Stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletnih storitev in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Več o piškotkih nastavljenih na strani.
Letalske karte, potovanja, potovalna zavarovanja - STA Ljubljana
Kontaktirajte nas
Delo in tečaj angleščine v Avstraliji

Tečaji angleščine in delo v Avstraliji

Sydney, Melbourne, Brisbane, Gold Coast

Program

Program Work Study Australia ponuja priložnost, da udeleženci izboljšajo znanje angleškega jezika, pridobijo nova znanja na področu gostinstva, delovne izkušnje ter spoznajo zanimive ljudi v deželi “down under”. Študentom, mladim in tudi malo manj mladim je ponujena možnost, da doživijo "the OZZY way of life" in si pokrijejo stroške potovanja ter bivanja z delom v storitvenem sektorju (delo v restavraciji/baru ... ).

Pogoji za prijavo

 • starost najmanj 18 let (zgornje starostne omejitve NI)
 • status NI pogoj

Sydney

Sydney ima s 4 milijoni prebivalstva pridih velikega mesta, vendar je tudi obkroženo z gorami in morjem, kjer je polno možnosti za popoldanski skok do plaže ali dnevni izlet v gore. Če dodamo še sproščeni življenjski stil Avstralcev, lahko hitro ugotovimo, zakaj je Sydney čudovito mesto, v katerem lahko nadgradiš svoje znanje angleščine, pridobiš kakšno delovno izkušnjo in izkusiš avstralsko kulturo.

Melbourne

Melborune je nekdanje avstralsko glavno mesto ter sedanja prestolnica zvezne države Viktorija in je 2. največje mesto v Avstraliji (3,5 milijona prebivalcev). Mestna znamenitost je tramvaj, ki so ga včasih vlekli konji, danes pa ga poganja elektrika. Zadnja leta je bilo mesto izbrano za 'world's most liveable city'.

Brisbane

Brisbane je prestolnica zvezne države Queensland in je 3. največje mesto v Avstraliji (2 milijona prebivalcev). Mesto je znano po svoji odprtosti in kreativnosti ter kljub hitremu razvoju ohranja mladostno navdušenost in ima zelo sproščeno, živahno in prijateljsko vzdušje.

Gold Coast

Gold Coast je obalno mesto v jugovzhodnem delu zvezne države Queensland in se nahaja med prestolnico Brisbane na severu in mejo z Novim južnim Walesom na jugu. Gold Coast je že dolga leta priljubljena destinacija tako za Avstralce kot tudi za tuje turiste, še posebej s svojim t.i. Surfers Paradise.

Tečaj angleščine

Glavni del programa je tečaj angleškega jezika. Izbiraš lahko med štirimi destinacijami: Sydney, Melbourne, Brisbane ali Gold Coast, poiščemo pa ti lahko tudi programe v drugih mestih.

Sydney

Tečaje ponuja jezikovni center Access, ki ima svoje prostore v samem središču Sydneyja, ki gosti tečajnike iz preko 40 držav sveta.

Lahko izbiraš med različnimi tečaji, med drugim General English Communication, Academic English ali English for Work, obenem pa ponujajo tudi pripravljalne tečaje za Cambridge First Certificate English, Cambridge Certificate of Advanced English ali IELTS pripravljalni tečaj. Določeni program oz. tečaj angleščine lahko izbereš tudi šele potem, ko prideš v Avstralijo, pričenjajo se pa ob ponedeljkih.

Cena tečaja na teden: od $180 dalje

Cenik

Melbourne - NOVO

Naša nova ponudba ti omogoča udeležbo na tečaju v Melbournu našoli Impact English College. Na voljo imaš veliko različnih tečajev: General in Business English, priprava na Cambridge inIELTS certifikate, Barista/Cafe English in priprava na TESOL/TKT certifikat. Šola ti lahko pomaga tudi pri nastanitvi, saj imaš na izbiro enoposteljno, dvoposteljno ali enoposteljno studio sobo. Lokacija šole je v centru mesta ob železniški postaji, nekaj minut od plaže.

Cena tečaja na teden: $240

Cenik

Brisbane & Gold Coast

Tečaja se lahko udeležiš tudi v mestih Brisbane in Gold Coast v jezikovni šoli Browns. Šola tiponuja različne vrste tečajev - General in Academic English ter pripravo na IELTS in Cambridge certifikate. Obe šoli sta na lokaciji v središču dogajanja in omogočata odličen dostop do vseh znamenitosti in plaže.

Cena tečaja na teden: $220 do $235 na teden

Cenik

Na splošno o tečajih

Cena tečajev je od AU$200 na teden. Ne glede na vizo, tečaj traja minimalno 2 tedna po 20 ali 25 ur tedensko (programi so tudi prilagojeni temu obdobju). Prijave sprejemamo čez celo leto. Večina študentov se programa udeleži prek student vize, ki omogoča študij do maksimalno 52 tednov in s katero lahko opravljaš dela s polovičnim delovnim časom.

Tečaj prek turistične vize

Tečaja se lahko udeležiš tudi preko brezplačne turistične vize, vendar si pri tem omejen na 3 mesece, hkrati pa ob tečaju ne smeš delati.

Delo

Program poteka preko Student vize, kar pomeni, da se moraš minimalno 8 tednov udeleževati polnega tečaja angleščine (20 ur tedensko). Poleg tečaja imaš možnost, da delaš še do 20 ur na teden. Pomembno je, da je tvoja prisotnost na tečaju nad 80 %, saj so avstralska imigrantska pravila precej stroga in je šola odgovorna za udeležbo svojih študentov. Po koncu tečaja lahko v Avstraliji ostaneš še en mesec in v tem času nadaljuješ z delom polni delovni čas!

Najnižja urna postavka je približno AU $15, lahko tudi AU $20 - odvisno od izmene. Postavke so v primerjavi z ameriškimi celo malo višje, saj napitnine tu niso tako pogoste kot v ZDA. Iskanje službe je prepuščeno lastni iznajdljivosti, vendar veliko študentov najde službo že v prvem tednu. Največ jih dobi delo v manjših kafejih ali barih v okolici šole ali bivališča, lahko pa tudi v različnih drugih podjetjih kot sta Starbucks ali Stamford Hotel.

Work &Travel Package - Sydney in Melbourne

Za pomoč pri urejanju vseh formalnosti ob začetku dela v Sydneyju ali v Melbournu ter pri iskanju službe si lahko izbereš program Work & Travel, ki vključuje:

 • 3, 4, ali 7 nočitev v hostlu z zajtrkom
 • prevoz od letališča do hostla
 • brezplačen Wi-Fi
 • 12-mesečno članstvo v klubu Job Search Australia, ki vključuje:
  • orientacijski sestanek
  • pomoč pri CV-ju
  • pomoč pri odprtju bančnega računa
  • pomoč pri pridobitvi davčne številke
  • pomoč pri davčni napovedi
  • SIM kartica
  • možnost prijave na delo preko sistema Job Search Australia
  • dostop do baze delodajalcev
  • dnevni mejli s prostimi delovnimi mesti
  • popusti pri delovnih tečajih (RSA/White card itd.)
  • Harvest Guidebook (140 strani)
  • Popust pri WWOOF članstvu
 • Sydney: Harbour Bridge walking tour in piknik + Beach BBQ day + City walking tour

Cene

 • 178 € za 3 nočitve
 • 192 € za 4 nočitve
 • 246 € za 7 nočitev

Job Club - Brisbane & Gold Coast

Šoli v Queenslandu ti ponujata brezplačne informacije o delu v Avstraliji ter seznam prostih delovnih mest s področja gostinstva in turizma. Ponujajo tudi karierno svetovanje, pomoč pri pripravi življenjepisa, pripravo na intervju ter pomoč pri zaprositvi za avstralsko davčno številko.

Bivanje

V prvem tednu si lahko rezerviraš hostel, ki jih je zelo veliko. Cene se gibljejo od 15 € na noč naprej (npr. Wake up Hostel). V agenciji ti lahko pri rezervaciji pomagamo in svetujemo, saj imamo v naši bazi preko 5000 ležišč po celem svetu. V naslednjih tednih bivanja ti svetujemo, da si poiščeš študentsko stanovanje.

Za iskanje stanovanja priporočamo spletno stran www.domain.com.au. Vendar so tudi na oglasni deski v jezikovni šolah sporočila za oddajo stanovanja in iskanje cimrov. Še najboljše je pa sobo poiskati preko študentov v jezikovni šoli, saj vedno nekateri odhajajo in drugi prihajajo. Access language school pa tudi ponuja možnost, da ti stanovanje najdejo oni. Za več o tej možnosti povprašaj pri nas v agenciji.

Zavarovanje

Če študiraš v Avstraliji, moraš imeti urejeno posebno zavarovanje OSHC, za katerega poskrbi tvoja šola. Več ...

Prijava

Za informacije piši na delo@stapotovanja.com ali pokliči 040 822 558.
Deli z ostalimi: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine
Seveda, zakaj boš pa drugače
A prostitutko si lahko pripeljem?
Lepo pozdravljeni. V planu imam
Kolikor jaz vem je East
18 September – 31 October
Hej gre kdo na
jaz delam v soli na
Zdravo, Ja iskanje poceni hotela v
Tjana,  kar vidim vas kako žarite
  in si plačal?? novi miljonar
Na letališču je brezplačen internet. Če
sem gledala travelodge verigo,sicer bolj
Zivjo bi lahko dobila tvoj
Oddam garsonjero Komendi, na uro,
Verjemi da vež prevozim ko
Splača se pogledat na AirBnb.  Tukaj
kot ze omenjen ta travelodge
zdravo, mal bolj je treba
zdravo,london je drag, scekiraj strani
Poskusita pri Travelodge, ti hoteli
s partnerjem gledava na bookingu
Prodajam sledeč kupon:http://www.megapopust.si/dunaj-55-popusta-na-3-dni-in-2-nocitvi-z-zajtrkom-za-2-osebi-v-hotelu-vienna-sporthotel-placate-135-eur-namesto-340-eurMoja cena: 120€.Info
Mogoče kdo ki dela v
Tina če še prodajaš pusti
Kaj je to elektronska karta?
Obveščajte me o novostih in akcijah na moj e-mail...
STA potovanja Ljubljana
Trg Ajdovščina 1
1000 Ljubljana
info@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
09:00-17:00
T: 01/ 439 16 90
 
STA potovanja Nova Gorica
Tolminskih puntarjev 4
5000 Nova Gorica
novagorica@stapotovanja.com
Delovni čas
od ponedeljka do petka:
10:00-13:00 in 14:00-17:00
T: 05/ 721 58 20


Kje nas najdete ...

© STA Potovanja. Vse pravice pridržane. Pridržujemo si pravico do pravopisnih in sistemskih napak.
Letalske karte | Letalske vozovnice | Potovalna zavarovanja | Delo v tujini | Ostali prevozi | Popotniške izkaznice | Prenočišča | STA info | Informacije | Zaposlitev | Pogoji poslovanja
Izdelava spletnih strani Oblikovanje.com™