniki, ki ti nudijo oskrbo v bolnici, na domu ali v ordinaciji;
 • patološke raziskave, npr.: krvni testi
 • rentgen.

Glede na razpoložljivost, si lahko izbereš poljubnega splošnega zdravnika (GP – general practitioner). Zavarovanje ti krije celotne stroške storitev, ki spadajo v t. i. Medicare Benefits Schedule (MBS), za specialiste in ostale storitve izven bolnišnice pa OSHC plača 85% MBS stroškov, ostalo moraš plačati sam.

Za vse zdravniške storitve v bolnišnici ti OSHC krije 100% MBS stroškov. Če ti zdravnik ali bolnišnica zaračuna več kot je standard glede na MBS, moraš sam plačati razliko.

Bolnišnice

V Avstraliji obstajata dve vrsti bolnišnic: javne, s katerimi upravlja vlada posamezne zvezne države ali teritorija, in zasebne, ki delujejo kot profitne ustanove.

 • Javne bolnišnice:

OSHC vam plača vse stroške bolnice v skupnih oddelkih javnih bolnišnc, vključno z vsemi zdravniškimi posegi. Doplačaš samo morebitno razliko med predpisanimi OSHC stroški in stroški, ki ti jih dejansko zaračunajo. OSHC krije tudi vse stroške posegov izven ustanove, ki so v domeni javne bolnišnice.

 • Zasebne bolnišnice:

Lahko se odločiš tudi za zasebno bolnišnico, s katerimi ima organizacija Medibank Private pogodbe. Za več informacij o teh bolnišnicah, obišči Members' Choice Hospitals. Če si izbereš eno izmed teh bolnišnic, vam zavarovanje povrne vse stroške razen:

 • razlike med predpisanim MBS stroškom in dejanskimi stroški.
 • Vseh zdravil na recept, ki jih pogodba z bolnico ne krije, oziroma presegajo določene omejitve.
 • Storitev in uslug, ki niso povezani z razlogom hospitalizacije.
 • Pomožnih storitev, ki jih pogodbe ne vključujejo.
 • Stroškov za zdravljenje izven bolnice.
 • Nadstandardnih kirurških protez in drugih pripomočkov na vladnem seznamu protez ali protez, ki jih na tem seznamu ni.

V bolnicah, s katerimi pogodb ni, so stroški lahko večji, kot jih krije OSHC. Za razliko v ceni ste odgovorni sami.

Prevoz z urgentnim vozilom

OSHC krije vse stroške prevoza z urgentnim vozilom, če potrebuješ takojšno zdravniško pomoč. Za rutinske prevoze kritja ni, četudi ti ga ponudijo.

Zdravila na recept

OSHC ti nudi delno kritje za zdravila na recept (razen peroralne kontracepcije in zdravil, ki so izdana za kozmetične razloge).

Krijejo ti največ $50 za vsako zdravilo v skupni vsoti največ $300 v enem koledarskem letu.

Preostanek moraš plačati sam.

V primeru, da so zdravila del nege v bolnici, s katero ima zavarovalnica sklenjeno pogodbo, ti lahko povrnejo vse stroške, ki ne štejejo proti letni omejitvi.

V vseh drugih primerih si sam odgovoren za dodatne stroške. To pomeni, da te lahko doletijo precej visoki stroški, če so del tvoje nege zelo draga zdravila.

Česa ti zavarovanje ne krije?

OSHC ti ne krije:

 • Zdravstvenih storitev povezanih z nosečnostjo, če viza traja manj kot 3 mesece. Če pa ti viza velja več kot 3 mesece, ti zavarovanje te storitve krije.
 • Oskrbe za stanja in bolezni, ki so obstajala pred tvojim odhodom v Avstralijo.
 • Umetne oploditve.
 • Oskrbe, za katero si se dogovoril pred odhodom v Avstralijo.
 • Oskrbe med potovanjem v in iz Avstralije.
 • Oskrbe, za katero si lahko na drug način povrnete stroške v Avstraliji ali doma.
 • Dodatnih stroškov za enoposteljno sobo v bolnici.
 • Oskrbe, ki jih MBS ne krije, npr.: sistematični pregledi ali lepotne operacije.
 • Zdravil, ki niso na recept, zdravil v kozmetične namene in peroralnih kontracepcijskih sredstev.
 • Razlik med predpisanimi in dejanskimi stroški.
 • Lepotnih operacij.

Poleg tega ne krije tudi:

 • zobozdravstvenih storitev
 • fizioterapije
 • okulističnih storitev.

Prijava

 

Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine
europejec Jaz sem pisal o podjetju,
Naši telefoni delujejo, brez skrbi.
Koliko pa računa ta agencija
A ni to deževna sezona? Vsekakor
Oh, hvala za izkušnje. Gledala sem
Če mislis potovatih po mestih
hej   ufff Kanada bi bla zelo
Kako pa je s telefoni
V tridesetih letih samo enkrat
težko najdet kaj konkretnega, predlagam,
@Tadej, hvala za tale link...   Mogoče
Še rabiš igralce? Slučajno sem
Spet odpiram to temo... prvič
Reflective Safety Vest are compulsory
Živijo!   Imam eno vprašanje glede prehitre
napišite mail na immigration. ponavadi
Hej.   A bi kdo združil Japonsko
omg kako star post
Taja, že imaš karto? Jaz
Mogoče bi bil zate prava
Sem bil ze veckrat v
Živjo Je kdo razmišljal o
Pozdravljen, jaz ga imam. Kupljen novembra
Kako poteka rezervacija letalske karte?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90
 
STA potovanja Nova Gorica
Tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
novagorica@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20


Kje nas najdete ...

© STA Potovanja. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™